Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19190
De la 07 Ianuarie 2003
81802029

Dolineaschi anunţă plan de dezvoltare pentru Moldova

  • 19 May 2014, 23:00

Andrei Dolineaschi, președintele PSD Botoșani, a susținut săptămâna trecută  că guvernul are ca prioritate demararea unui plan de dezvoltare pentru Moldova. Anunțul a fost făcut în timpul vizitei premierului Victor Ponta și a vicepremierului Liviu Dragnea în Botoșani.

Social-democrații anunță că deputatul PSD, Andrei Dolineaschi, a inițiat de mai mult timp discuții la nivelul Guvernului, pentru stabilirea unui plan prioritar pentru redresarea regiunii. În cursul vizitei de săptămâna trecută a primului ministru și a vicepremierului, a fost pentru prima oară când guvernanții au făcut trimitere în mod oficial la un Plan special de dezvoltare pentru Moldova. Mai mult decât atât, pe anumite surse din presă, au apărut detalii privind strategia pregătită de guvern pentru redresarea Regiunii Nord-Est.
Primul punct din Planul pentru Moldova îl reprezintă drumul Botoșani-Suceava, vizitat de premierul Victor Ponta, vineri, 16 mai. DN 29, care leagă cele două județe reprezintă cea mai mare investiție în infrastructură pentru Botoșani din ultimii 30 de ani. Drumul va fi inaugurat în august, anul acesta, cu un an înainte de termenul prevăzut în contractul încheiat cu constructorii drumului.
Din punct de vedere al cifrei de afaceri din unitățile locale, regiunea Nord-Est se află pe locul șapte la nivel național, cu doar 7,2 % din cifra de afaceri totală la nivel național. Măsurile luate de guvernul Ponta pentru stimularea mediului de afaceri se înscriu în logica relaxării fiscale. Astfel, pentru perioada următoare vor intra în efect o serie de măsuri precum: eliminarea a 70 de taxe parafiscale, subvenționarea  la fiecare angajator pentru 20 de locuri de muncă nou-create și scutirea de impozit pe profitul reinvestit.
Social-democrații susțin că pentru toate aceste obiective, fondurile europene sunt vitale. Aceștia consideră că dacă până acum lipsa unei abordări regionale pentru alocarea de fonduri europene a determinat o absorbție nesatisfăcătoare pentru țara noastră, următoarea perioadă va cuprinde alocări în baza necesităților. Astfel, Moldova, fiind o zonă vulnerabilă, va primi mai multe fonduri europene pentru dezvoltare.
”Moldova este o zonă cu potențial regional și european. Însă, nu putem concura cu alte zone, precum Brașov și Cluj dacă nu eliminăm decalajul de dezvoltare. Fondurile europene, finanțările externe nerambursabile, dar mai ales planul de dezvoltare anunțat de premierul Victor Ponta, pentru Moldova reprezintă instrumentele pe care le avem la îndemână pentru a aduce bunăstare în regiune. Este absolut necesar să tratăm cu seriozitate acest plan de dezvoltare și să îl ducem până la capăt”, a declarat președintele PSD Botoșani, Andrei Dolineaschi.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Florin Ţurcanu despre declaraţiile lui Ponta la Botoşani: „SF-uri şi minciuni”
Complet lipsit de patriotism local și încercând să manipuleze opinia publică, PSD îi pune pe botoșăneni să aleagă între omul lor, Mihai Țurcanu, și argeșeanul Mircea Diaconu!
Norica Nicolai, Mihai Țurcanu și Rareș Mănescu, la Vaslui
PSD, OPREȘTE-TE! Nu-ți pasă de viitorul acestui județ, îți pasă doar de tine!
Cărți donate de Forța Civică românilor din Ucraina
Mănăstirea Coşula, foarte aproape de reabilitare
CML Botosani - Iresponsabilitatea consilierilor PSD pare să nu aibă limite
Conducerea Postei si sindicatul postal, aproape de identificarea unei solutii corecte in privinta majorarii salariilor postasilor
Adrian Vasilache -  HotNews.ro
Horoscopul zilei
Bancul zilei
Condoleanţe
Botosani - „Satule, mândră grădină!” - gloria orașului Bucecea
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă