Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
33243
De la 07 Ianuarie 2003
81924210

Domn’ primar, nu-i mai da bani de buzunar!

  • (Cârcotaşul)
  • 18 September 2007, 23:00
De Gheorghe Damian, cei din Sănătate s-au săturat ca de mere pădureţe. Păi, cum să nu se sature, că un hocus-pocus financiar ca ˘mnealui, mai rar aşa ceva. Se zice că pe vremurile, nu prea depărtate, cale de vreo lună, două în urmă, când încă era şeful Financiarului din Spitalul judeţean Botoşani, cum întra azi în cont o sumă de bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Botoşani, cum dispărea fără urmă. Tot dispărând sumele, datoria spitalului a trecut frumuşel de suta de miliarde şi tinde cât mai sus.
Acum, să fiu drept, nu putem să-l acuzăm pe Damian de furtişag, pentru că banii în cauză, potrivit legii lui Lomonosov, nu s-au pierdut, s-au transferat cu acte în regulă în buzunarul unor patroni de societăţi private. De furtişag nu-l putem acuza, de mişmaşuri vecine cu infracţionalitatea economică o putem face. Dar degeaba. Cei de la DNA au dat-o pe politică, iar ultimele descoperiri din birourile lor indică multe curiozităţi ale naturii, pardon, juridice: infractorul este declarat om cinstit, iar cei cinstiţi sunt stigmatizaţi cu eticheta de spion, mafiot, duşman al Preşedinţiei, trădător de neam şi ţară.
Pentru că în viziunea politicianului de frunte al judeţului, rromanul ( să nu fie discriminare, a făcut nunta într-o zi de joi) Liviu Câmpanu şi al şefului efemer al Sănătăţii, oftalmologul Gabriel Oprişanu, contabilul Damian s-a dovedit prea cinstit şi corect cu gestiunea financiară a Spitalului judeţean, aceştia l-au promovat manager general la Spitalul de Recuperare.
Recuperarea tocmai fusese scoasă de la reanimarea financiară de către Ionel Tacu, eliberat din funcţie de către Câmpanu şi Oprişanu pentru că devenise prea bun (pe bune!). L-au trecut pe tuşa de rezervă, au spus cei doi, deputatul şi oftalmologul, pentru a-l folosi la o unitate spitalicească care nu se poate redresa.
Scoasă de la reanimare de Tacu, Damian pare hotărât s-o bage înapoi. Mai ieri s-a plâns că banii daţi de primărie pentru a reface baza de tratament nu-s suficienţi. Tacu, aflat cu competenţa încă pe tuşă, l-a contrazis, susţinând că cele trei miliarde de lei vechi alocate de primarul Flutur sunt arhisuficiente. După un hocus-pocus cu banii pentru baza de tratament, Damian este pregătit pentru alte noi isprăvi. Spitalul are personal auxiliar calificat să spele caloriferele. Damian a considerat că-i treabă de firmă privată, găsind şi patronul dispus să încaseze bani frumuşei pentru o astfel de spălătură. Mai vrea Damian să şi văruiască, adică să sperie microbii intraspitaliceşti, dar nu cu zidarii spitalului, ci cu cei ai unei firme private plătită motivat.
Centrala Spitalului de recuperare ar putea încălzi un spaţiu dublu celui existent, dar Damian vrea să instaleze nişte centrale mai mici, că a găsit şi firma privată care să facă treaba.
Aşadar, Damian a făcut tot ce i-a stat în putinţă să bage Recuperarea înapoi la reanimarea financiară, susţinând că în momentul de faţă unitatea n-are bani, iar primarul Flutur se cam codeşte să-i mai dea alţii. Noi i-am sugera lui domn’ Flutur să nu-i mai dea nici o para, iar de mai vrea bani de buzunar, să-i aducă Câmpanu de la Tăriceanu şi Oprişanu de la ministrul Nicolaescu, precum se laudă prin toate conferinţele de presă. (Cârcotaşul)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


În rolul Rita din filmul „Am o slujbă naşpa rău”
După o nuntă aşa cum a visat
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 19 septembrie
S-au majorat sumele pentru copiii ocrotiţi şi mamele aflate în centre maternale
Precizări privind modul de acordare a tichetelor de masă
Se caută profesori
Diana – fetiţa care şi-a pierdut copilăria
Muzeul din Dorohoi va găzdui expoziţia de păsări vii
Săptămâna mobilităţii europene marcată de APM
Sărit din tren, pentru că nu avea bilet
Maşină furată şi abandonată
Poate că de această dată nu vom alege cu un nou kitsch
Lui Flutur i s-a reproşat că angajaţi primăriei bruschează cetăţenii
Deşi cu probleme în distribuire, cornul şi laptele a ajuns în şcoli
Tarifele lui Pricopi pentru cimitire au îngrozit şi morţii
Primarul Flutur pătimeşte pe seama licitaţiilor publice
Ţepoi s-a plâns că nu i se acordă respectul cuvenit
Liberal democraţii îşi caută din nou sediu
Pofta ce-o pofteşte Comariţa nu se va împlini în acest an
Tir cu pături pentru sinistraţii de la Tecuci
Prefectul se familiarizează cu problemele judeţului
Alo, senior Rod ?
Horoscop
Omul vrea să vă scoată din confuzie, dacă n-o fi pârlăceală
Anunţ important
Comunicat de presă
privind poziţia oficială a executivului primăriei municipiului Botoşani referitoare la evenimentele apărute pe parcursul desfăşurării Festivalului Verii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă