Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7537 lei
1 USD = 4.3082 lei


Număr accesări
Astăzi:
4497
De la 07 Ianuarie 2003
71385672

Domnul Zbangă, dar cu podeţul cum rămâne?

  • 28 June 2007, 23:00
Între popasul lui Codreanu, de la Dealu Mare şi sediul Asociaţiei de binefacere „Nemeea” se află o cale de acces din drumul naţional spre cele două locaţii. Peste şanţul drumului s-a construit un podeţ din beton, rezistent şi pentru TIR-urile care vin la asociaţie, încărcate cu ajutoare. Fără vreo explicaţie anume, într-una din zilele de după Paşti, la podeţ au poposit cei de la Administraţia Drumurilor Naţionale, şi au început să-l demoleze.
Întrebaţi de ce procedează aşa, şeful de la Drumuri, un anume domn Zbangă, şi-a motivat decizia pe seama faptului că podeţul nu este prevăzut cu tub de scurgere a apei, ceea ce prezintă pericol de inundaţie în zonă. I s-a spus că există acel tub, cimentuit, dar că este înfundat de către mizeria adusă de apă. Cei de la asociaţi şi motel s-au oferit să desfunde podeţul, deşi acesta este în administrarea Primăriei Văculeşti.
Numai c㠄domnul de la Drumuri” n-a acceptat o astfel de propunere şi a continuat demolarea. Când a constat că există acea gură de scurgere, cimentuită după toate regulile, a oprit demolarea, şi-a luat utilajele şi oamenii şi a plecat. De atunci, primarul Corneliu Tudoruţă îl tot sună să vină să refacă podul, pentru că cei de la asociaţie şi motel nu mai au cale de acces. Vin TIR-uri din Franţa, Germania, Olanda şi n-au posibilitate de a intra în curtea asociaţiei, pentru că podul, în starea în care se află în prezent, este o barieră de netrecut.
Primarul sună, domnul Zbangă promite, dar podul tot demolat stă. Interesant este şi un alt fapt. În acea zonă sunt zeci de podeţe din pământ, fără tuburi de trecere a apei, dar domnul Zbangă nu s-a simţit deranjat decât numai de acest pod. Să fie o răzbunare pe pocăiţii care au fondat asociaţia de binefacere, că nu la- inclus şi pe el în categoria celor „ajutoraţi”? Este o ipoteză ce poate fi luată în considerare. Dar tot atât de bine poate fi şi o răzbunare asupra popasului lui Codreanu unde, dacă domnul Zbangă a intrat şi a consumat, a trebuit să plătească. Fiind păgubită, primăria Văculeşti este îndreptăţită să depună o plângere penală împotriva domnului Zbangă, pentru a-i aduce aminte că el administrează drumul, nu şi bunurile publice ale primăriei. Deocamdată primarul Tudoruţă mai crede că domnul Zbangă va veni să refacă podul. Până una, alta podul desfăcut este un fel de capcană pentru necunoscătorii locului, indicatoarele îndrumându-i să treacă prin acel loc. Totul este bine până nu se întâmplă nenorocirea. Iar când se întâmplă aruncăm vina pe alţii. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Am nimerit ca Ieremia, dar nu în gard, ci la Mioriţa
Comentariu la comentarii (CXXXII)
(Ioan Rotundu)
Corecţia lui Bin Laden
Cuvinte definite de către Ambrose Bierce
Horoscop
Câştigători "Trofeul electricianului" 2007, faza E.ON Moldova
Program TELE'M Botoşani, vineri, 29 iunie
Societatea Relad Suceava n-a scăpat de ce era mai rău
După care a reclamat la OJPC că poşeta este de proastă calitate
AJOFM pregăteşte o nouă bursă a locurilor de muncă
Contestaţia l-a salvat de la examenul picat
S-au întâlnit, s-au cinsttit şi apoi s-au împuşcat
Băgată în spital de propria fiică
Minor accidentat
Dorinţa lui Egner este luată în derâdere de colegii consilieri
Ţărănistul Furtună îl gâdilă plăcut pe primarul Flutur
după care-i dă cu pumnul
Romii au încă eşecuri în lupta pentru egalitatea şanselor
Cu ochii în patru la caniculă
Încep evaluările terenurilor agricole calamitate
Prefectul Roman vrea să fure din experienţa spaniolilor
Consiliera Ţepoi resimte necesitatea unui ghid turistic
11 locuinţe sociale noi
Vreţi să vă pricopsiţi cu un pitbull?
Lui Conţac nu i se va clinti nici un fir de păr
Ioan Rotundu
Baronul Vlucă de Văculeşti îi de fapt de Munhausen
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă