Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11989
De la 07 Ianuarie 2003
122872056

Donn’ prefect, vă mănâncă câinii roşii din traistă!

  • Ioan Rotundu
  • 6 November 2016, 23:00
Prefectul de Botoşani, Dan Nechifor (foto), pus în funcţie de liberalii botoşăneni prin dislocare din funcţia de director la Fisc, nu pare deloc a se descurca atunci când vine vorba de a acţiona împotriva şefilor de instituţii care încalcă legile statului, punând în prim plan interesul politic de partid.
Joi, 27 octombrie, întreg staff-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a condus-o la Biroul Electoral Judeţean Botoşani pe şefa lor Mihaela Mihai, lider PSD, pentru a-şi depune candidatura pentru un post de deputat. Acţiunea fiind una organizată de PSD Botoşani, inspectorii generali adj, şi cei fără funcţie de conducere au participat în public la un eveniment politic, deşi ei sunt funcţionari publici şi n-au voie să facă politică în instituţie sau să participe la evenimente politice de partid.
Prefectul nete înconjurat de o întreagă suită de jurişti care ar fi trebuit să-i fi atras atenţia că inspectorii IŞJ, în frunte cu inspectorul general Mihaela Huncă, au încălcat legea. Pentru că juriştii săi n-au făcut-o, îi ofer eu prefectului temeiul legal prin care funcţionarii din IŞJ au statut de funcţionari publici şi, deci, n-au voie să participe la evenimente politice publice de partid.
Este vorba de Ordinul Nr. 5330 din 5 octombrie 2011 privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a inspectoratelor şcolare care la Cap. I, art. 1 prevede c㠄Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti, denumite în continuare inspectorat şcolar, sunt servicii ublice deconcentrate ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului care se organizează la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti şi care acţionează pentru realizarea obiectivelor sistemului de învăţământ, prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, în domeniul învăţământului preuniversitar.”
Şi Ordinul MECS nr. 3400/2015 de modificare a Regulamentului-cadru de organizare si funcţionare a inspectoratelor şcolare stabileşte acelaşi lucru.
Pentru că inspectorii de la IŞJ Botoşani au încălcat legea mergând să aplaude la BEJ candidaţii PSD, printre care şi şefa lor, prefectul trebuia să declanşeze imediat o anchetă şi să fi dispus măsuri în consecinţă, adică de sancţionare în cadrul competenţelor ce i le conferă legea.
N-a făcut-o, aşa că activităţile politice ale inspectorilor s-au extins şi la nivel de director de şcoală. Preşedintele PNL Botoşani9, Cătălin Flutur, a declarat la conferinţa de presă din această săptămână că directorii de şcoală fac campanie electorală pentru PSD, deşi legea le interzice să facă politică în şcoală. Preşedintele Flutur n-ar fi trebuit să se plângă presei de ce fac directorii de şcoală ci să-l fi sesizat pe prefectul pus în funcţie de PNL şi să-i ceară să aplice legea. N-a făcut-o nici Fluture!
În aceste condiţii este evident că social-democraţii (câinii roţii) îi mănâncă prefectului mâncarea din traistă iar prefectul priveşte neputincios la ospăţul celor din PSD. Poreclit de primari „Fiscalău”, Dan Nechifor n-a demonstrat nici pe departe, în calitate de prefect, ferocitatea funcţionarului de la Fisc.
Poate că şi la Fisc îi mâncau patronii mâncarea din traistă, motiv pentru moş Gheorghe de la ţară să tragă un fum adânc din ţigara preparată din mătase de porumb, că tutunul a devenit prea scump, să-l cântărească pe prefect din ochi şi să concluzioneze fără drept de apel: „Cam bleguţ, săracul!”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Zoolohoree
Horoscopul zilei de 7.11.2016
Deplasarile pe bani europeni, in atentia publica:
O delegatie de europarlamentari a efectuat o vizita de 3 zile in Uruguay care a costat jumatate de milion de euro
Verificari in Germania dupa depistarea a zeci de islamisti infiltrati in armata
Tariceanu: Criticile lui Iohannis si PNL la masurile adoptate de Parlament au un sambure de invidie ca nu au avut ei ideea
Oferta de Evul Mediu:
Este familia formata din barbat si femeie? Doriti sa conduca strainii Romania? Vreti mai multi bani?
Brexit: Guvernul britanic se pregateste pentru alegeri anticipate,
dupa ce un deputat conservator a demisionat
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.11.2016
Golurile create prin moartea profesorului Moroşanu
Ioan Rotundu
Boierii vechi îşi ţineau cuvântul dat, ciocoii noi nu
Ioan Rotundu
Liviu Dragnea: Cea mai mare problema a Romaniei o reprezinta prejudiciile aduse de actualul Guvern.
Plus: Romania are nevoie de un program de guvernare sanatos, care sa produca crestere economica
20.000 de oameni la mitingul PNL din Piata Revolutiei:
Liberalii si-au lansat candidatii la parlamentare. Dacian Ciolos: Cred ca Romania viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici, fiecare dintre noi trebuie sa se schimbe / Lipsa implicarii naste monstri
Dragos Pislaru: Au fost descoperite cazuri in care 20% din ajutoarele sociale erau acordate fraudulos
O reformă politică lipsită de suport popular
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog