Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20668
De la 07 Ianuarie 2003
122880735
Dorinţa viceprimarului de Frumuşica:

„Din sacii cu bani ai Uniunii Europene, trebuie să cadă, unul doi, şi la noi”

  • 20 November 2009, 23:00
La iniţiativa profesorului Dumitru Baciu, viceprimarul comunei Frumuşica, va începe implementarea în localitate a Proiectului European „Sprijinirea firmelor agricole de semi-subzistenţă”. Conform acestuia, pe baza proiectelor individuale, care vor fi realizate cu sprijinul Primăriei Frumuşica, fermierii sau persoanele care au în exploatare între 4,5 şi 10 hectare de teren propriu sau arendat, vor putea primi câte 1.500 de euro pe an, timp de 5 ani, pentru creşterea producţiei.
După trei ani, persoanele care vor beneficia de acest ajutor european vor trebui să demonstreze, în faţa unei comisii, pe baza contractelor încheiate şi a facturilor eliberate, cât le-a crescut producţia şi cât au progresat. Cei mai inventivi şi care vor demonstra că au făcut cu adevărat progrese, vor fi sprijiniţi, cu aceleaşi sume, încă doi ani. În schimb, agricultorii care vor stagna, deşi nu vor mai primi ajutorul în continuare, nu vor fi obligaţi să restituie uniunii sumele primite.
„Eu sunt dispus să-i ajut pe cetăţenii care vor să se implice în proiect, să trăiască mai bine şi să aducă nişte bani în comună. Am scos deja de la Registrul Agricol persoanele care au pe rol peste 4,5 hectare de teren şi din start ar fi vreo 45 de cetăţeni care au aceste suprafeţe în proprietate. Dar se pot asocia, la un singur proiect şi alte persoane, câte două-trei, deţinătoare de suprafeţe mai mici, care vor să facă ceva în comun.
Mă voi ocupa dezinteresat de aceste proiecte, voi întocmi toate actele necesare şi le voi duce la Botoşani, spre aprobare. Cetăţenii interesaţi trebuie doar să adune actele necesare şi să semneze cererea de finanţare. 100 de oameni dacă se adună, m-aş bucura, pentru că, timp de cel puţin trei ani, vor intra nişte sume frumoase în localitate. Au trecut de atâtea ori saci cu bani pe lângă noi, dar nu s-a desprins nici unul să cadă aici, fiindcă nu am ştiut să facem proiecte”
, a afirmat viceprimarul Dumitru Baciu, care speră ca cel puţin o parte din cele 476 milioane de euro, puse la dispoziţie de Uniunea Europeană (80%) şi de Guvernul României (20%), să ajungă şi la Frumuşica. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Verificări la digurile din judeţul Botoşani
Mii de ţigarete confiscate la Mihăileni
Dosar penal pentru pescuit în prohibiţie
Toţi împotriva lui Băsescu
Filat vine la Bucureşti şi pune Moscova pe gânduri
A doua biserică românească din Timoc va fi sfinţită duminică 22 noiembrie
Horoscop
Ţiganul la spovedanie
Marea răfuială
Tocăniţă poloneză
„Bradului la munte-i place!”
Vor acţiona la Botoşani pentru buna desfăşurare a alegerilor
Condamnaţi pentru viol, identificaţi şi încarceraţi
Botoşănean prins în flagrant de către poliţişti la pescuit ilegal
Mănăstireni – iazul fără apă
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă
Clasamentul confruntării candidaţilor la prezidenţiale
Sute de elevi au legat şcoala de gard
La vânzare carne cu miros de putrefacţie de să-ţi taie respiraţia
Când nu se bat elevii, se bat profesorii
Minivacanţă şcolară forţată
Prigoana socialiştilor lui Geoană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog