Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19287
De la 07 Ianuarie 2003
97602531

Dorohoi: Luptător la Stalingrad sărbătorit la 102 ani

  • 9 September 2013, 23:00
Un cetăţean de vază al judeţului Botoşani a fost sărbătorit luni dimineaţă printr-o festivitate menită să răsplătească, chiar dacă doar parţial, meritele unui fost soldat botoşănean participant la lupta de Stalingrad. Ioan Tudosă este acum plutonier adjutant principal în retragere şi a împlinit sâmbătă, 7 septembrie, vârsta de 102 ani.
Născut în Pomârla, la puţin peste 20 de ani bărbatul a înfruntat liniile inamice din cel de-al doilea război mondial. Luat prizonier la ruşi, tânărul soldat a evadat după doi ani de lagăr şi s-a întors acasă. Alături de prefectul judeţului, primarul municipiului Dorohoi, comandantul Garnizoanei şi reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război, vajnicul botoşănean a avut în această dimineaţă lângă el mare parte din familia sa.
„E o mare bucurie să vă putem felicita astăzi, domnule Tudosă. E o onoare că vă avem alături şi că putem să învăţăm de la oameni ca dumneavoastră ce înseamnă să-ţi respecţi ţara. O ţară pe care, dacă dumneavoastră n-o apăraţi atunci, noi n-o aveam acum. Vă doresc multă sănătate şi să vă bucuraţi de cei dragi cât mai mulţi ani de acum înainte!”, sunt câteva dintre cele transmise de prefectul Costică Macaleţi sărbătoritului.
Şi medicul de familie al veteranului Ioan Tudosă a ţinut să participe la festivitate şi să-l aprecieze pe centenar pentru vizitele de curtoazie pe care le mai face la cabinet împreună cu alţi prieteni, camarazi de război.
Oficialităţile i-au oferit veteranului de 102 ani distincţii, diplome, cadouri, dar şi un drapel al României, pe care Ioan Tudosă l-a primit cu lacrimi în ochi. Sărbătoritul are patru copii, şase nepoţi şi o strănepoată, micuţa fiind şi ea printre cei care i-au cântat „La Mulţi Ani!”. (Liana Anuţei)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zolei: Ce este feneia?
„Înţelepciunea” lui Adrian Năstase faţă de protestatari
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, anunţă modificări importante pentru medicii rezidenţi
Ştrangulată de un amator de jocuri erotice!
* uilterior, asasinul, un italian de 41 de ani, i-a profant cadavrul!!!
Scafandru botoşănean în sprijinul colegilor din Iaşi
Cinci tone de furaje distruse într-un incendiu la Hudeşti
Muniţie de război găsită la Corlăteni şi Santa Mare
Vizita Patriarhului KGB la Chișinău
Reducerea cu 3% a CAS are un impact negativ de aproape trei miliarde de lei
Preţul ipocriziei lor îl vor plăti noi
Ioan Rotundu
Juristul care-şi terorizează soacra
Ioan Rotundu
Pâinea la control
Omul de afaceri Nicu Catan㠖 cetăţean de onoare al Voronei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă