Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4534
De la 07 Ianuarie 2003
122890183

Dorohoi: O condamnare cu multe semne necunoscute

  • 17 May 2017, 23:00
Iulian Vlas a fost primarul comunei Văculeşti în mandatul 2008 + 2012 din partea fostului PDL. În acest mandat a concesionat, cu aprobarea consilierilor, iazul cunoscut sub numele de „iazul Zarna” (foto) către unele persoane cu care era asociată şi soţia sa Daniela Vlas.
Aflat în conflict de putere cu şeful de post Gutău, poliţistul i-a întocmit mai multe dosare penale pe motiv că a concesionat ilegal păşunea comunală, iazul şi multe altele. Cercetarea efectuată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, competent la acea vreme, a constatat nevinovăţia primarului Vlas şi a dispus neînceperea urmăririi penale.
Nemulţumit de modul în care s-au soluţionat dosarele sale, poliţistul Gutău revine cu dosarul. De această dată nu-l mai acuză pentru infracţiunea de abuz în serviciu ci pentru conflict de interese. Între timp a intrat în vigoare noul Cod penal iar competenţa cercetării penale a revenit Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi. După alegerile din iunie 2012, Vlas a pierdut funcţia de primar dar a fost ales viceprimar. Intrat în conflict de colaborare cu noul primar PSD Sorin Gânga, Vlas pierde şi funcţia de viceprimar. Avea s-o recâştige pe cale de judecată, inclusiv despăgubiri băneşti în sumă importantă.
Se ştie că la Dorohoi, Poliţia, Parchetul şi Judecătoria nu de fiecare dată colaborează în interesul aflării adevărului. Despre aceste colaborări neprincipiale s-a mai scris în Jurnalul şi nu am căderea să revin.
Cercetarea prealabilă efectuată de poliţistul Gutău a ajuns la Parchetul Dorohoi pe mâna unui procuror dornic de promovare la un nivel superior. Acest procuror i-a întocmit lui Vlas rechizitoriu de trimitere în judecată pentru conflict de interese pe seama concesionării iazului Zarna grupului din care făcea parte şi soţia sa. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Dorohoi sub nr. 3188/222/2014. Este soluţionat la data de 9.07.3015 prin „încetarea urmăririi penale” dispusă în baza prevederilor din noul Cod penal.
Iulian Vlas declară apel pe motiv că el vrea să se constate nevinovăţia sa şi să se dispună achitarea. Apel a declarat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, nemulţumit de încetarea urmării penale.
Curtea de Apel Suceava, care a judecat apelul, a admis ambele cereri şi a dispus rejudecarea dosarului de către Judecătoria Dorohoi.
Prin soluţia dată în ziua de 11.05.2017, fostul primar Iulian Vlas a fost condamnat la 10 luni închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de doi ani şi 10 luni. Între timp, procurorul care i-a întocmit dosarul de trimitere în judecată pentru infracţiunea de conflict de interese şi-a atins scopul: a fost promovat, în CV-iul lui apărând ce-i lipsea: un dosar de cercetare penală pentru conflict de interese. Soluţia, care nu este definitivă, poate fi apelată în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei. Apelul se va judeca la Curtea de Apel Suceava a cărei Parchet l-a declarat de două ori nevinovat pe Iulian Vlas.
Dar acest dosar ascunde şi anumite interese despre care voi face vorbire după ce va fi soluţionat apelul.
Acum iazul stă părăsit, plin de stuf şi cu cherhanaua dărăpănată. Pe luciul apei plutea elegant o lebădă care, la apariţia noastră, s-a apropiat domol şi ne privea curioasă. (Eliot Ness)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


: Fiul cel mare al lui Donald Trump se afla pana joi in vizita in Romania
impreuna cu unul din copiii sai
Ies la lumină noi strategii de devalizare a patrimoniului Staţiunii Popăuţi
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Sinceritate debordantă
Horoscopul zilei de 18.05.2017
Relatii tot mai reci intre Dragnea si Grindeanu
Sebastian Ghita, audiat prin videoconferinta in dosarul Ponta-Blair
Bodyguarzii lui Erdogan ataca violent manifestanti pro-kurzi la Washington,
nu departe de Casa Alba
Deputatul USR cunoscut pentru ca a mancat dintr-un cos de gunoi
vrea interzicerea pungilor de plastic
Israelul, foarte discret dupa aparitia unor stiri
potrivit carora informatia secreta divulgata de Trump lui Serghei Lavrov provenea de la o sursa israeliana
CNN: Trump ar putea fi pus sub acuzare de obstructionarea justitiei,
dupa ce a impus oprirea anchetarii lui Michael Flynn
Comisia juridica a respins cererea e urmarire penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu.
Raluca Turcan, despre respingerea cererii DNA in cazul Bejinariu:
"O noua dovada a pozitionarii PSD-ALDE impotriva actului de justitie"
Nori negri se adună deasupra potcapului preotului de la Schit Orăşeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog