Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3819
De la 07 Ianuarie 2003
123137559
pnl

Dorohoieni revoltaţi pe abuzurile vicelui CJ Dorin Birta

  • Ioan Rotundu
  • 20 April 2018, 23:00
Ieri, după amiază, am fost sunat de un cetăţean din Dorohoi care mi-a precizat că reprezintă un grup de peste o sută de localnici, fiind cu toţii revoltaţi pe atitudinea şi comportamentul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Dorin Birta care locuieşte în Dorohoi.
Cetăţeanul, locuitor în cartierul Plevna, a reclamat faptul că Birta, de când a fost ales vicepreşedinte, face naveta Botoşani – Dorohoi şi invers cu Jeep-ul instituţiei, un Volkswagen amarok cu numărul de înmatriculare BT.02.CJB care, spunea dorohoianul, ar costa 70 mii euro. Autoturismul este parcat seară de seară în zona restaurantului Splendid, alături de blocul în care locuieşte Birta.
În ce priveşte imaginea vicepreşedintelui în rândul dorohoienilor, din discuţia avută cu reprezentantul revoltaţilor nu rezultă as fi una pozitivă. Spun locuitorii din zona Plevna că Birta, de când s-a văzut ales în această funcţie, este atât de fudul că nu mai răspunde la salutul vecinilor şi a celor din cartier.
Înainte de a se oloişi sub cupola protectoare a PSD-ului, Dorin Birta a fost lucrător la fosta fabrică de sticlă din Dorohoi, iar localnicii spun că el a contribuit din plin la jefuirea acesteia şi falimentarea ei.
Apoi, Birta pare să fi uitat vremea când bătea pe la uşa dorohoienilor ca să-i convingă să se aboneze la firma tv prin cablu şi se ocupa cu afaceri nu tocmai oneste şi legale.
Dacă este aşa cum spune dorohoianul şi cum s-a mai scris în presa locală, ascensiunea lui Birta în cadrul PSD şi în funcţia de vicepreşedinte al CJ nu trebuie să mire pe nimeni. Activităţile sale ulterioare se potrivesc cu portretul robot al social-democratului care poate face carieră politică în PSD-ul controlat de o gaşcă de penali, impostori şi jefuitori a banilor publici.

În cea de-a doua discuţie, că de două ori am fost sunat de către dorohoian, alături de el se afla şi o femeie care era revoltată că Birta, plătit din banii noştri, nu face altceva decât să posteze pe Internet laude la adresa senatorilor Doina Federovici şi Lucian Trufin. Justificată este revolta dorohoienilor atâta vreme cât Birta, în calitatea sa de vicepreşedinte CJ este plătit din banii publici iar el face muncă în folosul partidului.
Nici despre dorohoianul Dan Şlincu, actual prefect de Botoşani, localnicii n-au o părere bună. „Un fost vânzător de sucuri” este imaginea lui Şlincu în rândul dorohoienilor care, promovat de Florin Ţurcanu, acum se comportă faţă de cetăţeni cu aroganţa specifică omului parvenit.

Dar ce putem noi face când întreaga ţară este ocupată de penalii din PSD şi ei fac legile ţării după interesele lor pentru că, aşa cum spunea liderul lor mai mic în funcţie Codrin Ştefănescu „Pentru că putem!”
Din păcate, cele două convorbiri avute cu dorohoianul nu sunt de o calitate perfectă dar se poate lesne înţelege de ce s-au revoltat dorohoienii asupra lui Dorin Birta şi nu-l privesc cu ochi buni pe prefectul Dan Şlincu.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tupeul poliţistului Romică Gorgan a uimit comuna Vf., Câmpului
Ioan Rotundu
Carierismul şi mizeria morală, calităţile lui Tudorel Toader
Ioan Rotundu
„Puţă mică şi încăpătoare”
Ioan Rotundu
O primă condamnare pentru Stavără zis Borcoi, amantul Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Bătaie ca-n filme între femeile de la Staţiunea Popăuţi
Ioan Rotundu
În războiul oierilor Nechifor – Ionescu a intrat şi un pastor adventist
Ioan Rotundu
Fostul prim procuror adj. Aurel Simion este cercetat penal
Ioan Rotundu
Centenarul Unirii şi penalii parlamentari
Ioan Rotundu
Sancţiune administrativă anulată şi despăgubită cu 3000 lei reparaţii morale
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei de 21.04.2018
Bancul yilei: Pildă cu tentă sexuală
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.04.2018
Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog