Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Religie
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9452
De la 07 Ianuarie 2003
122895101

Doru Tompea îşi apără studenţii licenţiaţi la „Petre Andrei”

  • 22 July 2009, 23:00
Prezent ieri la Botoşani, rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, Doru Tompea a ţinut să asigure că în cel mai scurt timp, toţi cei care au trecut examenul de licenţă îşi vor primi diplomele, semnate de Ecaterina Andronescu şi cu parafa ministerului.
În urma scandalului cu diplomele de licenţă nerecunoscute emise de Fundaţia „Petre Andrei” din Iaşi, acordate celor care au terminat facultăţile de drept şi economie, a fost constituită o comisie de anchetă la nivelul Parlamentului. Este vorba de aproape 4.000 de diplome, eliberate în perioada 2004-2009.
În Botoşani îşi desfăşoară activitatea atât Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, cu secţiile psihologie, asistenţă socială şi sociologie, cât şi Fundaţia „Petre Andrei”, cu facultăţile de economie, drept, ştiinţe ale comunicării şi medicină dentară. Ambele instituţii folosesc aceeaşi titulatură şi au sediul la Şcoala 17.
„Senatul României a aprobat modificarea unei OUG promovate de fostul ministru al educaţiei foarte restrictive ce încorseta universităţile private astfel încât la ora asta, orice universitate dacă îndeplineşte o serie de standarde poate organiza masterate. Ministerul Educaţiei ca să deblocheze situaţia a eliberat diplome de licenţă pentru absolvenţii noştri. A aprobat sigiliul, timbru sec, ştampila rectoratului. Am programat pe promoţii 2003, 2004, 2005 şi vom elibera diplomele. O mare presiune, bombă socială care ticăia a fost eliminată. Diplomele dacă nu sunt recunoscute de ministerul naţional şi piaţa europeană, absolvenţii te dau în judecată”, a precizat Doru Tompea, specificând că universitatea îndeplineşte standardele impuse pentru a funcţiona.
Standarde care sunt foarte greu de îndeplinit. Anume, 70% din profesori să fie încadraţi cu carte de muncă, din aceştia 25% să fie profesori şi conferenţiari acreditaţi de minister, baza materială să fie bine pusă la punct.
„Această sită deasă a acreditării a făcut în 2002 ca din peste 100 facultăţi private să primească acreditare provizorie doar 20. La 3-4 ani a urmat o a doua etapă de acreditare, una din condiţii fiind ca facultatea să aibă trei grupe de absolvenţi cu nivel de promovabilitate a licenţelor de 51%. Trebuie să fie standarde de calitate fiindcă altfel facultăţile devin fabrici de eliberat diplome. Standardele precizează că nu ai voie să candidezi decât două mandate. Ori sunt rectori care şi-au băgat în cap să fie aleşi pe viaţă. Maxim două mandate de patru ani, că râde Europa de noi. Apoi limita de pensionare minimă activă este de 65 ani. Universităţile astea sunt un refugiu, din păcate, pentru oameni care nu mai pot preda în învăţământul de stat, au fost daţi afară de acolo, au sinecure. Unii au după o anumită vârstă o atitudine mizerabilă”, a mai adăugat rectorul Doru Tompea. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Parlamentul European va fi cu ochii pe bandele comuniste de la Chişinău
Forţele politice democratice din Basarabia cer implicarea societăţii civile
în lupta anticomunistă
Chişinău - alegeri la tensiune maximă
S-au găsit fonduri cu care se vor finanţa proiectele culturale de pe Axa 5
Ramona Gabor culege gandaci de colorado cu mana si jupoaie un berbec
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 23 iulie
Preşedintele României continuă elucubraţiile la adresa sindicatelor din educaţie!
Atenţie la …Sfântul Foca, pompierul piroman!
Fostul consilier al primarului Pitorac a redevenit social-democrat
Liberalii vor să ceară verificarea firmei Hi Speed Recovery
Garda de Mediu controlează închiderea rampelor de gunoi
„Nu este obligatoriu ca studentul să aibă în fiecare zi contact cu domnul Trandafir”
spune liderul Organizaţiei Municipale PNL Botoşani, Gheorghe Iavorenciuc
Doar cinci şcoli din municipiu au primit bani pentru reparaţii curente
Director cu diplomă de Spiru Haret
Mod de a păcăli şeful
Îşi vinde vila!
Două ambulanţe pe măsura drumurilor din judeţ
Una spune Huţuleac, alta fac farmaciştii
Recorectarea lucrărilor de titularizare s-a lăsat cu surprize
Primarii nu vor să se pricopsească cu asistenţii medicali comunitari
Urgenţele medicale sunt pregătite să preia victimele caniculei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog