Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21834
De la 07 Ianuarie 2003
122907483
Dosare fierbinţi (III)

Magicianul lumii interlope

  • 16 January 2008, 23:00
Cu o săptămână înaintea aniversării zilei sale de naştere, îi oferim un cadou jurnalistic unuia dintre cei mai controversaţi membrii ai reţelei contrabandiştilor de ţigări. Răzvan Andrei este un personaj cunoscut mai mult lumii interlope a judeţului Botoşani. În anumite cercuri se spune despre el că este un magician al metodelor de fentare a legii. Despre Răzvan se mai ştie că a intuit potenţialul încorsetării în mrejele sale a unor oameni influenţi din instituţiile judeţene ale statului.
Se spune că are relaţii inclusiv în justiţie. Cert este că acest obscur om de afaceri a fost şi el arestat împreună cu poliţiştii de frontieră, dar, spre mirarea multora, a fost primul eliberat. Răzvan Andrei s-a născut la 23 ianuarie 1969 în comuna Dângeni, iar actualmente domiciliază în Botoşani, în spatele agenţiei Loto, situată vizavi de biserica Trei Ierarhi de pe Bucovina, la nr. 17, etaj 3, apartament 7 (foto).
Sala de jocuri, dezafectată, de la parterul blocului, se spune că i-a aparţinut cândva. La 15 ianuarie anul trecut, Tribunalul Botoşani a emis prima autorizaţie de interceptare de către SRI a convorbirilor telefonice efectuate de Răzvan. Timp de trei luni, SRI a ascultat trei dintre telefoanele mobile folosite de Răzvan. Anterior răsunătoarei arestări de anul trecut, Andrei a mai fost surprins cu ţigări de contrabandă. Într-un bar care îi aparţinea, poliţia a găsit circa 7.000 de pachete de ţigări de contrabandă.
Acţiune în stil mafiot
Mai alunecos decât şarpele, pe Răzvan Andrei îl ştiau mulţi poliţişti de frontieră. Unii erau foarte siguri că introduce ilegal în ţară ţigări moldoveneşti, dar nu reuşeau să-l prindă asupra faptului şi să-l mai şi reţină. La fel a păţit şi comandantul IJPF Botoşani, Constantin Cârcu, în urmă cu câţiva ani. La un punct de control acces din apropierea frontierei, Cârcu a recunoscut maşina lui Răzvan care se apropia. I-a făcut semn să tragă pe dreapta pentru verificare. Afaceristul a redus viteza. Comandantul frontieriştilor se îndrepta spre maşină. La un moment dat contrabandistul a accelerat şi l-a lovit cu maşina pe Cârcu, după care s-a îndreptat spre Botoşani.
Dacă nu ar fi avut ţigări asupra sa, cu siguranţă s-ar fi supus verificării frontieriştilor. Chiar şi numai pentru a le dovedi că este „curat”. Comisarul Cârcu a suferit o fractură de picior, fapt pentru care l-a dat în judecată pe Răzvan. Aşa cum avea să ne povestească însuşi comisarul, anul trecut, „culmea este că tot Răzvan Andrei a câştigat procesul”. Ofiţeri superiori din cadrul Poliţiei de Frontieră ne-au mai spus ieri că, potrivit informaţiilor lor, Răzvan continuă nestingherit să aducă în ţară ţigări de contrabandă.
Mister volatilizat în Prefectură
Pentru a arăta cât de bine este sprijinit de cunoştinţele sale din instituţii, vom reda declaraţiile unui demnitar botoşănean pus în temă de către prieteni din IJPF, dar şi de la Vamă. În noaptea de 7 spre 8 martie anul trecut, prin punctul de trecere a frontierei de la Racovăţ au pătruns în judeţ două microbuzuri pline cu ţigări de contrabandă. Aceste microbuzuri erau escortate de către o maşină înmatriculată BT. 97. PNL. Maşina era condusă de nimeni altul decât Răzvan Andrei. Demnitarul botoşănean ne-a mai spus că există chiar şi fotografii făcute în acea noapte de către un vameş. La vremea respectivă, maşina cu pricina aparţinea lui Paul Secrieru, şeful de cabinet al fostului prefect Cristian Roman, ajuns pe locul III în ierarhia conducerii Ministerului de Interne şi Reformă Administrativă. Speculativ, se poate trage concluzia că afacerile interlope duceau până în Prefectură. Informaţiile de care dispunem până la ora actuală nu confirmă o astfel de realitate. Nici nu putem afirma că între Paul Secrieru şi contrabandist a existat vreo relaţie de prietenie sau colaborare, pentru că n-avem elemente care să susţină această ipoteză. De câte ori l-am căutat acasă pe Răzvan, nu l-am găsit. Cert este că poliţiştii de frontieră şi-au dezvoltat un fel de teamă faţă de acest personaj, o impresie potrivit căreia, dacă îl surprind în flagrant, sunt nevoiţi să se facă a nu vedea. Urmările ar fi nefaste tot pentru ei. (Marian MOROŞAN)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (XXVI)
(Ioan Rotundu)
Isprava unui homosexual
Liberalii îi vor ajuta pe dorohoieni să-l cheme în judecată pe primar
Muzeul Judeţean încearcă reabilitarea Casei memoriale „Nicolae Iorga”
Romaniuc vrea un nou mandat de primar
Primar care porneşte cu gânduri mari spre 2008
Îl foloseşte pe Eminescu pe post de agent electoral
Prefectul Sorescu preferă încălzirea cu păcură
Se crede hăituit pentru că ar avea în partid oameni de valoare
Liderii de sindicat nu se înţeleg în stabilirea gradaţiilor de merit
Unii profesori aşteaptă în zadar al 13-lea salariu
Primarii vor trebui să măture localităţile de gunoaie
LSI şi-a făcut lista de revendicări pentru minister
OJPC va pedepsi publicitatea agresivă
Horoscop
Execută orice
Concurs (15 ianuarie - 15 martie 2008)
Nu-l băgaţi pe Eminescu în troaca politicului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog