Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41612
De la 07 Ianuarie 2003
108682592

Dosare penale pentru produse „de marc㔠la preţ de bazar

  • 21 October 2010, 23:00
În data de 19 octombrie 2010, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Româneşti au oprit pentru control un autoturism marca Opel, înmatriculat în Franţa. În autoturism se aflau doi cetăţeni romani, Fordian P., de 31 de ani şi Dolar D., de 20 de ani. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în momentul în care au constatat că ocupanţii autovehiculului domiciliază în judeţul Ialomita, ajungând în zona Româneşti pentru „afaceri”.
La controlul efectuat asupra autovehiculului, a fost găsită o drujbă, marca Stihl, aflată în portbagaj. Bunul este susceptibil a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa sigiliilor specifice produselor de marcă şi lipsa certificatului de autenticitate). Fordian P., proprietarul bunului a declarat că drujba a fost achiziţionată din Bucureşti, intenţia fiind de a o comercializa în zona Româneşti.
Politiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Bunul, în valoare de aproximativ 300 lei a fost reţinut în vederea expertizării, cetăţeanul român fiind cercetat pentru punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
În data de 20 octombrie 2010, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la IJPF Botoşani, în cooperare cu poliţişti de la Poliţia Darabani au organizat o acţiune specifică pe linia dreptului proprietăţii intelectuale, la un magazin din Darabani. În magazin au fost descoperite expuse spre vânzare mai multe produse textile care purtau însemnele unor mărci cunoscute. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în momentul în care au constatat că produsele expuse spre vânzare, deşi erau inscripţionate cu mărci de prestigiu, aveau un preţ modic.
Produsele textile sunt susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa certificatului de autenticitate şi a documentelor de provenienţă specifice mărcii depistate, preţul de comercializare modic). Administratorii magazinului au declarat că produsele au fost achiziţionate din Bucureşti, însă nu au putut prezenta documente de provenienţă sau certificate de autenticitate.
Politiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Bunurile, în valoare de 24.700 lei au fost reţinute în vederea expertizării, iar administratorii societăţii vor fi cercetaţi pentru punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
(IJPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sfatul maistrului către ucenic
Poveste nouă cu trotuare vechi la Frumuşica
CCR a admis excepţiile privind acordarea de despăgubiri persoanelor care au suferit condamnări politice
Publicaţiile din Bulgaria - obligate să publice anual informaţii despre proprietarii lor
Laszlo Borbely despre votul UDMR la TVA si pensii
probabil colegii s-au uitat la alt deget
Comisia Europeană a aprobat o finanţare de peste 124 milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara
Să fim cu ochii pe Cristian Achiţei!
Temperatură ridicată în PDL Botoşani
Ioan Rotundu
Sistemul sanitar botoşănean la masa tratativelor
Cazane de rachiu şi băutură ilicite depistate de de oameni ai legii
Botoşănenii cu datorii la apă riscă executarea silită
Vor să verifice unde se duc banii publici ai CJ
preşedintele Ţâbuleac nu-i deloc încântat de iniţiativă
A păşit spre moarte „fericit”
bdirect dintr-o crâşmă din localitatea Nicolae Bălcescu
Adio, Domnule Colonel...
La SJA s-au stopat schimbările la nivelul conducerii
În lipsă de altceva mai bun, IŞJ se ocupă de viitoarele examene şcolare
Modificări la examenul de rezidenţiat
Cei din sănătate şi învăţământ se simt iar minţiţi cu salariile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă