Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8680
De la 07 Ianuarie 2003
122894329
Dosarul excluderii Universitatii Craiova:

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, achitati de magistratii Curtii de Apel

  • 15 June 2017, 23:00
Mircea Sandu (fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal) si Dumitru Dragomir (fost conducator al Ligii Profesioniste de Fotbal) au fost achitati, joi, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul excluderii din FRF a formatiei Universitatea Craiova, informeaza News.ro.
Si Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal au fost achitate in acest dosar. Instanta de apel a mentinut sechestrul asigurator in cazul celor doi conducatori si a LPF, timp de 30 de zile, pentru situatia in care statul sau/si lichidatorul FC Universitatea vor deschide actiune in civil.
Decizia este definitiva.
In 13 iunie 2016, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare si obligati sa plateasca fiecare 80.000 de lei amenda penala. Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal au primit o amenda penala de cate 370.000 lei si, daca decizia va fi mentinuta de instanta de apel, vor fi obligate sa publice hotararea de condamnare. Cei doi fosti conducatori si cele doua institutii au mai fost condamnate la plata in solidar a sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei catre partea civila, si la 10.527.634 lei catre partea civila Ministerul Finantelor Publice - ANAF.
"Obliga pe inculpatii S M, D D, Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal, in solidar, la plata sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei catre partea civila, plus dobanda legala de la ramanerea definitiva a hotararii la achitarea debitului, si la 10.527.634 lei, plus dobanda legala de la ramanerea definitiva a hotararii la achitarea debitului, catre partea civila Ministerul Finantelor Publice - ANAF", potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti.
In acest dosar, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie in iunie 2013, fiind acuzati de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii pentru a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF si LPF sunt acuzate de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragere de sub sechestru.
Atat cei condamnati, cat si propcurorii au facut apel la decizia Tribunalului Bucuresti.
La ultimul termen al procesului de la Curtea de Apel, din 17 mai, procurorii DNA au cerut pedepse orientate spre maxim atat pentru Mircea Sandu, cat si pentru Dumitru Dragomir.
Pronuntarea in acest dosar ar fi urmat sa fie data in 31 mai, dar a fost amanata pentru 15 iunie.
Dumitru Dragomir le-a spus magistratilor Curtii de Apel Bucuresti ca Adrian Mititelu a fost victima propriului jurist si ca se bazeaza pe declaratiile acestuia. De asemenea, fostul presedinte al LFP a sustinut ca este "total nevinovat", ca nu are "nicio tangenta" cu acest proces si ca de 15 ani el nu doarme noaptea si a "albit total".
"Mi-a explicat juristul cum ca Mititelu a semnat o conventie intre club si LPF prin care se angaja sa respecte regulamentele. Toata lumea face trimitere la jucatorii pierduti de Craiova. Contractul dintre jucator si club e tabu. Daca erau platiti, ei nu cereau sa fie liberi de contract. Ei nu au inregistrat contractele in contabilitate ca sa nu plateasca taxe. A fost sfatuit prost. I-am dat doua saptamani sa-si retraga plangerile. Ce clementa mai.mare vreti? Acum mi-am dat seama ca Mititelu a fost impins de.juristi. Daca in tara asta nu se respecta legea, statutele si regulamentele, va fi haos. Am gura mare, dar nu am incalcat niciun paragraf de lege. De sapte ani nu vorbesc cu Piturca. Eu am tinut doi ani U Craiova pe banii mei. Toata lumea te acuza de fel de fel de tampenii si spun ca am zis nu stiu ce la televizor. La cate am spus eu la televizor (...) Nu am dormit noaptea in ultimii 15 ani. Am albit total", le-a spus Dragomir magistratilor Curtii de Apel Bucuresti.
La randul lui, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal Mircea Sandu a sustinut in instanta ca nu a "apelat la niciun leu din bugetul tarii" si ca i se pare de neinteles ceea ce i se intampla. "Am fost crescut intr-o familie modesta, dar cu respect. Am terminat toate treptele scolarizarii la zi, am fost fotbalist de liga de la 17 ani si jumatate, am jucat peste 400 de meciuri de prima liga si am marcat peste 200 de goluri.
Am invatat sa citesc si sa scriu regulamente. Incepand cu 2007 am fost membru in Comitetul Executiv al UEFA. Am reusit pe.proiectele intocmite sa aducem peste 10 milioane de euro bani pentru investitii. Nu am apelat la niciun leu de la bugetul statului. Fata de ceea ce am facut pentru aceasta tara, mi se pare de neinteles ceea ce mi se intampla. Nu am comis nicio ilegalitate. Sunt nevinovat cum sunt toti ceilalti care au votat pentru excluderea clubului. N-am incalcat nicio lege, nu am avut in intentie sa facem rau cuiva", le-a spus Mircea Sandu magistratilor.
De asemenea, mandatarul LPF s-a adresat si el instantei, spunandu-le magistratilor ca prin decizia lor, prin nivelul despagubirilor cerute, ar putea distruge fotbalul din Romania. "Imaginati-va ca hotararea dumneavoastra, prin nivelul despagubirilor cerute, inseamna distrugerea incepand de azi a fotbalului romanesc, a sportului cu cel mai mare impact social si comunitar din Romania.
Pot ramane fara loc de munca zeci de mii de jucatori, antrenori, arbitri. Va rog sa va imaginati dizolvarea tuturor competitiilor organizate de LPF. Va rog sa va imaginati ca Romania nu ar mai avea echipe nationale. Imaginati va ca Romania ar putea pierde sansa de organiza Euro 2020. Rog sa va imaginati ca sute de sate si municipii ar ramane fara activitati sportive. Generatii intregi de copii vor trai fara a practica fotbalul", a sustinut mandatarul LPF.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Schimbarea sefului Fiscului, motiv de tensiuni intre Liviu Dragnea si Sorin
Bancul zilei: Ah, iar o blondă!
Horoscopul zilei de 16..66.2017
Vladimir Putin, trollat in direct, la sesiunea anuala de intrebari-raspunsuri:
Trei mandate, destul / La revedere, Vladimir Vladimirovici
Turcia: Liderul opozitiei, Kemal Kilicdaroglu, alaturi de mii de oameni, a plecat pe jos din Ankara spre Istanbul,
in semn de protest fata de arestarea unui deputat
Leul, vizibil afectat de zgomotul politic si de decizia FED, testeaza nivelul de 4.58/ euro,
nivel record al ultimilor 5 ani. Referinta BNR: 4.5872 lei/euro
Au aparut in Monitorul oficial schimbarile la Codul Fiscal care intra in vigoare din 17 iunie.
Vezi in text principalele 3 modificari
Sorin Grindeanu il desemneaza pe Victor Ponta noul secretar general al Guvernului
„Eminescu să le judece!” pe măicuţele de la Mănăstirea SAgafton
Ioan Rotundu
Anunt DSTS Botosani
Viclenia şi fariseismul stareţului Ioan Harpa (4)
Viclenia şi fariseismul stareţului Ioan Harpa (3)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog