Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12779
De la 07 Ianuarie 2003
122898428

Dosarul fraudelor bancare 33 de reţinuţi

  • printre care vicepreşedintele BRD
  • 2 November 2012, 23:00
Procurorii DIICOT au retinut 33 de persoane, printre care liderul gruparii, Daniel Ruse, si vicepresedintele BRD, Claudiu Cercel, iar Aurel Saramet va fi cercetat in libertate in dosarul bancherilor acuzati de inselaciune si spalare de bani, in care prejudiciul a fost estimat la 22 milioane de euro. Printre cei retinuti de procurori sunt Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepresedinte BRD, Florian Dragos Diaconescu, fost general DIE, liderul grupari, Daniel Ruse si fratii Moga, au declarat, vineri, pentru Mediafax, surse judiciare.
Anchetatorii au audiat la DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti persoanele cercetate in acest dosar si au emis ordonante de retinere pentru 33 dintre acestea.
Aurel Saramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri in urma cercetarilor din acest dosar, va fi cercetat in libertate. Saramet a fost lasat sa plece de la DIICOT vineri, in jurul orei 00.15. El va fi chemat, cel mai probabil, in perioada urmatoare pentru a da noi declaratii, au spus sursele citate.
Cele 33 de persoane retinute au fost duse in arestul Politiei Capitalei, urmand ca vineri sa fie prezentante instantei Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.
La audieri au fost duse, joi, o suta de persoane, intre care Aurel Saramet si angajati din Ministerul Economiei, dupa ce anchetatorii au descins la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatile acestora din Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.
Invinuitii din dosar sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate , finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).
Activitatea infractionala a fost sprijinita, au aratat procurorii, de catre invinuitii Aurel Saramet, avand calitatea de director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Claudiu Cercel-Duca , vicepresedinte BRD, Mihai Grigoroiu, Catalin Ionut Rosu si Andrei Atanasiu, angajati in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si Florian Dragos Diaconescu.
Mihai Grigoroiu fusese numit recent in functia de director adjunct in Ministerul Economiei, la Autoritatea de Management al Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Catalin Ionut Rosu este auditor, iar Andrei Atanasiu era expert in Ministerul Economiei. Conform unui comunicat al Ministerului Economiei, a fost decisa incetarea activitatii celor trei in functiile ocupate.
Potrivit DIICOT, in perioada 2010-2012, membrii grupului infractional organizat, constituit din 48 de persoane, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substantiale prin fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate.
Liderul gruparii infractionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primaria Oltenita, iar apoi, scrie presa locala, si-a cumparat o ferma de porci si ar fi coordonat obtinerea de credite cu documente false.
Originar din judetul Calarasi, Ruse a fost al patrulea la alegerile din 2008 pentru functia de primar din Oltenita, obtinand doar 9,24% din voturi, conform datelor Biroului Electoral Central.
Pe plan local, Ruse este cunoscut cu porecla "Tene", iar din grupul sau infractional ar face parte, printre altii, fratii Moga, si ei cu notorietate in judetul Calarasi, potrivit unor surse judiciare. Unul dintre fratii Moga este finul lui Ruse, conform acelorasi surse.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cum au ajuns românii să lucreze
Horoscop
Cine este contele care a inventat Transnistria
documentele oficiale ruseşti arată că teritoriul era locuit de români
Lavinia Şandru demisionează din UNPR şi anunţă că iese din politică
Decizia Senatului în cazul Diaconu e profund nefericită!
USL cere BEC aprobare pentru bunurile ce pot deveni mită electorală
Dosarul "Lista Lagarde": Grecia răsuflă uşurată
ziaristul care a publicat lista evazioniştilor fiscali din Elveţia a fost achitat
M-a surprins afirmaţia lui Antonescu despre apropierea de PPE
Doi astronauţi de pe Staţia Spaţială dansează pe piesa "Vogue"
înainte de a ieşi pe orbita pentru reparaţii
Cum poate ajunge deputat Gelu Străjeru
Ioan Rotundu
Autoturism burduşit cu sute de pachete de ţigări
Botoşani: fostul prefect Roman se disculpă în cazul Conţac
arătându-i vinovaţi pe Baltă şi Ţâbuleac
Primăriile din judeţ verificate de Prefectură pe registrele agricole
Primăria Botoşani împarte lemne de foc pentru nevoiaşi
Tamara Ciofu vrea o campanie curată
Vâzdoagă nu-l plânge pe Conţac
De luni, elevii de la şcoala primară au vacanţă
Cadrele didactice de la Şc oala 12 au câştigat duelul cu IŞJ
directoarea impusă cu forţa a fost demisă
Patronii se plâng la CAS de angajaţii care chiulesc medical
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog