Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11729
De la 07 Ianuarie 2003
92721756
Dosarul gripei aviare:

Două persoane arestate pentru atribuirea masurilor de dezinfecţie

  • 12 December 2010, 23:00
Curtea de Apel Bucuresti a decis, duminica, arestarea preventiva pentru 29 de zile a fostului director al Directiei Sanitar-Veterinare din cadrul Agentiei de Sanatate Publica a Ministerului Transporturilor, Victor Butean si a administratorului SC LUMI SRL Iasi, Tonel Ursachi.
Cei doi sunt acuzati de fapte de coruptie in cazul atribuirii masurilor de dezinfectie pe perioada instalarii gripei aviare in Romania.
"In perioada octombrie 2005-martie 2006, in contextul aparitiei gripei aviare in Romania, inculpatul Victor Butean, in calitate de director al Directiei Sanitar-Veterinare din cadrul Agentiei de Sanatate Publica a Ministerului Transporturilor, avand atributii directe de control asupra operatiunilor de dezinfectie desfasurate de catre Ministerul Transporturilor in unele puncte rutiere si feroviare, a initiat constituirea unui grup infractional organizat, care a actionat astfel incat firma S.C. LUMI S.R.L, apartinand inculpatului Ursachi Tonel, sa obtina, in mod nelegal, contracte supraevaluate de prestari de servicii de dezinfectie, in conditiile in care respectiva firma nu era apta sa efectueze asemenea activitati.
La data respectiva, S.C. Lumi SRL avea un singur angajat si niciun fel de utilaje. De altfel, activitatile stabilite prin contractele de dezinfectie au fost efectuate de 12 firme subcontractante. Cu toate ca nu a prestat nici un fel de activitati, firma S.C. Lumi SRL a inregistrat un profit net de aproximativ 6 milioane euro", se arata intr-un comunicat al DNA.
In schimb, pentru a asigura protectia si a favoriza firma S.C. Lumi SRL, atat in obtinerea contractelor, dar mai ales pe perioada desfasurarii activitatilor contractate, respectiv in perioada septembrie 2005 - septembrie 2006, inculpatul Butean Victor, a beneficiat in mod direct sau indirect de la Ursachi Tonel de suma totala de 60.420 lei, adica aproximativ 17.000 euro la cursul mediu din acea perioada.
In scopul spalarii sumelor de bani provenite din contractele de dezinfectie, inculpatul Butean Victor, care in toata aceasta perioada a avut calitatea de medic veterinar, angajat succesiv, ca functionar in cadrul Ministerului Transporturilor cu rang de director si apoi in ANSVSA cu rang de consilier superior, membru al Corpului de Control, s-a folosit de firma S.C. ELIS 96 COMPROD IMPEX S.R.L., firma pe care o controla din umbra si prin intermediul careia a cumparat actiuni la S.C. AZUR TC S.A. Baia Mare.
De asemenea, pentru a face pierduta urma sumelor de bani, folosind persoane din grupul infractional organizat creat de el, a actionat in sensul cesionarii fictive, in mod repetat, a partilor sociale, respectiv a actiunilor detinute S.C. ELIS 96 COMPROD IMPEX S.R.L. Tot pentru a obtine in mod nelegal banii alocati pentru combaterea gripei aviare, a introdus S.C. ELIS 96 COMPROD IMPEX S.R.L. in mod artificial in lantul de furnizori de substante dezinfectante. Toate acestea s-au produs prin efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta de catre inculpatul Butean Victor.
Dupa incasarea sumelor de bani de catre Lumi SRL, incepand cu luna decembrie 2006, in scopul spalarii sumelor de bani provenite din infractiune, inculpatul Ursachi Tonel, s-a prevalat de presupuse servicii ale firme de consultanta infiintate in acest sens, pentru a efectua retrageri in numerar in numele sau si a unei rude ale sale.
Agenbţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zi8lei: Femeia ideală
Ministrul scoţian al Transporturilor a demisionat după ce ninsorile au creat haos în trafic
Avem nevoie de un stat social, nu unul construit in jurul clanului Basescu
Un om de afaceri român a lucrat cu parlamentarul britanic, implicat in scandalul de spionaj
Bulgaria şi-a dublat exporturile de electricitate in 2010
principalul concurent este România
„Pro Europa” îi îndeamnă pe Filat, Lupu şi Ghimpu să refacă AIE
Şi-a angajat rivalul politic la primărie
a renunţat, pentru economie, la consilierul personal
Elevii de clasa a V-a pot studia cartea profesorului Georgică Manole la Biblioteca Flămânzi
Străzile în pantă, capcane mortale pentru amatorii de derdeluş
Instituțiile statului ar trebui să verifice documentele celor care vând produse tradiționale
nu să distrugă acest tip de comerț
Caricatura zilei: Ţâbuleac îşi caută sdecretară
Şef nou la PDL Dorohoi
Vin subvenţiile la ovine şi bovine
Şeful liberalilor se răfuieşte şi cu prefectul Cristian Roman
„M-am răzbunat pe PSD”
Bilanţ social-democrat la final de an
Centru de informare telefonică pentru… cei din învăţământ
Şi în această lună alocaţiile se vor plăti la timp
Diriginţii îi vor dădăci pe cei de Bac cum trebuie să se prezinte la examen
Sunt mai stresaţi profesorii sau elevii?
În Botoşani avem ;şcoli care nu respectă legea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă