Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5929
De la 07 Ianuarie 2003
122577868

Două drapele tricolor uriaşe au fost arborate pe Arcul de Triumf din Chisinau

  • 14 November 2010, 23:00
Grupul de acţiune "Deşteptarea" a arborat in data de 13 noiembrie, începând cu ora 8:00, două drapele tricolor uriaşe pe Arcul de Triumf din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chisinau, transmite Romanian Global News.
De asemenea este de remarcat că a reînceput ditribuirea ziarului "Pentru Adevăr", a număruli doi de astă dată, pe care toţi doritorii îl vor primi, aşa cum scrie şi în antetul ziarului "împreună cu o panglică tricoloră"!
Iata cum descriu tinerii membrii ai grupului actiunea:
În jurul orelor 8.00 după ce ne-a fost deschisă uşa Arcului, trei membri ai GA "DEŞTEPTAREA" am urcat pe monument şi am arborat drapelele cu dimensiunile de 4,5*9 metri în părţile laterale ale acestuia. Nu a trebuit mai mult de o oră însă ca reprezentanţii SIS să se apropie şi să ne ceară să le scoatem pentru că acestea ar bloca camerele de luat vederi care "asigură securitatea cetăţenilor".
După o serie de discuţii aprinse am fost totuşi nevoiţi să ridicăm drapelele din poziţia în care au fost aranjate şi să le rearanjăm "îmbrăcând" colţurile celor două turnuri din spate (văzute din faţa Catedralei) ale Arcului. Astfel, acţiunea a continuat în plină forţă. Am stat de veghe la poalele Arcului având grija ca nu care cumva să apară provocatori ori persoane care să-şi propună demontarea drapelelor.
Atmosfera sa încins odată cu înmulţirea persoanelor participante la acţiune, când Valeriu Climenco, cunoscut ca fiind un bun provocator a insinuat că ar fi observat comercializarea de droguri printre participanţi. Şocantă a fost atitudinea poliţiei care a preferat să se retragă lăsând conflictul să se aţâţe, până când unul dintre reprezentanţii MAI ne-a aminti despre cemerele de luat vederi şi ne-a asigurat că o informaţie eronată (care nu va fi confirmată de înregistrări) nu va prezenta decât o aberaţie.
Totul a fost cu adevărat frumos când, după alăturarea tinerilor membri ai GI "Spirit Românesc", a început repartizarea numărului 2 al ziarului "Pentru Adevăr" alături de un pliant dedicat comemorării eroului şi luptătorului naţional Gheorghe Ghimpu şi bineînţeles panglica tricolor. Tineri cu ziare şi panglici au împânzit parcul din centrul Chişinăului şi au împărţit şi azi peste 300 de ziare şi panglici tricolore, care au trezit bucurie pe feţele celor care le-au primit.
Acţiunea a durat până la orele 16.00 când, o parte din cei prezenţi au avut posibilitatea să urce pe Arcul de Triumf, eliberând de acolo tricolorul, care a planat uşor peste mâinile ridicate şi feţele ce radiau de bucurie ale celor prezenţi. De remarcat că în cadrul acestei acţiuni s-a vorbit şi despre următoarea acţiune a GA "DEŞTEPTAREA" care va avea loc la 1 decembrie şi care va sărbători 92 de ani de la Marea Unire din 1918.
În fiecare zi de 13 a lunii, reprezentaţii acestui grup organizează câte un eveniment care are drept scop sensibilizarea societăţii privind necesitatea schimbării articolului 13 din Constituţia Republicii Moldova, prin înlocuirea sintagmei limba moldoveanească, cu limba română. Evenimentul prefaţează şi următoarea acţiune a grupului - sărbătorirea zilei de 1 Decembrie pe străzile Chişinăului.
Romanian Global News


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Fotbal în avion
O guvernare PNL-PDL nu e posibilă, cel puţin până în 2012
Băsescu riscă suspendarea dacă promulga Legea educaţiei în forma asumată de Guvern
Criza în România este la început
Arieratele sunt poate una dintre cauzele pentru care avem recesiune si inflaţie
sunt mai grave decât deficiţele
Un presupus OZN, filmat deasupra României
Germania sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen
Bulgarii şi ruşii au semnat acordul privind South Stream
şeful Gazprom: Bulgaria e la adăpost faţă de concurenţa României în acest proiect
Refacerea Alianţei D.A. este doar o problemă de timp
până se calmează Crin Antonescu
Sorin Oancea ar urma să părăsească trustul Intact
Radu Moraru ar putea pleca la de la B1 la RCS&RDS
Un submarin chinez a lansat racheta observată luni in California
Mercedes nu a investit în România din cauza lipsei unei infrastructuri rutiere dezvoltate
Zvastica nemţească este românească
Ioan Rotundu
Eveniment intelectual de vârf la Primăria Săveni
Dezmăţ credincios în numele lui Dumnezeu
Senatorul Liviu Câmpanu l-a ironizat pe prefectul Cristian Roman
Fluturaşi aruncaţi prin oraş
de Ziua Combaterii Violenţei Împotriva Femeii
„Haideţi să jucăm şah, prieteni!”
Victor Mihalachi recompensat chiar de IPS Teofan
Profesorii botoşăneni vor putea preda în şcolile britanice
Medicii de familie vor avea plafon la prescripţia de medicamente
Profesorii vor să obţină respectul elevilor, chiar şi cu de-a sila
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog