Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4096
De la 07 Ianuarie 2003
78553653

Două tragedii în rândul muncitorilor români din Italia

  • 25 April 2008, 23:00
Publicatia romaneasca din Italia, Gazeta Romaneasca, publica in cel mai recent numar al sau cazurile a doi romani, muncitori in Italia, care si-au pierdut viata la locul de munca. Romanian Global News reda mai jos povestile triste ale celor doi romani, preluate din Gazeta Romaneasca.
A căzut de la 20 de metri
Tragedie la locul de munca sambata, 12 aprilie, la Castrette di Villorba (provincia Treviso), in cadrul stabilimentului Benetton Group. Cel care si-a pierdut viata, din cauza leziunilor suferite pe timpul unei caderi infricosatoare de la 20 de metri inaltime, este un muncitor roman de 22 de ani, Florian Costel Beniamin, angajat al unei firme specializate in sisteme antiincendiu, Coimpe Tecnolabor cu sediul la Parabiago, in provincia Milano.
Trecuse de putin timp ora 10. Tanarul muncitor roman era in zona de sub acoperisul halei din Castrette. Aceasta este zona de sub acoperis unde sunt montate instalatiile impotriva incendiilor. Echipa din care facea parte se ocupa de transportarea unor cabluri. Tocmai atunci s-a produs tragedia. Costel se ocupa de intretinerea uneia dintre aceste instalatii. Mergand cu un cablu in mana, Costel si-a sprijinit picioarele pe o asanumita "grila de suprapresiune". Este vorba de un oblon, un fel de jaluzea reglabila din aluminiu care permite defluxul fumului in caz de incendiu. Poate nu a vazut oblonul sau poate credea ca il tine. Oblonul a cedat sub picioarele muncitorului. Pentru el nu a existat scapare: a cazut la sol de la o inaltime de 20 de metri. A cazut pe sinele care folosesc la transportul marfurilor. Colegii au dat imediat alarma la 118. Starea lui Costel era grava. La locul accidentului a sosit in cateva minute un elicopter si personalul sanitar de la Suem din Treviso care a efectuat toate interventiile pentru reanimarea barbatului. Lucratorul a fost transportat la spitalul Ca'Foncello unde a murit dupa putin timp. La locul accidentului au intervenit si pompierii din Treviso, carabinierii si tehnicienii de la Spisal. Fortele de ordine si inspectorii au strans marturiile muncitorilor prezenti si reconstituie pe timpul acestor ore cele intamplate. Trebuie evaluate si verificate si eventualele responsabilitati pentru sigurant a pe santier. Procuratura competenta a demarat o ancheta si a dispus autopsia.
Trebuie clarificat de ce lucratorul mergea in acea parte a structurii si de ce nu ii fusese semnalat pericolul reprezentat de acele obloane. Moartea lucratorului a creat multa emotie intre lucratorii de la Benetton, iar sindicatele au anuntat initiative de protest.
Găsit mort în vestiar
L-au gasit colegii de serviciu, carora le marturisise ca dimineata nu se simtea bine. Era prabusit, fara viata, in vestiarul muncitorilor pe un santier din Tivoli Terme. Poate a murit din cauza unui infarct fulgerator. Astfel a murit, pe 12 aprilie, Petrica Popa, muncitor roman de 36 de ani rezident la Tivoli, langa Roma, care in aceea zi s-a dus la munca pentru a incheia cateva lucrari de punere in siguranta a blocurilor afectate de cedarea progresiva a terenului.
Asupra decesului, care a avut loc intre orele 11 si 12 a zilei, ora gasirii cadavrului, se pare ca nu ar exista dubii. Barbatul, potrivit verifica- rilor efectuate, mai intai de personalul de la 118 alertat de responsabilul santierului si apoi de inspectorii de munca de la Asl, ar fi decedat din cauze naturale. Poate din cauza unui infarct, care nici macar nu i-a dat timp sa ceara ajutor. Asupra celor intamplate investigheaza procuratura din Tivoli care a dispus autopsierea corpului pentru a stabili cauzele exacte ale decesului, care nu s-ar datora activitatii de munca a romanului. "Ne-a spus ca are o puternica durere de gat, credeam ca a luat o pauza, si de fapt era jos, mort", au povestit, ravasiti, muncitorii inspectorilor de la Asl. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cadoul soţiei
Program Tele'M Botoşani
Comentariul comentariilor (CIV)
(Ioan Rotundu)
De Paşte, românul şi morcovul
Jandarmi angrenaţi în misiumi de ordine publică cu ocazia Sărbătorilor de Paşte
Cerere de ridicare a restricţiilor impuse românilor în Marea Britanie
Elisabeta Lipa a luat Oscarul canotajului
DSV, OJPC şi Poliţia si-au unit forţele pentru a-i dovedi pe comercianţi
ISJU va fi aproape de oameni, în seara de Înviere
Deţinuţii vor putea participa la Învierea Domnului
Cu dubiţa, la furat cărămizi
Se anunţă noi locuinţe sociale
Memoria Petronelei, mijloc de campanie electorală
Codreanu susţine că se va lua la trântă serios cu Conţac
Încă o promisiune pentru Casa Sofian
Peremiştii vor alegeri în fiecare an
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă