Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8534
De la 07 Ianuarie 2003
103409045

Dovada că şefa Gărzii de Mediu Botoşani este coruptă profesional

  • Ioan Rotundu
  • 7 October 2021, 17:03
În urmă cu două săptămâni publicam articolul intitulat „Garda de Mediu Botoşani - Noi dovezi ale cârdăşiei politice şi de incompetenţă la comisarul şef Kashyap” care poate fi vizualizat pe site-ul Jurnalului şi în care arătam că la Săveni se continuă depozitarea gunoiului menajer la groapa de gunoi a oraşului, deşi aceasta a fost raportată ca desfiinţată (vezi filmuleţul realizat la faţa locului).

Mai mult, chiar la intrarea în oraş, pe malul râului Başeu, s-a format o altă groapă de gunoi menajer (foto) fără ca de la Garda de Mediu cineva să fi luat măsurile necesare stopării acestui fenomen.
Am pus atunci, o fac şi acum, lipsa de acţiune a comisarului şef de la Garda de Mediu Botoşani Cristina Kashyap pe seama faptului că ea a fost pusă în funcţie de către Guvernul PSD iar primarul oraşului Săveni, baronul local Relu Târzioru, principalul vinovat de modul defectuos şi ilegal în care este gestionat gunoiul menajer a fost protejat.
Situaţia de la Săveni, şi nu numai, demonstrează că Cristina Kashyap este coruptă profesional de mediul politic, motiv pentru care practică protecţia faţă de unii primari şi ia măsuri de sancţionare aberante cu patronii de firme, aşa cum s-a întâmplat şi cu patronul livezii de pomi fructiferi de la Suliţa care a fost amendat cu suma de 90 mii lei pentru că aşa şi-a dorit patronul iazului Dracşani aflat în conflict cu acesta.
Iată şi dovezile că şefa Gărzii de Mediu Botoşani Cristina Kashyap, este coruptă profesional. Noi am cerut conducerii Agenţiei de Protecţia Mediului Botoşani să ne precizeze dacă pe raza oraşului Săveni groapa de gunoi este autorizată şi dacă s-au eliberat autorizaţii şi pentru ale locuri de depozitare a gunoiului menajer.
Cu adresa nr. 10.356/CTN/4.10.2021 ni s-a comunicat c㠄Depozitul de deşeuri nepericuloase categoria b a oraşului Săveni a deţinut autorizaţia de mediu nr. 147727.11.2013, titular SC PREDEMER SA Podu Iloaiei valabilă până la data sistării activităţii, respectiv 16.07.2016 conform calendarului de sistare a activităţii de depozitare stabilit prin HG nr. 349/2005 privind depozitarea deşeurilor.”
În cursul anului 2017, deci după expirarea autorizaţiei, se continua depozitarea gunoiului, motiv pentru care am scris mai multe articole şi am atras atenţia Gărzii de Mediu asupra nerespectării legislaţiei în domeniu de către primarul Relu Târzioru.
În loc să se fi luat măsuri atunci şi acum, Cristina Kashyap m-a acuzat că i-am şifonat imaginea de şef şi că am acuzat-o de servilism politic, ceea ce nu ar fi adevărat.
S-a mai precizat în adresa APM-ului că pe raza oraşului Săveni nu este autorizat vreun alt loc de depozitare a gunoiului, aşa că proaspăta groapă apărută pe malul Başeului este ilegală. Deşi am scris despre acest aspect, nimeni de la Garda de Mediu Botoşani n-a considerat să ia măsurile de rigoare. Primarul Relu Târzioru, cu statut de baron local PSD, politic le este şef şi nu le permite să fie deranjat în afacerile sale.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Se fini avec Florin Cîţu!
Ioan Rotundu
I-am condamnat pe toţi la moarte!
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 4 – 11.10.2021
ancul săptămânii: Sinceritate părintească
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Penalul primar Borfotină şi bogatul său evantai de infracţiuni
Ioan Rotundu
Cum testele COVID false umflă buzunarele celor din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Ce spune DSP despre medicii din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă