Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5100
De la 07 Ianuarie 2003
93577885

Dragnea calcă apăsat pe urmele lui Ceauşescu

  • Ioan Rotundu
  • 2 October 2018, 15:47
Deşi am mai comentat pe această temă, revin pentru că între timp au apărut noi declaraţii ameninţătoare din partea lui Liviu Dragnea. Simţindu-şi sfârşitul politic şi al puterilor deţinute în stat, precum Nicolae Ceauşescu, Dragnea caută să intoxice populaţia cu fel de fel de informaţii incredibile pentru orice om normal, cu scopul de a-şi acoperi adevăratele intenţii de a deveni stăpânul României.
În ultima sa declaraţie, făcută sub presiunea evenimentelor consumate la Bruxelles, ude liderii Uniunii Europene au trecut la ameninţări faţă de Guvernul României pentru că blochează lupta împotriva corupţiei şi îngrădeşte libertăţile democratice prin modificarea legilor pe bandă rulantă, Liviu Dragnea afirmat că deţine informaţii cum că persoanele violente de la mitingul din 10 august erau de fapt trupe de comando pregătite în munţi în mod special să dea jos Guvernul Dăncilă prin a ocupa Palatul Victoria. Bineînţeles că n-a lipsit din declaraţie ingredientul că trupele au fost pregătite pe cheltuiala unor finanţatori din exterior, lipsind din reţetă doar denumirea de „agenturili străine” folosită de Ceauşescu.
Hăituit în interiorul partidului, contestat în stradă de milioane de români pentru modul său dictatorial de a conduce ţara folosindu-se de PSD, neagreat de liderii Uniunii Europene şi ai SUA, implicat în mai multe dosare penale pentru fraudare de fonduri europene, Liviu Dragnea, în disperarea de a se salva, poate recurge la orice măsură punitivă de ordin juridic, el având toate pârghiile puterii în legislativ şi stat, referendumul din 6 – 7 octombrie a.c. având un astfel de rol.
Varianta cu trupele de comando pregătite în munţi i-a fost sugerată lui Dragnea de infractorul Dan Voiculescu, educaţia sa de fost ofiţer al Securităţii lui Ceauşescu spunându-şi cuvântul. Tot Voiculescu i-a sugerat lui Dragnea ca Fiscul să verifice finanţările la ONG-uri pentru că, ştie el, acestea primesc bani din afară ca să conteste guvernarea ALDE – PSD.
Iar Dragnea a şi declarat public că se va pregăti adoptarea unei legi în acest sens. Probabil o va face după modelul lui Putin sau al premierului Victor Orban al Ungariei. Dacă Putin poate face ce vrea în Rusia, Dragnea nu poate face ce vrea în România câtă vreme ţara este membră UE. Premierul Orban este deja trimis de autorităţile de la Bruxelles în faţa justiţiei europene pentru că a impus legi care au îngrădit libertăţile democratice. Nici România nu este departe de a fi trimisă în judecată, atât pentru legile justiţiei cât şi pentru cele de îngrădire a drepturilor democratice.
Ca să compromită credibilitatea unor ONG-uri precum Rezist sau, a unor site-uri de ştiri, Dragnea a lansat zvonul că acestea fac bani din vânzarea de droguri şi că beneficiază de finanţări din străinătate. Motiv pentru Dragnea să ceară Ministerului Finanţelor să iniţieze o lege de control asupra ONG-urilor. O măsură falsă, pentru că în momentul de faţă există lege care permite Fiscului să verifice la ONG-uri şi presă sursele de finanţare. Cât despre vânzarea de droguri, DIICOT-ul n-a deschis nicio anchetă. Poate o va face de acum înainte, sub presiunea lui Dragnea.
Practic, prin aceste măsuri Dragnea vrea să blocheze lupta societăţii civile împotriva abuzurilor actualei puteri, asupra guvernării dezastruoase a PSD-ului.
Cât despre ancheta Parchetului Militar legată de abuzurile jandarmilor comise asupra protestatarilor la mitingul din 10 august, corul PSD în frunte cu Dragnea ţipă la unison că procurorii îi intimidează pe jandarmi în loc să afle cine au fost violenţii. Nimic despre faptul că jandarmii, care susţin că au fost atacaţi, n-au prins măcar un singur bătăuş. Nimic despre faptul că sunt dovezi video cum cei doi jandarmi bătuţi a fost de fapt o bătaie regizată, mimată, dovadă că jandarmeriţa declarată moartă de colonelul Paraschiv şi paralizată pe viaţă de conducerea Jandarmeriei era de fapt sănătoasă tun în spital, dar a fost ţinută câteva zile pentru că aşa a sunat ordinul venit de la ministrul Carmen Dan care s-a aflat tot timpul în spatele reprimării protestului.
De altfel, ministrul Carmen Dan se aşteaptă să fie chemată de procurorii militari, motiv pentru care nu scapă nici un prilej de a face declaraţii de intimidare a anchetatorilor. Biata fostă vânzătoare la tarabă habar nu are că o anchetă a procurorilor militari este total diferită de cea a procurorilor civili şi că procurorii care sunt ofiţeri de rang înalt nu-şi fac cruce şi scuipă sân de frica declaraţiilor sale, procurorii militari fiind total detaşaţi de stări emoţionale.
Dar altceva doreşte fosta metresă a lui Dragnea. Carmen dan vrea o lege prin care protestele să fie controlate de putere prin diferite pârghii birocratice, respectiv prin fel de fel de aprobări. O astfel de lege ar contraveni Constituţiei care statuează că dreptul la protest este unul liber şi nu poate fi îngrădit de stat.
Mai vrea Carmen Dan ca jandarmii să primească puteri sporite în sensul de a folosi forţa şi în împrejurări care n-o cer, fără a răspunde ulterior pentru faptele lor, aşa cum se întâmplă în cazul mitingului din 10 august.
Ţipetele corului PSD că jandarmii sunt intimidaţi de ancheta Parchetului Militar pentru a nu mai acţiona împotriva celor care pun la cale lovituri de stat, cum au inventat ei că a fost şi în 10 august, este justificat de o altă aberaţie menită să-i ţină în întuneric pe cei needucaţi. Cică preşedintele Iohannis pregăteşte la sfârşitul lunii octombrie un nou miting violent menit să da jos Guvernul PSD, folosind din nou trupele de comando instruite în munţi. De unde ştie Dragnea şi Carmen Dan că aşa va fi? De unde au ştiut şi în 10 august. Ei au pregătit diversiunea cu violenţa, dovadă că jandarmii n-au prins nici un bătăuş. Iar Dragnea., ştiind cum se procedează în PSD, acuză că protestatarii sunt plătiţi cu bani veniţi din străinătate.
Fără a prezenta public vreo dovadă asupra celor afirmate, Dragnea şi clica lui continuă să fabuleze cu scenarii menite să-i inducă în eroare pe cei uşor de prostit, nu şi pe cei din conducerea Uniunii Europene care nu s-au lăsat păcăliţi de afirmaţiile premierului Dăncilă şi ale impostorului Tudorel Toader, încă ministrul Justiţiei, că Guvernul României respectă statul de drept.
Mâine, la Bruxelles, premierul Dăncilă nu va mai putea să fugă de a răspunde la întrebările europarlamentarilor aşa cum a făcut la ultima vizită cu jurnaliştii străini. Cum întrebările nu se cunosc, nici răspunsurile nu-i vor fi înmânate de Dragnea. Va fi o distracţie la nivel european, prostia şi incompetenţa premierului Dăncilă urmând a fi deliciul întregii Europe.
Cât despre Dragnea, acesta calcă apăsat pe urmele lui Nicolae Ceauşescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Imoralitatea legii sau a şefului de instituţie?
Ioan Rotundu
Puterea de a descoperi adevărul cu ochii minţii
Ioan Rotundu
Comisia LIBE discută despre independența justiției în România, într-o ședință extraordinară
Horoscopul săptămânii 1 – 7.octombrie 2018
Bancul săptămânii: Curiozitate surpriză
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Dersca
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ştiubieni
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 5.10.2018
Clip anti-referendum inspirat din serialul Povestea Slujitoarei,
Cine şi de ce blochează dosarele privind devalizarea Staţiunii Popăuţi
Ioan Rotundu
La Tudora, incompatibilul primar Petria va deveni administrator public
Ioan Rotundu
Coaliţia pentru Familie invocă boicotul neputinţei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă