Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38262
De la 07 Ianuarie 2003
83559607

Dragnea, mai periculos decât evreul Nicolschi

  • Ioan Rotundu
  • 12 February 2017, 23:00
Sunt unul dintre puţinii „oameni ai muncii” lui Ceauşescu care, datorită funcţiilor deţinute în cadrul fostului UJCC Botoşani (18 ani şef în cadrul CFI, 4 ani şef Birou Personal, 3 ani la Bankcoop iar din august 1993 în presă) am cunoscut multe din secretele activităţii unor judecători, procurori şi ofiţeri de Miliţie, în special pe cei de la economic şi cercetări penale printre care Florian. Chindruş, Juravlea. Cu unii dintre ei devenisem chiar apropiat şi nu de puţine ori mi s-au destăinuit cu anumite secrete profesionale, inclusiv cum acţionau asupra activităţii lor cei din conducerea Comitetului Judeţean al PCR, direct sau prin şeful Colegiului de partid. Am ascultat şi am tăcut pentru că erau lucruri destăinuite la un şpriţ şi dacă le scăpam către cineva o păţeam eu mai întâi, după care alţii.
I-am cunoscut îndeaproape pe procurorii din trecut precum evreul Hect, Mihai Gafiţuc, nea Papy uitat chiar şi de către supravieţuitorii generaţiei sale, pe avocatul evreu Dârjan Săndulache, veşnic aghesmuitul procuror şef Ciopraga, pe procurorii şefi Roman, Orhriniuc, Şuhan etc. pe judecătorii Talancă. Gfhineţ, Ţepoi, Gavril etc. Toţi erau formaţi profesional sub comunism, unii chiar în perioada când comunismul abia instalat la putere prigonea intelectualitatea ţării prin a o supune unor anchete în care tortura era forma de obţinere a ceea ce dorea ofiţerul anchetator de la Securitate.
Un astfel de magistrat, încadrat procuror imediat ce a terminat facultatea, mi-a povestit că în acele vremuri tulburi procurorul purta un fel de uniformă iar în picioare cizme.
„- Ioane, dormeam noaptea cu cizmele în picioare, aşa de mult îmi plăceau. Le lustruiam toată ziua. Nu mai încălţasem niciodată cizme până atunci” – mi-a povestit cu nostalgie pentru acele vremuri fostul magistrat.
Tot de la el am primit multe informaţii despre cum se derulau anchete la Securitate. Erau şi ei îngroziţi de cruzimea manifestată în anchete de ofiţerii evrei.
Cruzimea lor era protejată de şeful Securităţii, evreul de origine rusă Alexandru Nicolschi, pe numele real Boris Grimberg, născut la Tiraspol. În perioada 1949 – 1961 cât acesta a deţinut funcţii în cadrul Internelor şi a Securităţii s-au comis şi cele mai mari acte de cruzime. Spun cunoscătorii acelor vremuri că Nicolschi inventa forme de tortură că nici diavolului nu i-ar fi trecut prin cap.
La Botoşani au fost mai mulţi ofiţeri evrei de Securitate care aplicau tortura în timpul anchetelor, cruzimea securiştilor de la Botoşani devenind emblematică în cadrul Securităţii iar închisoarea de la Botoşani ajunsese spaima arestaţilor şi a deţinuţilor.
Mi-a povestit acest magistrat cum cei anchetaţi de securiştii evrei erau aduşi în faţa judecătorului. Judecătorul îi întreba grijuliu dacă au fost anchetaţi corect. Şi li s-au adus la cunoştinţă drepturile de care se bucură în cadrul noului regim comunist
- Mulţumim domnilor anchetatori că au fost buni cu noi, declarau nefericiţii iar securiştii aflaţi în sală pe primul rând îşi pipăiau pistoalele de la şold şi-şi dădeau coate, dând aprobator din cap către judecător.
Poate că vreun istoric botoşănean va avea curajul să cerceteze documentele acelor vremuri şi să scrie adevărul. Generaţia de astăzi şi cele care ne vor urma trebuie să ştie acest adevăr aşa cum li se spune şi adevărul despre Holocaust. Place sau nu place unora, adevărul istoric trebuie cunoscut în întregul lui şi nu parţial pentru că aşa vor anumite popoare că le avantajează.
Credeam că acele vremuri au apus dar Liviu Dragnea ne demonstrează că, dimpotrivă, ele doar s-au modernizat, au îmbrăcat chipuri aparent umane, iar torturile fizice au fost înlocuite cu torturile de ordin politic şi juridic.
Mircea Marian, jurnalist de la România Liberă, a făcut publică adresa unde locuieşte Liviu Dragnea. Nimic ilegal în difuzarea acestei informaţii, pentru că ea putea fi făcută de către orice vecin al lui Dragnea din blocul locuit de zeci de familii.
Difuzarea acestei informaţii a fost pentru Dragnea motivul de a-l „cuminţi” pe jurnalistul pe care ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a indicat drept instigator la protestele din Piaţa Victoriei.
Dragnea a depus o plângere penală la parchet şi l-a acuzat pe jurnalist de opt infracţiuni grave comise în concurenţă : Instigare publică, instigare la săvârşirea infracţiunii de atentat care pune în pericol securitatea naţională, instigare la infracţiunea de violare de domiciliu – formă agravată, instigare la săvârşirea infracţiunii de ultraj, infracţiunea de incitare la ura sau discriminare, infracţiunea de instigare la tulburarea ordinii şi liniştii publice, infracţiunea de a fi săvârşit acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi instigare / autorat la săvârşirea infracţiunii de agresiune împotriva santinelei.
Orice ofiţer evreu de Securitate din perioada lui Nicolschi ar deveni gelos pe o asemenea inventivitate, pe o asemenea abundenţă de infracţiuni comise „contra poporului” cum ar fi afirmat ei. Doar o minte bolnavă sau aflată la grea ananghie ar fabula în acest mod. Iar Dragnea este la grea ananghie, puşcăria fiindu-i mai aproape ca niciodată.
Demersul lui Dragnea de a-l „pune la punct” pe jurnalist este în totală contradicţie cu libertăţile democratice garantate prin Constituţia României. Dacă un astfel de demers ar fi fost făcut de Vanghelie, poate că ar fi fost de înţeles, dar el vine de la liderul celui mai puternic partid din România, partid aflat la putere, ceea ce demonstrează că acest PSD nu dă doi bani pe libertăţile democratice. Imaginaţi-vă cum va arăta România când liderii PSD vor îngenunchea justiţia iar judecătorii vor împărţi dreptatea după cum va veni ordinul de la partid.
Iată pentru ce seară de seară în Piaţa Victoriei se adună mii, zeci de mii şi chiar sute de mii de români în toată ţara. Ei nu vor să ne întoarcem în vremurile lui Nicolschi, vremuri conduse de ciocoiul nou de Teleorman numit Liviu Dragnea. Nicolschi era evreu rus devenit bolşevic, Dragnea este român dar se foloseşte acum de sfatul evreilor, sfaturi plătite cu bani grei furaţi din averea ţării, pentru a lupta împotriva interesului naţional. Acuzaţiile aduse de Dragnea că protestatarii sunt manipulaţi de forţe străine, de ruşi, de multinaţionale sunt de fapt punerea în practică a sfaturilor primite de la consultanţii evrei. Evreii aplică proverbul românesc „Încură-i drace!” Şi, iată că reuşesc!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 13.02.2017
Bancul zilei: Răspuns pragmatic
Politia: In anul scolar 2015-2016, numarul infractiunilor din zona scolilor a scazut cu 11,5%
Concluzia unui patron din Cluj, dupa ce a angajat doi refugiati la shaormerie:
"Sunt foarte integrati, harnici"
Vicepresedintele CE avertizeaza:
Grecia si creditorii internationali risca instabilitatea zonei euro daca discutiile pentru evaluarea reformelor treneaza
Cod galben de ger, pana marti,
Mihai Chirica, la Digi24: Nu sunt multumit de felul in care Liviu Dragnea conduce partidul.
A pus in pericol PSD/ Ar fi necesar un congres PSD, dar nu acum, poate in vara
Nigel Farage, dupa tentativa de dezincriminare a abuzului in serviciu:
Romania nu ar fi trebuit sa fie primita in UE. Nu pot sa cred ca suntem intr-o alianta politica cu o tara aflata in aceasta situatie
Exista un dosar privind finantarea USR in campanie, a fost inceputa urmarirea penala in rem.
Nicusor Dan: Sunt foarte surprins. Delapidarea si spalarea de bani nu au nicio legatura cu noi
Ce cuprindea o foaie matricolă a anului şcolar 1939-]940
Noi proteste impotriva Guvernului in orasele tarii:
10.000 de manifestanti la Cluj, 7.000 la Sibiu, 5.000 la Timisoara, 3.000 la Iasi. Nu stati la caldura, si pe voi va fura!
Protest fabulos cu peste 50.000 de oameni care au format tricolorul
Răul răului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă