Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5052
De la 07 Ianuarie 2003
122890701

Dragostea învinge durerea exilului

  • 19 March 2008, 23:00
“Spielberg al Rusiei”, aşa cum a fost numit de unii critici, Nikita Mihalkov aduce la Pro Cinema un film sensibil până în cele mai ascunse detalii, pe 22 martie la CineTePrinde, de la ora 23.00: “Bărbierul din Siberia”. Filmul, care a deschis Festivalul de Film de la Cannes din 1998, este cea mai bine conturată poveste a lui Mihalkov, în care politica este lăsată la o parte şI înlocuită de o dragoste sinceră care supravieţuieşte greutăţilor exilului. Personajele principale, interpretate de Julia Ormond (“Sabrina”, “Legendele toamnei”) şi de actorul preferat al lui Nikita Mihalkov, pe care l-a folosit în majoritatea filmelor sale, Oleg Menshikov, îşI urmează povestea de dragoste până în cele mai uitate colţuri ale Siberiei.
|n “Bărbierul din Siberia”, pe lângă scenarist şi regizor, Nikita Mihalkov este şi actor, el interpretând rolul ţarului Alexandru al III-lea al Rusiei. Obişnuit cu succesul critic şi financiar al filmelor sale, în special al peliculei “Soare înşelător” cu care a câştigat premiul Oscar în 1995 pentru “Cel mai bun film străin”, Mihalkov a strâns un buget de 25 de milioane de dolari pentru “Bărbierul din Siberia” şi a realizat “cel mai epic film al său, o extravaganţă patriotică”, aşa cum a fost numit de critici. Filmul a primit Premiul de Stat al Rusiei şi a fost una din sursele zvonului despre ambiţiile prezidenţiale ale lui Mihalkov. Totuşi, regizorul s-a rezumat la a administra industria cinematografică rusă. |n ciuda opoziţiei vehemente a altor regizori, Nikita Mihalkov a fost ales Preşedintele Societăţii Cinematografice Ruse şi din anul 2000 organizează Festivalul de Film de la Moscova. Mihalkov este recunoscut pentru convingerile sale politice fundamentaliste, el fiind un aprig susţinător al naţionalismului rus şi al ortodoxiei, pe care o numeşte “principala forţă care se opune McDonald-izării culturale”.
|n cariera sa, Nikita Mihalkov a primit peste 50 de premii la festivaluri internaţionale de film, printre care cele mai spectaculoase sunt Oscarul pentru “Soare înşelător”, film pentru care a cîştigat şi Marele Premiu a Juriului la Cannes în 1994 şi o nominalizare la Premiile BAFTA în 1996, Premiul Special al Festivalului de Film de la Veneţia în 2007 pentru “aportul genial adus cinematografiei”, şi tot la Veneţia, Leul de Aur pentru “Aproape de cer”. Anul acesta, Nikita Mihalkov a mai primit o nominalizare la Oscar la categoria “Cel mai bun film străin” pentru cea mai recentă peliculă a sa, “12”.
“Bărbierul din Siberia”, alături de “Soare înşelător”, “Aproape de cer” şi “Ochi negri”, rămîne unul din filmele memorabile ale cinematografiei ruse, iar Nikita Mihalkov unul dintre cei mai profunzi şi perfecţionişti regizori.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vulpi turbate iau cu asalt localităţile judeţului
Rusu explică implicarea ÎŞJ în sistarea apei din şcolile dorohoiene
Conducerea IŞI se întâlneşte cu directorii educativi din şcoli
Cârcoteli în PSD
Ioan Rotundu
Ziua Francofoniei sărbătorită la Dorohoi
Încă o promisiune pentru Sala Polivalentă
Comentariul comentariilor (LXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Muzeul de Etnografie rămâne la instituţia mamă
Penegiştii îşi mazilesc liderii
Unităţile şcolare din Dorohoi au din nou apă
Prefectul zice „Da”, iar ADS-ul „Ba”
De ziua lor, lucrătorii de la Serviciul de Paşapoarte au donat sânge
Durul Michael Madsen s-a săturat de violenţă
Fran Drescher face campanie electorală la sinagogă
Cum l-au furat şi pe Puya în Romania
Ciustea a ajuns la vorba lui Rotundu
Guralic arată cu degetul spre protopopul Leonte
Musulmanul şi porcul
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, joi, 20 martie
Caută partener pentru relaţii inverse
Anunţ umanitar
Anunţ umanitar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog