Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16093
De la 07 Ianuarie 2003
118435407
Drăguşeni:

Din afacerile primarului Nichita cu ţiganii sau cum se pot bani din gunoi

  • Ioan Rotundu
  • 4 August 2018, 23:00
După ce v-am prezentat cazul lui Irinel Alexandriuc din Podriga, comuna Drăguşeni, om sărac lipit pământului, diabetic dependent de insulină, ajuns proprietarul unei maşini de lux graţie afacerilor oneroase ale primarului Eugen Nichita cu nişte ţigani din Brăila, vă prezint de această dată o nouă afacere a primarului dar cu ţiganii din judeţul Neamţ
Cetăţenii comunei s-au obişnuit ca atunci când au treabă cu primarul să aştepte până ce acesta termină de pus la cale afacerile sale cu ţiganii din Brăila şi Neamţ. Până şi funcţionarii primăriei ştiu că ţiganii au prioritate la a intra în biroul primarului, sătenii urmând să aştepte umili prin jurul clădirii primăriei.
În luna februarie a.c. primarul Nichita a supus aprobării consilierilor locali o hotărâre prin care urma să se aloce suma de 54 mii lei pentru procurarea unor tomberoane unde sătenii să depună gunoiul menajer. Cum consilierii PSD sunt majoritari, voinţa primarului PSD a fost repede îndeplinită. La începutul lunii aprilie au sosit şi tomberoanele aduse de un clan de ţigani din judeţul Neamţ.
S-au uitat sătenii la tomberoane, au aflat cât costă bucata, s-au scărpinat în cap, au clătinat din cap a pagubă, pagubă, dar n-au zis nimic pentru că primarul nu acceptă să fie criticat ori întrebat de ce cheltui fără socoteală banii publici. Practic, tomberoanele adus e de ţigani s-au dovedit a fi second - hand şi nicidecum noi. Uzura lor este vizibilă iar, nu sunt toate de acelaşi model iar la unele lipsesc accesoriile necesare manipulării lor de către cei care colectează gunoiul.
Verdictul dat de săteni dar spus în şoaptă, este că tomberoanele aduse de ţigani sunt de fapt furate de prin alte părţi. Din fotografiile postate se poate lesne vedea că aceste tomberoane sunt de fapt la mâna a doua. Dar partea şi mai interesantă este preţul plătit pe bucată. Conform facturii preţul este de 2.900 lei bucata. Acelaşi tomberon, nou-nouţ, costă pe piaţă doar 1.350 lei. Dacă lucrurile stau aşa, şi aşa stau conform facturii, rezultă că preţul plătit a fost de două ori şi ceva mai mare decât cel al pieţii. Motiv pentru care primarul a cerut consilierilor o suplimentare de sumă, că nu i-a ajuns cele 54 mii lei alocate iniţial.
Lângă şcoala din Podriga s-a amenajat un punct de colectare a gunoiului. Aici se se pot vedea şi tomberoanele cu pricina. Ce este de râsul curcilor rămâne modul în care s-a amenajat locul de depozitare a gunoiului. Platforma este despărţită de uliţa asfaltată de un şanţ adânc, proaspăt placat cu dale de beton de către firma celebrului patron Bârsan de la Roma numită Cornell’s Flor .
Când vine maşina care ridică gunoiul, gunoierii au de rezolvat problema trecerii tomberoanelor peste şanţul uliţei. Pun nişte scânduri dar sub greutatea tomberonului de multe ori acestea cedează iar tomberonul se răstoarnă în şanţ. Firma lui Bârsan, care a executat asfaltarea, trebuia să asigure şi podeţele. Nu l-ea asigurat, făcând o anumită economie de bani,. Probabil şi-a scos comisionul dat..
La nivel stradal s-au amplasat coşuri vopsite \n roşu, adică în culoarea simbol a PSD-ului. Dacă primarul social-democrat Nichita a ajuns la concluzia că PSD-ul este de fapt un coş de gunoi al istoriei, n-am motive să-l contrazic. Ştie mai bine dumnealui
Dragi cititori, în ţara asta se fură la vedere. Încă nu s-au adoptat modificările la codurile penale şi deja se fură în draci. Vă imaginaţi ce se va întâmpla când codurile penale vor deveni legi?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 23 - 29 iulie 2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ibăneşti II
Directorul Bâlbă a blocat accesul cetăţenilor în instituţia OCPI
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Niciun procuror nu și-a depus candidatura pentru șefia DNA,
iar luni expiră termenul. Toader: Sunt convins că mâine se vor înscrie
Bianțul real la 6 luni al Guvernului Dăncilă: inflație-record,
scumpirea crditelor, atacuri la adresa justiției, prestații ridicole pe plan extern
Va renaşte USL-ul? Semnale sunt!
Ioan Rotundu
Hoţie la Şcoala Tudora. Cât o fi partea lui Patria şi a directoarei Vătavi?
Ioan Rotundu
Încălzirea globală nu e un scenariu futurist, se întâmplă acum
Temperaturi extreme în emisfera nordică, inclusiv la Cercul Polar
Ticăloşia primarului de Cordăreni poartă marca PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă