Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
45173
De la 07 Ianuarie 2003
118341689

Drăguşeni: Incompetenţa şi prostia, valorile Danielei Nechita, repusă de PSD director de şcoală

  • Ioan Rotundu
  • 18 January 2017, 23:00
Drăguşeni: Incompetenţa şi prostia, valorile Danielei Nechita, repusă de PSD director de şcoală Actuala conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani continuă cu succes politica de cadre lăsată moştenire de către fosta generală Mihaela Huncă, lider de seamă al PSD Botoşani şi mai nou deputat.
Este de necrezut că într-un stat de drept ca al nostru şi cu pretenţia de a se conduce după valorile europene se mai pot promova în funcţii de înaltă responsabilitate socială persoane incompetente profesional.
Ce se întâmplă în aceste zile în România este ceva incredibil. Corupţii, impostorii, oportuniştii, penaliştii vor să-şi aservească intereselor lor ţara în totalitatea ei. Deocamdată vor să se pună la adăpost de răspunderea în faţa leii, aşa că umblă cu o lege a graţierii si a unei amnistii mascate prin care să lege de parul neputinţei competenţele organelor judiciare.
În paralel se lucrează pe aceeaşi temă şi la nivel de ministre. În situaţia de faţă aduc în discuţie ce se petrece la Ministerul Educaţiei. Pentru început noul ministru pus de PSD a modificat legea în aşa fel ca toţi directorii de şcoli daţi afară de ministrul tehnocrat pentru incompetenţă profesională să fie repuşi în funcţie. Sunt oamenii credincioşi PSD-ului iar credinţa faţă de partid primează în faţa competenţei.
Aşa s-a ajuns ca la Drăguşeni, Daniela Nechita, nevasta primarului PSD, să fie repusă director de şcoală începând cu 16 ianuarie a.c. Cine este această Daniela Nechita s-a scris frecvent în Jurnalul dar mă văd nevoit să sintetizez principalele momente ale carierei sale.

Învăţătoare la bază, cu soţul ba primar, ba viceprimar din partea PSD, Daniela s-a înscris la cursurile Universităţii Spiru Haret – Filiala Botoşani, pentru a deveni învăţătoare cu studii superioare, aşa cum cere legea. Bani avea, aşa că obţinerea diplomei n-a fost o problemă dificilă. Îi mai trebuia şi gradul didactic, aşa că s-a înscris la Universitatea din Iaşi. Prinsă copiind de pe nişte notiţe, a fost scoasă afară din examen şi trimisă acasă.
Nu s-a lăsat descurajată. Cu ajutorul unui cântăreţ pe nume Cuzic, om cu relaţii la Universitatea „Ştefan cel Maree” Suceava, contra sumei de 2000 euro dată cui a trebuit, Daniela a obţinut şi gradul didactic necesar deţinerii postului de învăţător cu respectarea tuturor condiţiilor legale.
În tot acest timp, pe măsură ce creştea în studii, Daniela mergea din gafă în gafă, spre deliciul colegilor care râdeau pe înfundate. De exemplu, Daniela spunea despre verbe că le declină, nu conjugă. Cum deschide gura, cum scoate păsărica. În afara şcolii, părinţii, i-au acordat calificativul „Îi proastă ca noaptea” Toate acest informaţii au fost inserate prin articolul intitulat „Îi proastă ca noaptea” (13.11.2013).
Daniela nu s-a mulţumit cu statutul de învăţătoare, mai ales că soţul ei era viceprimar PSD. Şi-a pus soţul să-i ceară Mihaelei Huncă, numită de PSD inspector general la IŞJ Botoşani, s-o facă director de şcoală. Iar Huncă s-a conformat şi din toamna anului 2012 Daniela Nechita a devenit directorul şcolii din Drăguşeni, având în subordine profesori cu o carieră profesională respectabilă. Dar cum incompetenţa şi prostia sunt valorile de bază după care PSD-ul îşi răsplăteşte credincioşii cu funcţii publice, Daniela a întrunit aceste condiţii.
Cariera sa de director timp de patru ani la Şcoala Drăguşeni a fost marcată de o serie de evenimente care au stârnit reacţii publice diferite. Le reiau pe cele principale.

În prima parte a lunii noiembrie 2013, primul Eugen Nechita, soţul Danielei, a dat buzna în ora de clasă şi a bătut crunt un elev aflat în plasament familial. Ulterior s-a dovedit că elevul nu avea nicio vină. Cazul a fost repede muşamalizat de Daniela cu sprijinul Mihaelei Huncă şi a celor de la Protecţia Copilului Botoşani, toţi în gaşca PSD.
A creat prin încălcarea legii un post de educator la grădiniţa din satul Sarata, post creat cu dedicaţie specială. Cităm: din „Cine l-a furat pe domnul Trandafir?” (14.11.2013): „Ca director, Daniela Nechita a n-a făcut decât să alimenteze dezamăgirea celor competenţi la catedră şi să încurajeze pe cei de teapa sa. Apropo, dacă soţul său nu era primar, se mai crea în satul Sarata o funcţie de educatoare pentru numai 5 copii? Şi funcţia s-a creat pentru cumnata viceprimarului Cobuz, şi el stâlp de nădejde al PSD.”
În campania electorală a alegerilor locale din primăvara anului 2016, Daniela şi cu soţul primar au cerut Mihaelei Huncă să pedepsească pe nevasta, cadru didactic, consilierului liberal Sergiu Roman.
„Mai nou, consilierul local Sergiu Roman din partea PNL a fost nevoit să se retragă din echipa electorală a liberalilor. Iată şi de ce! Soţia sa, Doina Roman, este învăţătoare la o şcoală din oraşul Săveni. Primarul Nechita i-a cerut Mihaelei Huncă să-i trimită acesteia controale prin care s-o forţeze pentru a-şi determina soţul să nu susţină PNL-ul local în alegeri. Sergiu Roman, consilier local liberal s-a retras din echipa electorală.” - citat din articolul „Terorista Huncă de la IŞJ trimite controale în scop politic” (7 apr.2016). A venit şi rândul examenelor serioase pentru ocuparea postului de director de şcoală, numai că examenul a fost transformat de către Mihaela Huncă într-o mare cacealma trasă ministrului tehnocrat al Guvernului Cioloş, măsluind aceste examene în favoarea candidaţilor PSD.
La Drăguşeni, cu tot efortul depus de oamenii trimişi de Huncă s-o fericească pe Daniela director de şcoală în continuare numai că n-au reuşit să-şi îndeplinească misiunea. Cu tot efortul lor de a o ajuta, incompetenţa ş prostia de care Daniela se poate declara mândră în faţa celor de la PSD, s-au dovedit mai puternice decât sprijinul acordat.
„Daniela Nichita face parte din ultima categorie, adică cea a incompetenţilor. Preşedintele comisiei de examinare a fost Elena Lămâie din cadrul IŞJ Botoşani. Ca membri au fost Margareta Tănasă – profesoară şi fostă director timp de 12 ani, Gelu Mariciuc – credincios al PSD, Lidia Ursolinschi – secretarul primăriei şi cu Dorel Lesuc – contabil în primărie, ambii oamenii primarului. Din partea Comitetului de părinţi asistenta medicală Mirela Coldic – membru PSD şi liderul de sindicat din şcoală, prof. George Cluci şi el loial PSD-ului.
Cu aşa o gaşcă de social-democraţia Daniela Nichita trebuia să ia notă maximă. N-a reuşit decât un amărât de 3,17. S-a rugat cu lacrimi în ochi de trimisa IŞJ Botoşani, Elena Lămâie, să-i dea notă de trecere dar cea în cauză a refuzat categoric să se prostitueze profesional cu riscul de a intra în conflict cu şefa sa de la Botoşani, generala Huncă.”
– citat din articolul „Protejaţi ai PSD-ului, soţii Nichita, se confruntă cu mari probleme” (22.11.2016).
Căzută la examen, Daniela a încercat să rămână director uzând de protecţia din partea Mihaelei Huncă. A fost pe aproape să reuşească dar din cauza dezvăluirilor din Jurnalul numirea sa pe post pe uşa din spate nu s-a mai realizat. Le-a fost frică celor de la IŞJ Botoşani să încalce legea chiar atât de grosolan.
În schimb, director de şcoală a fost numită cumătra soţilor Nechita, învăţătoarea Dorica Chiaburu, cu înţelegerea ca activitatea de conducere să fie realizată tot de Daniela Nechita, Chiaburu figurând doar în acte. I-a reuşit strategia, dar…! Norocul Danielei a venit de la noul ministru al Educaţiei care a modificat legislaţia şi a deschis uşa spre postul de director tuturor celor care au căzut la examen, printre care şi Daniela Nechita.
Acum, că iar este director de şcoală şi cu PSD-ul la putere, Daniela este invincibilă. În ce-i priveşte pe ceilalţi profesori, competenţi şi deştepţi, vor sta în continuare sluj în faţa Danielei, cinstind cum se cuvine, cu înalte onoruri şi declaraţii de credinţă, incompetenţa şi prostia, noile valori oferite de PSD sistemului de educaţie românesc. Sper că toţi cei care au votat cu PSD-ul sunt acum mulţumiţi!

N.R. - }n ilustrarea articolului vă oferim spre vizualizare reportajul cu elevul bătut de primarul Eugen Nechita, soţul Danielei.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciolos, pe facebook: Principalul obiectiv al PSD a fost si ramane acela de a se face scapati de efectele legii penale
Ordonanta gratierii - lucrata pe un computer de la Cancelaria lui Liviu Dragnea
Florin Iordache, despre protestatarii impotriva gratierii: Oamenii nu sunt informati corect,
am trimis un secretar de stat sa stea de vorba cu ei
Kovesi: Ma indoiesc de buna credinta a ministrului justitiei
Kovesi: Sebastian Ghita este cercetat in mai multe dosare. Cred ca e o chestiune de timp pana cand Ghita va fi prins
Procurorul general: Gratierea este "un proiect penibil" / Vointa legiuitorului a fost foarte clara cand a incrimat acele fapte
Inchisorile din Franta sunt la 200% dar nu s-au repezit sa puna in libertate infractorii
Unul din beneficiarii OUG-ului de gratiere: Dan Voiculescu
Pedeapsa redusa cu jumatate si eliminarea obligatiei de a plati despagubirile intr-un an de la eliberare
Abuzul in serviciu va fi infractiune doar daca prejudiciul e mai mare de 200 de mii de lei si cu plangerea prealabila a partii vatamate
Cele doua noi conditii scapa multi baroni locali, primari, sefi de consilii judetene, ministri etc. Liviu Dragnea, Nicusor Constantinescu printre beneficiari
Atac la institutia denuntatorului: denuntul inlantura raspunderea penala numai daca este depus in sase luni de la savarsirea faptei
Juristi: Va fi imposibil sa mai descoperim infractiunile de dare de mita/ Modificare asemanatoare cu un proiect al Elenei Udrea
„Miercurea gri” şi borfaşii
Ioan Rotundu
Sorin Grindeanu, declaratii dupa sedinta de guvern prezidata de Iohannis:
Nu erau trecute pe ordinea de zi OUG pentru gratiere si OUG pentru modificarea Codului Penal. Dar scrie in Constitutie ca avem voie sa dam amnistie si gratiere? Da. Deci nu sunt impotriva legii
Ministrul Justitiei: 2.300-2.500 de persoane pot beneficia de gratiere
Culisele sedintei de guvern in care trebuia adoptat in secret OUG-ul invizibil pentru gratierea si dezincriminarea unor infractiuni
Amanunt care pune sub semnul intrebarii declaratia premierului ca Ordonanta de gratiere nu urma sa fie adoptata miercuri
Articol din textul de lege: "Dispozitiile se aplica numai faptelor comise pana la data de 18.01.2017"
Dragos Titea a revenit la Ministerul Transporturilor ca secretar de stat.
Acesta a fost implicat intr-un scandal dupa ce ar fi plecat la mare cu elicopterul Scolii de Aviatie
Presedinta Inaltei Curti, dupa ce a fost intrebata daca OUG privind gratierea este dat cu dedicatie: Asa pare a fi
Proiectul gratierii prevede ca scapa de pedepse inclusiv cei condamnati cu suspendare,
desi Guvernul sustine ca vrea sa scada aglomeratia din inchisori. Plus: gratierea se aplica si faptelor de coruptie
Horoscopul zilei de 1901.2017
Bancul zilei: Romantism auto înlăcrimat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă