Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16525
De la 07 Ianuarie 2003
122876592

Drelciuc, omul protejat de PSDD pe seama buzunarului nostru

  • Ioan Rotundu
  • 16 May 2018, 23:00
Concluziile pe care vi le prezint în articolul de faţă s-au conturat după ce am făcut mai multe investigaţii, pornind de la o adresă a Primăriei Botoşani, semnată de viceprimarul Cosmin Andrei et compania şi lipită, în cursul zilei de luni, de un mesager pe uşa de la intrarea în blocul în care locuiesc. Anunţul mi-a trezit curiozitatea pentru că a fost lipit de un tânăr îmbrăcat într-o salopetă. Credeam că iar se face vreo verificare de către prestatorii de servicii şi utilităţi, aşa că am citit textul.
Adresa cu nr. 10895/GAM/24.04.2018, semnată de o cohortă de 4 funcţionari plătiţi din banii noştri, respectiv Cosmin Andrei – viceprimar, Gina Georgescu – secretar, Nicolae Semenescu – director executiv şi Andaluzia Gabur – economist ne informa că potrivit unui lung şi de legi şi alte norme juridice suntem obligaţi, ca prin Asociaţia de proprietari să face dezinsecţia spaţiilor comune şi a subsolului, în caz contrat fiind enunţate şi la ce amenzi ne putem aştepta.
L-am contactat pe contabilul asociaţiei de care aparţin Nechifor Marusceac, şi l-am întrebat de când Primăria dă ordine unei asociaţii ca formă de organizare a societăţii civile. Un aşa comportament al Primăriei a mai fost pe timpul primarului Florin Egner şi a viceprimarului Ion Ilie, ambii de la PSD, care politizaseră întreaga activitate a asociaţiilor.
Marusceac mi-a explicat că el a cerut Primăriei relaţii privind dezinsecţia pentru că anul trecut o locatară l-a lovit cu sticla în cap pe un lucrător de firmă care stropea. Nu m-am mulţumit cu această explicaţie pentru că dacă pe şosele mor oameni, nu s-a interzis circulaţia pe drumurile publice. Dacă acea locatară a comis gestul, răspunderea este individuală şi nu are a se implica Primărie în modul în care o asociaţie îşi organizează activitatea, pentru că la mijloc sunt banii noştri ca asociaţi şi nu ai Primăriei. Nu ne stabileşte Cosmin Andrei cu ce firmă se face dezinsecţia şi nici nu este atributul lui să facă ordine în acest domeniu pentru că este atributul Direcţiei de Sănătate Publică.
M-a deranjat tonul folosit de Cosmin Andrei, un ton de jandarm, dictatorial, arogant aşa cum sunt cei din PSD de când sunt la> guvernare. L-am contactat pe Petrică Butnaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Botoşani şi l-am întrebat care sunt procedeele cu dezinsecţia.
„Avem obligaţia de a face această dezinsecţie cu orice firmă autorizată, numai că efectul dezinsecţiei este aproape nul. Gândacii pătrund la bloc între pereţii exteriori şi stratul de scârţ care izolează şi se deplasează de la o fereastră la alta. Unde fereastra este deschisă, gândacii intră în apartament. La subsolul blocurilor problema este şi mai complicată pentru că aceşti gândaci se deplasează prin instalaţiile comune şi pătrund în spaţiul locuit. O dezinsecţie costă şi o plătim cu toţii dar efectual ei nu este de durată” Dacă este aşa, atunci în câştig sunt firmele autorizate, firme patronate de medici veterinari, de casă la DSP şi care au binecuvântarea celor din PSD, că doar ei conduc oraşul.
În schimb, preşedintele Butnaru mi-a relatat o altă problemă cu care se confruntă asociaţiile de proprietari şi care stă blocată în CLM din cauza majorităţii PSD care nu acceptă să ia în discuţie modul în care este salubrizat oraşul.
„Ghenele de gunoi sunt amenajate şi gunoiul ridicat de către Societatea Urban Serv condusă de directorul Simion Drelciuc. Nu toate aceste ghene au gură de scurgere pentru lichidul mirositor, au apă pentru spălat spălat locul după ridicarea gunoiului. Când am cerut viceprimarului Andrei o discuţie cu toţi conducătorii de asociaţii, Urban Serv şi cei din Primărie care se ocupă de asociaţii, acesta mi-a spus că o astfel de întrunire nu va avea loc cât este el viceprimar” – s-a confesat Petrică Butnaru.
Aşa cum am mai arătat, viceprimarul Costin Andrei, pus în funcţie de PSD dar plătit cu bani mulţi din buzunarul nostru, a devenit arogant şi chiar impertinent cu cetăţenii oraşului.
De exemplu, când s-a stabilit taxa de salubrizare pentru acest a decis discuţii individuale în locul unei dezbateri publice, chemând la o mimată negociere câte trei, patru preşedinţi de asociaţii, ca în final să se decidă o taxă majorată nejustificat dar care să convină celor de la Urban Serv. Cu directorul Drelciuc nu se poate discuta. El nu acceptă dialog cu reprezentanţii asociaţiilor pe motiv că acestea nu sunt părţi contractante cu societatea pe care o conduce.
Drelciuc se eschivează de la astfel de discuţii pe motiv că Urban Serv are contracte directe cu cetăţenii,m cu agenţii economici, cu cei de la case iar asociaţiile n-au nici un drept să-i ceară socoteală când nu se ridică zile la rând gunoiul de la ghene, când lichidul urât mirositor pătrunde vara în apartamentele de la parte şi chiar mai sus.
Recent, Drelciuc a anunţat că în zilele libere şi de sărbătorile legale gunoiul nu va mai fi ridicat, aşa că ne vom trezi cu munţi de gunoaie printre blocuri. Plătim şi vom plăti bani mulţi pentru că Primăria, Urban serv n-au luat măsuri de selecţie a deşeurilor recuperabile.
„Le-am propus celor de la Primărie şi Urban Serv soluţii de selecţie a deşeurilor fără a fi necesare cheltuieli în plus. Nu vor, se fofilează, dau vina unii pe alţii şi noi plătim oalele sparte. La Poliţia Locală este o femeie care se ocupă de Mediu. I-am propus să meargă cu mine pe teren ca să vadă ce se întâmplă cu gunoiul. Mi-a spus că are alte treburi” – a mai completat preşedintele Butnaru. Ce trebui mai importante decât atribuţiunile de serviciu o fi având poliţista n-am habar, dar ştiu că dacă răspunde de problemele de mediu ar trebui să fie tot timpul în teren. Nu este pentru că nu-i cere nimeni socoteală.
Când la şedinţele de CLM reprezentanţii asociaţiilor de proprietari ridică problemele generate de administrarea oraşului , consilierii tac complice şi nu acţionează asupra celor de la Urban Serv. Pur şi simplu consilierii PSD îl apără pe Drelciuc ori de câte ori este nevoie.
L-a, întrebat pe Butnaru dacă a discutat aceste probleme şi cu primarul Cătălin Flutur.. „Cu domnul Flutur am lucrat la Electrocontact, Ne cunoaştem de acolo. Mi-a spus că nu poate f ace nimic, că orice iniţiativă ar avea este imediat blocat în CLM de către consilierii PSD care sunt majoritari”.
Dacă lucrurile stau cum mi le-a explicat preşedintele Petrică Butnaru, atunci suntem, sclavii politicii plină de interese personale a celor din PSD. De doi ani consilierii PSD boicotează interesele comunitare, au blocat intrarea în folosinţă a parcului de distracţii Cornişa, ţin clădirea teatrului Eminescu într-o stare ruşinoasă pentru urbea noastră.
Consilierul Mihai Tincu şi viceprimarul Cosmin Andrei, cu un tupeu de neimaginat, sfidează un oraş întreg pentru a apăra interesele celor din PSD. Iar noi acceptăm să fim umiliţi, în loc să protestăm, să-i trimitem la partid pe toţi cei care ne sfidează, după ce şi-au făcut salarii nesimţite pe seama majorării impozitelor şi taxelor locale pe care le plătim fără să crâcnim.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mama unei adolescente ucise în Gaza:
Ea credea că moartea este mai bună decât această viață. De fiecare dată când mergea la demonstrații, se ruga lui Dumnezeu să fie martirizată
Bancul zilei: Dorinţa lui Bulă
Horoscop zilnic 17.05.2018
O sculptură unică din bronz a lui Constantin Brâncuşi,
adjudecată pentru preţul-record de 71 de milioane de dolari
Evoluția economiei în primul trimestru este cea mai slabă evoluție
din toamna lui 2015 încoace/ Începând de anul viitor economia va evolua sub potențial
Statul, noi, am preferat să blocăm anumite reforme pentru că ne era mai comod
Dragnea anunță o schemă de ajutoare de stat în valoare de 1 miliard de euro în 5 ani pentru investiții
Consiliul Investitorilor Străini, îngrijorat de intențiile Guvernului legate de pilonul II de pensii:
Bunăstarea viitoare a actualilor angajați nu trebuie periclitată printr-o abordare pe termen scurt
Pentru şarlataniile făcute, Nechifor primeşte notele de plată
Ioan Rotundu
Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah
pentru consultări. Ambasadorii altor trei țări UE urmează să revină în Palestina
Tusk despre Donald Trump:
Cu așa prieteni, cine mai are nevoie de dușmani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog