Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29245
De la 07 Ianuarie 2003
111099830

Drept la replică – ISU Botoşani

  • 13 April 2022, 15:28
În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut pe site-ul www.jurnalulbtd.ro, din 12.04.2022, cu titlul „Accidentul rutier produs de polițistul Sandu ar putea fi falsificat”, facem următoarele precizări:
În data de 06.04.2022, la ora 12.02, dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoșani a fost anunțat, prin apel 112, despre producerea unui accident rutier, pe raza localității Unțeni, soldat cu o victimă. La eveniment a fost direcționat doar echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, conform protocoalelor de alocare a cazurilor de accidente rutiere soldate cu victime, nu și alte forțe și mijloace din cadrul ISU Botoșani, așa cum se precizează în articol.
Echipajul medical TIM - SMURD, format din medic și asistent medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe Botoșani, cu pregătire în medicina de urgență, precum și doi paramedici din cadrul ISU Botoșani, cu competențe în acordarea primului ajutor calificat, au evaluat și acordat îngrijiri medicale victimei, la fața locului. În urma evaluării și stabilizării acesteia, s-a luat decizia transportului la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate
. Din momentul preluării, decizia de a mobiliza (muta) victima fiind doar a medicului coordonator de pe echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Acesta nu a avut cunoștință despre alte manevre efectuate anterior.
Prin urmare, singurul echipaj al ISU Botoșani care a fost la fața locului, respectiv echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, nu a desfășurat alte activități la locul accidentului , decât cele de acordare a primului ajutor calificat.
În urma analizei inervenției, s-a constatat că aceasta s-a desfășurat conform legislației și protocoalelor de prim ajutor medical.
Vă stăm la dispoziție pentru orice alte informații legate de acest subiect și vă rugăm, ori de câte ori situația o impune, să solicitați și punctul de vedere al instituției noastre.
Cu stimă,
I N S P E C T O R Ş E F
Colonel,
Dan – Decebal MURARU

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Supliciile la care sunt supuşi jurnaliştii de investigaţie
Ioan Rotundu
Activități antiviolență la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani
Horoscopul săptămânii ]] - 17.04.2022
Bancul săptămânii: Soţul prostănac
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Accidentul rutier produs de poliţistul Sandu ar putea fi falsificat
Ioan Rotundu, Adrian Marcu
Şicanări în trafic, gesturi obscene, ameninţări
Ioan Rotundu
Portretul infracţional al agentului de poliţie Liviu Sandu
Ioan Rotundu
Pr8marul de Băluşeni a fost chemat de DNA la „spovedanie”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă