Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ultima oră
Umor
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2193
De la 07 Ianuarie 2003
106074178

Drept la replică

  • 18 June 2007, 23:00
Stimate Domnule Rotundu,
Va trimit cateva clarificari asupra activitatii mele parlamentare din dorinta de a aduce mai multa transparenta si unele amanunte nu lipsite de importanta.
Din cele 53 de interpelari facute de mine, 43 sunt cu probleme legate de institutii sau societati botosanene sau probleme ridicate la audiente de diversi cetateni.Pot sa va dau si cateva exemple statistice : 2 interpelari legate de Vama de la Radauti-Prut, 3 cu situatia spitalelor, 7 pe sistemul de invatamant (la sate, in gradinite, microbuze scolare, burse), 3 pentru situatia de la S.C. Stipo si Portelanul, infrastructura,etc. Chiar si interpelarile care tin de programe nationale „Economia prin cunoastere” ,„Telecentre” sau Situatia Caminelor Culturale de la sate vizeaza tot judetul Botosani. Poate ca profesia mea de inginer in domeniul calculatoarelor si nu in ultimul rand celelalte specializari pe Spatiul Public European si Managementul Fondurilor Structurale imi ofera o alta viziune a perspectivelor noastre de dezvoltare in conditiile folosirii tuturor oportunitatilor puse la dispozitie de diferite programe dezvoltate la nivel national si/sau european si pe care incerc sa le promovez si in judetul nostru. Legat de initiativele legislative as vrea sa precizez ca doua dintre ele sunt deja puse in aplicare ca legi si cred ca ar fi bine de mentionat ca una din ele, referitoare la incurajarea angajatorilor de a incadra studenti si elevi pe perioada vacantei va avea ca efect angajarea in aceasta vara a aproximativ 30.000 de copii din care, sunt convinsa ca vor fi si in judetul nostru. Alte initiative se refera la egalizarea varstei de casatorie a fetelor si baietilor, la gratuitatea unor analize necesare in profilaxia unor boli ca prostata sau cancerul de col uterin, acordarea aceluiasi cuantum al alocatiei (de 200 RON) tuturor copiilor, fara descriminare, etc, etc.
Pun pe seama lipsei de timp pentru informare si nu a altor motivatii, publicarea unor informatii incomplete sau trunchiate, cel putin in ceea ce ma priveste. Este vorba de articolul dumneavoastra „Odihna placuta, domnilor parlamentari!”. Cred ca ar fi fost corect sa ne solicitati unele explicatii, aceasta in virtutea mult clamatei impartialitati a mass-mediei.
De altfel, am incercat de nenumarate ori sa transmit informatii despre activitatile mele parlamentare, prin comunicate de presa dar nu intotdeauna au fost preluate.
Va stau oricand la dispozitie, cu toata deschiderea pentru a lamuri amanuntele care va preocupa despre activitatea mea parlamentara si pe care chiar mi-as dori sa le prezentati cetatenilor botosaneni cat se poate de corect.
Cu stima,
Deputat Doina DRETCANU

P.S. – Un articol de presă nu este un Raport de activitate. S-a selectat ceea ce s-a crezut a fi reprezentativ pentru subiectul de presă ales şi pentru persoana publică vizată.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


S-a găsit denumire nouă pentru Memorialul Ipoteşti
Conţac mai vrea un mandat la şefia CJ
Municipalitatea începe amenajarea căminului Indagro
Ţărăniştii botoşăneni se ridică împotriva homosexalilor
Democraţii au premiat olimpicii
Gavrilă Vasileacu vrea să sprijine turismul la Botoşani
Turul României la Ciclism bate la uşă
CJ luptă să scoată din colaps consiliile locale
Peremiştii visează la Primăria Botoşani
Taxele percepute de medici profesorilor sunt legale
AJOFM pregăteşte bursa locurilor de muncă pentru romi
Prima proba a testelor naţionale
Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi are o nouă faţă
Omul de afaceri Brânzei încă nu a fost găsit
Ghinionul hoţului
Şoferii vitezomani luaţi la rost de poliţişti
Persoane dispărute
Vorba lungă, moarte sigură
Citate şi cugetări Statele Unite
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, marţi 19 iunie
Brânzei a fost găsit înecat
Sondaj de opinie necosmetizat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă