Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6483
De la 07 Ianuarie 2003
106106574

Drepturi de sănătate care se câştigă numai prin procese

  • 23 January 2009, 23:00
În cursul anului trecut, două botoşănence din rândul asiguraţilor de sănătate au solicitat să li se restituie banii plătiţi pe dispozitive medicale la care aveau dreptul gratuit. Una dintre acestea a apelat la instanţă pentru a i se restitui banii plătiţi pentru un dispozitiv cardiac implantat prin intervenţie chirurgicală la Clinica din Tg Mureş.
La scurt timp după ce a aflat de victoria în instanţă a pacientei operată la Tg Mureş, o altă botoşăneancă a ameninţat cu judecata Casa de Asigurări de Sănătate. Ca şi în primul caz, rezolvat în instanţă în favoarea pacientei, cea de a doua pacientă a cerut să i se restituie cele 21 de milioane de lei vechi cu care a fost nevoită să îşi procure stimulatorul cardiac pentru a-i fi implantat pe masa de operaţie. Pacienta a depus la CAS solicitarea scrisă de a i se restitui banii plătiţi pe stimulatorul cardiac, menţionând că dacă nu îi va fi rezolvată cererea va recurge la acţiunea în justiţie.
Conducerea instituţiei botoşănene către care a fost adresată solicitarea a refuzat să îi restituie banii. „Femeia a fost prost sfătuită, probabil de cei de la spital. Nu noi trebuie să plătim dispozitivul, ci unitatea medicală unde i s-a făcut intervenţia. Nu pot să înţeleg cum i s-a făcut operaţia dacă spitalul nu avea dispozitivul respectiv. Este ca şi cum spitalul ar pune pacientul să vină de acasă cu medicamentele şi materialele sanitare pentru că nu le are în farmacie. Este şi un act normativ prin care spitalele sunt obligate să îi restituie pacientului banii pe medicamentele, materialele sau dispozitivele cumpărate de bolnav pe timpul spitalizării. Nu ne-a mai dat în judecată, probabil s-a convins că trebuie să îşi îndrepte acţiunea împotriva spitalului”, a explicat directorul CAS, Carmen Nicolau.
În urma acestor două solicitări de restituire a banilor plătiţi pe dispozitive medicale, la începutul acestui an, alte două persoane s-au interesat la angajaţii casei despre posibilitatea de a-şi recupera banii plătiţi pe dispozitive medicale, în tip ce legea le dă dreptul să obţină astfel de dispozitive gratuit sau cu preţ redus. După răspunsul primit de la reprezentanţii CAS, cei doi asiguraţi de sănătate au plecat decişi să acţioneze în judecată spitalele care i-au pus la cheltuială. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Contemplarea băşcăliei naţionale
Beţi în mijlocul flăcărilor
Quod erat demonstrandum
Poliţiştii de frontieră au sărbătorit Ziua Unirii prin activităţi culturale şi sportive
Comunicat de presă
Băncile au drepturi de investigare a vieţii noastre private
ele au puteri mai mari SRI sau SIE
Şi-a incendiat casa confundând uleiul comestibil cu benzina
Comentariul comentariilor XIV
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Diferenţă între un sex reuşit şi unul nereuşit
Românul şi poleiul
...să-l secăm dintr-o sorbire
Oferă asistenţă personală...
La butoiul plin cu miere
Se lucrează intens în Centrul Vechi
Sănătatea n-a dus lipsă de reclamaţii
„Melodii aproape uitate” – folclor muzical din Botoşani Herţa
Şi deţinuţii cinstesc Marea Unire
Concerte anti criză!
Contribuţii botoşănene la înfăptuirea Unirii Principatelor Române
La ASP un şef neexperimentat, la AJOFM unul scos de la naftalină
Salarii mai mari şi medicamente mai puţine prin spitale
Surpriză neplăcută pentru asiguraţii de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă