Mod de preparare: Se pun la opărit măruntaiele; inima, ficatul, plămânul şi rinichii. După ce au clocotit de câteva ori, se pun la un tocător de lemn, se lasă să se răcească, apoi se taie cu cuţitul în bucăţi mici şi acestea la rândul lor se toacă cu satârul cât se poate de mărunt. Tocătura se pune într-un castron, se adaugă ceapa verde, frunzele de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt, gălbenuşurile de ou, oul întreg, sare şi piper după gust, laptele rece (sau apa), şi se amestecă totul bine. Pe o planşetă se întinde prapurul de miel, iar în mijlocul lui se pune toată compoziţia; i se dă o formă rotundă şi apoi se înveleşte în prapur.
Se încălzeşte bine o tăviţă, se pune grăsimea şi când se înfierbântă, se aşează drobul. Tăviţa se introduce în cuptor; pe parcursul frigerii, drobul se stropeşte din când în când cu grăsimea din tavă până ce se rumeneşte bine. Poftă bună! (Lucullus)