Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11737
De la 07 Ianuarie 2003
114976365

„Drumul blestemat” s-a rupt şi la Sătuceni

  • 15 June 2008, 23:00
Săptămâna trecută, am ieşit din Botoşani pe şoseaua Săvenilor şi m-am întors pe drumul naţional Stefăneşti – Truşeşti, numit de către noi, printr-un articol publicat în 14 noiembrie 2007,şi „Drumul blestemat”. La ieşirea din localitatea Stăuceni spre Botoşani, nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că şi în acest loc drumul s-a prăbuşit, circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens de mers. Despre „Drumul blestemat”, care-şi merită cu prisosinţă denumirea, noi scriem de ani de zile. Despre furturile de sute de miliarde realizate pe seama lucrărilor la acest drum, iarăşi am tot scris. Din păcate pentru judeţul nostru, aceste drumuri de rang naţional au administraţia la Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi. Nimănui din această Regională nu-i pasă de ce se întâmplă cu aceste drumuri pe raza judeţului Botoşani.
Să rezumăm situaţia, care este una dezastruoasă. La intrarea în localitatea Driselea, dinspre Truşeşti, drumul s-a prăbuşit încă de anul trecut. S-au montat nişte panouri avertizoare, fără a se mai întreprinde ceva. De atunci, gaura în şosea s-a lărgit, existând toate şansele ca în această vară circulaţia să se întrerupă definitiv. Rămas fără prefect, judeţul Botoşani a ajuns bătaia de joc a instituţiilor zonale şi naţionale, fără să-i pese cuiva.
În punctul Dealul Mare, acest drum s-a prăbuşit cu câteva zile înainte de a fi inaugurate lucrările de modernizare. Peste 300 miliarde de lei s-au dus în pământ, fără de nici un folos. ARCADA, societatea constructoare gălăţeană, societatea proiectantă, n-au fost luate la întrebări. Nimeni n-a deschis vreo anchetă. Prefectul Sorescu, cel care trebuia să taie panglica şi să bea şampania la inaugurarea lucrărilor de la Dealu Mare, a tulburat nervos apele şi s-a lăudat că va cere socoteală vinovaţilor, impunând totodată un regim de urgenţă în refacerea lucrărilor. Furtună într-un pahar cu apă. Nu l-a luat nimeni în seamă, deşi trebuia. Trebuia pentru că Sorescu a devenit candidatul liberalilor la Primăria Botoşani, iar ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, este tot liberal şi are la dispoziţie toate pârghiile de acţiune. Ministrul a fost la Botoşani, dar liberalii noştri nu l-au luat de mânecuţă şi să-l ducă la Stăuceni, Dealu Mare şi Drislea şi să-i arate cum constructorii fură mână în mână cu cei de la Regionala Iaşi, iar lucrările sunt dezastroase calitativ.
În 14 noiembrie noi scriam: „Între Stăuceni şi Victoria, cum urci dealul, sau îl cobori de vii dinspre Truşeşti, lucrările au luat sfârşit acum doi ani. Lucrările s-au sfârşit, dar pământul îşi vede de mersul său către vale. Şoseaua s-a frânt, asfaltul s-a zbârlit, iar şoferii înjură în ritmul hurducăturilor. După cum ne este feleşagul, vor mai trece ceva ani până se vor face alte reparaţii. Se va găsi şi atunci o ARCADA care să câştige licitaţia şi să toace banii publici. O ultimă remarcă o fac pe seama porţiunii de şosea de la ieşirea din Stăuceni spre Botoşani. Şi aici s-au îngropat bani mulţi. Degeaba, dealul se mişcă iar şoseaua s-a rupt la fel ca înainte de reparaţiile de acum doi ani.”
Această ultimă remarcă s-a adeverit. Şoseaua de la ieşirea din Stăuceni s-a rupt cam în aceiaşi manieră ca la Dealu Mare. Şi ştiţi de ce? Pentru că şi în acest punct lucrările au fost efectuate de către societatea ARCADA, iar sub antrepriză firma Codin, patronată de dorohoianul liberal Corneliu Tomescu. Şi mai există un ce în executarea lucrărilor de la Stăuceni. Dirigintele de şantier a fost Viorel Ciobanu, nimeni altul decât inspectorul şef de la Inspecţia de Construcţii Botoşani.
Cităm din articolul „Conţac recomandă prefectului să ia lecţii despre drumuri”, publicat de către noi la 31 mai 2005: „Despre unele lucrări pe aceste drumuri naţionale preşedintele Consiliului a spus că diriginte de şantier ar fi fost actualul consilier judeţean Ioan Viorel Ciobanu, cum sunt cele din Stăuceni, iar aceste lucrări au rezultate care se pot vedea cu ochiul liber deoarece drumurile respective se duc la vale.” Şi s-au dus la vale, fără cale de întoarcere.
Alegerile locale au trecut fără ca vreun factor din conducerea judeţului să profite, pentru a-l determina pe ministrul liberal Orban să acţioneze măcar în al 12-lea ceas şi să deschidă o anchetă. Că, slavă domnului, este ce ancheta.
Îndată se va intra în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Îmi permit să sugerez candidaţilor liberali la parlamentare să ia în serios deschiderea unei anchete pe seama lucrărilor de proastă calitate executate la acest drum. Şi mai în serios să ia determinarea ministrului Orban să se mişte repede în alocarea de fonduri şi refacerea lucrărilor. Altfel, îi anunţ pe candidaţii liberali de pe acum că vor avea o campanie grea. Cu consecinţe politice dezastruoase pentru ei. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Număr mic de participanţi la „Zilele Eminescu”
Furt de trandafiri, cu repetiţie în amenzi
Ţiprigan – cel mai puternic lider de sindicat
Bani europeni aruncaţi pe fereastra şcolii din Pleşani
Ţoapa numită „Ana de Călăraşi”
(Cârcotaşul)
O masă copioasă, la un restaurant cu pretenţii noi
Ţâbuleac mai are de aşteptat, până se va instala în sediul nou
Li s-a sugerat să nu mai maltrateze limba română
Iarba verde de pe drumul cu caracter unic în România
Unii mai au de lucru la capitolul „civilizaţie”
Program Tele'M Botoşani luni, 21 aprilie
Lista cu numele eroilor revoluţionari care au primit pământ
Mihai Trăistariu a declarat că va înregistra un duet cu Costel Busuioc
Situaţii în care procesul - verbal de amendă a fost anulat de judecători
Comentariul comentariilor (CXXXVII)
(Ioan Rotundu)
Ce caută femeia… cu disperare
Horoscop
Oportunităţi avanrajoase pentru concedii de odihnă
Lista definitivă cu primarii aleşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă