Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5699
De la 07 Ianuarie 2003
122891348

Dulceata de gutui

  • 26 October 2014, 23:00
Ingrediente: 1 kg gutui, 1,5 kg zahar, 1 l apa, vanilie.
Preparare: Gutuiile steg de puf, se spala si se sterg cu un servet uscat. Intr-o cratita se pune apa, zaharul , vanilia si se pune la foc pentru a obtine siropul. Fiecare gutuie se taie felii potrivite , cat se pot obtine ocolind mijlocul si taiem cubulete. Cand siropul este format se adauga cubuletele si se lasa la fiert la foc mic. Dulceata este gata atunci cand cubuletele de gutuie sunt fierte, iar siropul este potrivit.
Dulceata se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se introduce in cuptorul incalzit pentru sterilizare. Se tin in cuptorul incalzit cca 5 minute. Se pastreaza in camara .
Servire: Se serveste rece ca desert.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Frământările lui Gheorghe
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Bătrâneţe, haine grele!
Seful BCE Mario Draghi avertizeaza zona euro asupra riscului unei recidive a recesiunii
Nimeni nu o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala in istorie
Serghei Lavrov: Ingerintele SUA si ale Occidentului in afacerile altor state, o lovitura grea data stabilitatii mondiale
Un sit arheologic din Muntii Anzi da la iveala o asezare umana preistorica aflata la altitudini de aproape 4.500m
Franta risca sa se regaseasca in situatia Greciei
Gafa a premierul Ponta la Carei
de ziua de nastere a regelui Mihai
Victor Ponta: Acciza la palinca va fi eliminata de anul viitor
Trebuie sa ne pregatim pentru o batalie juridica cu Comisia Europeana
Botoşani/ Bucecea: Scormonitor în adâncul istoriei
Ioan Rotundu
Părintelui Buhăianu îi sfârâie din nou călcâiele
Ioan Rotundu
„Crucea” părintelui bucecean Vasile Cojocaru
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog