Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10880
De la 07 Ianuarie 2003
93625800

Dumnezeu să-l ierte pe Liviu Manole!

  • 5 June 2007, 23:00
Astăzi dimineaţă inima lui Liviu Manole s-a oprit. S-a oprit pentru totdeauna. Unul dintre puţinii botoşăneni oneşti, cu mult bun simţ, cu multă dăruire în tot ce-a crezut de cuviinţă să facă a dispărut dintre noi. Născut în satul Rediu, comuna Rădăuţi Prut, din părinţi gestionari în comerţul cooperatist, Liviu a ales ca în viaţă să urmeze profesia părinţilor. Aşa a ajuns elev la Şcoala de cooperaţie din Constanţa, iar în 1972, după absolvire, revizor de gestiune la fostul UJCC Botoşani. S-a remarcat printr-o activitate de profesionist, iar, cum erau vremurile, a avut şansa de a ocupa un post de contabil la fosta UCA, cantina Comitetului Judeţean al PCR Botoşani.
După 1990 a luptat pentru ca unitatea să nu intre sub administrarea Protocolului de Stat, reuşind să obţină privatizarea ei. Cu curaj, s-a angajat în credite bancare internaţionale de multe milioane de euro, reuşind să facă din fosta UCA un Complex hotelier de rang european, pe care l-a numit, în memoria mamei sale la care a ţinut extrem de mult, „Maria”.
În fiecare an, de 15 august, când creştinii sărbătoresc „Adormirea Maicii Domnului” Liviu organiza câte o masă gratuită în memoria mamei sale. Anul trecut, de 15 august, şi-a invitat la Botoşani colegii săi de şcoală de la Constanţa, răspândiţi în întreaga ţară. Parcă a presimţit ceva, că într-o discuţie avută, în care i-am reproşat costul ridicat al întâlnirii, s-a exprimat cam în genul „Poate că acesta-i praznicul meu”.
În urma sa rămân o soţie şi o fiică, care este judecătoare. Mai rămâne un frate, Stelică, de care s-a ocupat cu multă dragoste, mai ales după ce a suferit un tragic accident auto cu consecinţe asupra sănătăţii. Rămân afacerile sale, cu părţile ştiute şi neştiute.
Liviu Manole a trecut în eternitate la o vârstă când omul este în puterea muncii şi creaţiei sale. Bolnav de inimă, în urmă cu numai o săptămână s-a operat la Iaşi, de pietre la fiere. Ieri a trecut pe la birou, pentru a se pune la curent cu treburile zilnice. Azi dimineaţă am primit vestea că a murit. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Familia Cornelia şi Ioan Rotundu)

Cu adânci regrete am luat cunoştinţă de moartea celui care a fost Liviu Manole, un bun coleg şi prieten. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei! (Mircea Calistru)

Familia Elena şi Dinu Secrieru, aflând cu tristeţe de moartea neaşteptată a lui Liviu Manole, transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Trecerea lui Liviu Manole în nefiinţă ne-a întristat profund. El a fost pentru noi un permanent sprijin şi ajutor, ne-a întins o mână atunci când am avut neapărată nevoie şi când alţii, mai apropiaţi nouă, ne-au refuzat. A fost un suflet nobil şi plin de sensibilitate, emotiv şi totodată ferm. Sincere condoleanţe familiei îndoliate. (Un grup de prieteni)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Proiect pilot pentru siturile poluate
Minori dispăruţi, căutaţi de poliţişti
Persoane dispărute
Botoşănenii se abţin să mai aibă mulţi copii
Dan Pavel, avangardă a lui Becali la Botoşani
Tom şi Jerry ai CJ ne oferă încă un spectacol
Conţac vrea de la Flutur ceea ce lui Egner nici prin cap nu i-a trecut să facă
Pe lângă supărări, Conţac are şi mulţumiri sufleteşti
Şeful le ţine partea!
Cinematografele sunt pe cale de dispariţie
Drăguş vrea de la Orban ce n-a îndrăznit să ceară de la Berceanu
De la praznic la spital
Oseminte umane la sediul noiii Primării Rădăuţi Prut
Toată lume a fost premiată cu câte ceva
Garda de Mediu ne aleargă… spre reciclare
Comentariu la comentarii (CXIV)
(Ioan Rotundu)
La moartea unui prieten
(Ioan Rotundu)
Cum îşi poate găsi beţivul casa
Horoscop
Citate din literatura spaniolă
Ocazie unică... poate
Mănăstirea Zosin pusă în pericol de minţi nepricepute
Românul şi răsuflarea
Renunţ la pâine, vreau numai circ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă