Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21588
De la 07 Ianuarie 2003
122907237

Dupa 14 ani, Curtea de Apel inceteaza procesul impotriva lui Sebastian Ghita

  • in dosarul 'Tracia-Asesoft', pentru prescrierea faptelor
  • 3 March 2016, 23:00
Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, joi, incetarea procesului penal impotriva deputatului Sebastian Ghita pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la inselaciune si fals in declaratii ca urmare a prescrierii faptelor, intr-un dosar de evaziune fiscala cu produse petroliere, potrivit Agerpres.
De asemenea, instanta a incetat procesul penal si in cazul celorlalti inculpati din acest dosar, denumit 'Tracia-Asesoft', in urma prescrierii faptelor: Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Stefan, Mircea Daniel Nicorici si Stela Stefan.
In schimb, instanta a admis actiunea civila si i-a obligat pe inculpati la plata catre ANAF a sumei de 1.730.951 lei, dupa cum urmeaza: Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru - acesta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC Business Net SRL prin lichidator judiciar, Stefan Iriza - acesta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC Closani Impex SRL prin lichidator judiciar, Sebastian Ghita - acesta in solidar doar cu Dan Florin Berendel si SC Yato Romania SRL prin lichidator judiciar si doar in limita sumei de 134.354 lei, Mircea Daniel Nicorici si Stela Stefan, ambii in solidar doar cu Ioan Gheorghe Lalu si doar in limita sumei de 16.506 lei.
Decizia instantei este definitiva.
'Tracia-Asesoft' este printre cele mai vechi dosare penale, fiind trimis in instanta in anul 2002 de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.
In 2004, Sebastian Ghita a fost achitat pe rand de Tribunalul Bucuresti, apoi de Curtea de Apel Bucuresti, insa deciziile au fost casate de ICCJ, care a decis rejudecarea dosarului. Ulterior, in anul 2011, Sebastian Ghita a fost achitat din nou de Tribunalul Bucuresti, iar Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, joi, sa inchida acest proces, dupa ce faptele s-au prescris. Judecatorii de la aceasta ultima instanta au decis insa ca inculpatii sa plateasca prejudiciul retinut in acest dosar.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Sebastian Ghita si alte opt persoane (Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Stefan, Mircea Daniel Nicorici si Stela Stefan) au pus la punct un mecanism folosind mai multe firme, prin care cumparau produse petroliere de la rafinarii, pe care le revindeau altor firme, cu eludarea platii taxei FSDP (taxa pentru fondul special al drumurilor publice).
Procurorii sustineau ca prejudiciul creat statului roman se ridica la 2 milioane de lei, din care 1,6 milioane lei era prejudiciul realizat de Asesoft Com SRL, companie unde administrator era Sebastian Ghita.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Răzbunare de blondă
Reţeta zilei: Mâncare de ciuperci
Horoscopul zilei de 04.03.2016
Şarlatanii politici n-au ce căuta la o aşa comemorare
Ioan Rotundu
Muniţie găsită în gospodăria unui localnic din Guranda
Prognoza meteo: Vreme schimbatoare in urmatoarele zile
Dragnea, despre demisia lui Oprea:
Voi discuta cu dl Ontanu, protocolul de colaborare este intre cele doua partide/ Am auzit zvonuri ca sunt parlamentari UNPR care vor sa plece, conteaza reactia fiecarui membru, daca vor ramane stabili sau nu
\ Un ateu rus ar putea fi condamnat la un an de inchisoare
pentru ca a negat, intr-o discutie pe internet, existenta lui Dumnezeu
Doua femei au deschis focul si au aruncat o grenada asupra unei sectii de politie din Istanbul
Ce alimente ajuta la pastrarea sanatatii vederii
Autoritatea Sanitara: Laptele provenit din ferme este conform; primele rezultate de la Arges si Dolj sunt negative
Pilotul ucrainean Nadia Savcenko, inchisa in Rusia, a intrat in greva foamei si a setei
PNL a eliminat sanctiunile pentru pacienti din legea preventiei in sanatate
Dragnea: PSD nu poate vota o asemenea prostie
Propunerea de reinvestire a Codrutei Kovesi in functia de procuror-sef al DNA
a fost transmisa de ministrul Justitiei Consiliului Superior al Magistraturii
Eveniment editorial spectaculos la Flămânzi
Botoşani: Marcel Chelaru, primarul de Suharău, are frisoane politice cu iz penal
Ioan Rotundu
Familia unui copil din Galati, muscat de un caine maidanez, a obtinut in instanta daune de 10 mii de euro de la Primarie
Romania si alte sase tari est-europene vor sa construiasca o axa rutiera
care sa lege Lituania de Bulgaria - Via Carpatica
Eveniment editorial de excepţie la Flămânzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog