Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
36223
De la 07 Ianuarie 2003
86807358

După „Şcoala Altfel”, urmează un concurs naţional

  • 11 April 2012, 23:00
Pentru valorificarea exemplelor de bună practică din „Şcoala Altfel”, Ministerul Educaţiei a lansat competiţia „O activitate de succes în Şcoala Altfel!” la care sunt invitate să participe unităţile de învăţământ, concursul propunându-şi să selecteze şi să promoveze pe site-ul ministerului cele mai interesante 10 activităţi care s-au desfăşurat la nivel naţional.
„Adresa MECTS şi condiţiile de participare au fost transmise în şcoli şi postate pe site-ul ISJ”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Botoşani.
Şefii sistemului de învăţământ au tras linie după săptămâna „Şcoala Altfel” şi au concluzionat că a fost un succes. Într-un comunicat, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani au sintetizat, dintre aspecte pozitive care au caracterizat „Şcoala Altfel”, câteva despre care spun că au avut un impact deosebit asupra copiilor.
Activităţile de voluntariat şi ecologizare a unor spaţii, acţiunile caritabile în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, vizitele la muzee, case memoriale, galerii de artă, clădiri declarate monumente, expoziţii în sală sau în aer liber, vizionările de spectacole oferite de instituţii de cultură, etc., au oferit copiilor bucuria de a cunoaşte lucruri noi, de a descoperi câte ceva din spiritul acestor locuri, de a se regăsi în elementele comune ale meleagurilor noastre şi a-şi dezvolta simţul esteticului.
Tot în această perioadă s-au încheiat parteneriate cu instituţii preocupate de desfăşurarea unor acţiuni tematice pentru realizarea de obiective educative specifice domeniului lor de activitate, de exemplu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani, Serviciul Comunitar Specializat destinat Protecţiei Copilului Botoşani, Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Comunicat de presă E.ON – întrerupere curent electric
Bancul zilei: Spovedanie
Românii de pretutindeni nu mai vin acasă de Paşti
lipsa banilor, principalul motiv
Veteranii războiului de la Nistru continuă desovietizarea celui de-al doilea stat românesc
Politicienii fac lucruri trăsnite: Simion Drelciug şi-a dat demisia
Primarul de Mihai Eminescu a ajuns la capătul rezistenţei
în Joia Mare îşi dă demisia
Parcarea subterană din Piaţa Centrală va fi gata la jumătatea lunii mai
Primăria Botoşani a scos peste o sută de manageri de proiect dintr-un foc
Concedii ieftine la mare, pentru profesori
Fals în numele Protecţiei Consumatorilor
Botoşani: Liderii de sindicat dau sugestii cu privire la experţii educaţionali
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă