Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4155
De la 07 Ianuarie 2003
122889804

După ce a declarat că bugetul m-are resurse, Victor Ponta revine cu precizări

  • avem bani de pensii, salarii, indemnizaţii şi alte cheltuieli, realocaţi din alte părţi
  • 14 October 2012, 23:00
Premierul Victor Ponta a declarat, duminică la pranz, la Iaşi, că sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului, până la sfârşitul anului, fondurile necesare în acest sens urmând să fie realocate din alte părţi, potrivit Mediafax.
Primul ministru a revenit cu precizari dupa ce afirmase duminica dimineata, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro Tv, ca prioritatea actuala a Guvernului este identificarea fondurilor pentru functionarea spitalelor, plata unei parti din pensii si activitatea Ministerului Administratiei si Internelor, deoarece constructia bugetara nu prevede nicio resursa pentru ultimele 45 de zile ale anului.
Victor Ponta a dat insa asigurari, tot duminica dimineata, ca exista fonduri pentru reintregirea salariilor bugetarilor, rambursarea catre pensionari a unei cote din contributiile de asigurari de sanatate percepute nelegal si alocatiile pentru mame.
"Prioritatea numarul unu in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii si atunci, profitand de incasari mai bune la buget, un trend care s-a confirmat si in trimestrul III, si rearanjand cheltuielile, prioritatea numarul unu este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram, evident cu un buget pentru 2013", a spus primul ministru la Pro Tv.
El a explicat ca a constatat ca fosta administratie a aprobat un buget din care lipseste finantarea aferenta ultimelor 45 de zile din acest an, in conditiile in care cererile de alocari insumeaza 3,5 miliarde lei, reprezentand necesarul minim pana la sfarsitul anului. Din totalul acestei sume, 200 milioane lei trebuie alocate primariilor pentru indemnizatiile destinate insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.
Ministerul Finantelor va acoperi o parte dintre aceste solicitari, in principal pentru agricultura prin subventii si ajutoare, prin realocari de fonduri, incasari suplimentare si sumele obtinute din vanzarea licentelor 4G.
Victor Ponta a dat insa asigurari ca exista fonduri pentru reintregirea salariilor bugetarilor, rambursarea catre pensionari a unei cote din contributiile de asigurari de sanatate percepute nelegal si alocatiile pentru mame.
Intrebat daca nu va depune o plangere penala impotriva fostilor guvernanti pentru subminarea economiei nationale, premierul a amintit ca bugetul a fost aprobat de Parlament in conditiile in care fostul prim-ministru Emil Boc a explicat ca nu existau la acel moment resurse suplimentare.
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, declarase marti pentru Mediafax ca Guvernul va efectua o rectificare bugetara in aceasta luna, el precizand ca prioritare sunt ministerele Muncii, Educatiei si Sanatatii si ca la rectificare vor fi prevazuti si banii pentru reintregirea salariilor bugetarilor.
Ultima rectificara bugatara a fost efectuata de Guvern in 23 august, iar atunci Cabinetul Ponta a alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor catre firme si 100 milioane lei pentru primariile care nu mai au bani de salarii, inca 100 de milioane lei fiind dati pentru plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoacop
Bancul zilei: Pofta nevestei
FMI a adoptat agenda de politică globală
şi atrage atenţia asupra încetinirii creşterii economice
Caritasul moaştelor
Ioan Rotundu
Dinamica economiei - Omul de afaceri Constantin Pâslaru
Lumea lu' Rotundu - Rezervaţia naturală Tisa
Premierul plagiator vrea din nou să reprezinte România la Bruxelles
Depunem moţiune simplă pe buget, Ponta e cel mai incompetent premier
Pelerinaj la moaştele Sf. Parascheva la Iaşi: Sf. Liturghie, oficiată de Patriarhul Daniel
la slujbă au luat parte Victor Ponta şi alţi lideri politici
Ponta nu ratează nicio ocazie să fie penibil
Rugăminţile lui Ponta la racla Sf. Parascheva
Ioan Rotundu
Rădăcini în istorie
Mihai Baltă şi Tamara Ciofu, aşii din mâneca PSD Botoşani
Licitaţia pentru deszăpezire, amânată
Botoşani: Cacealma trasă democraţiei de către organizaţia municipală PSD
Hălăsanu şi-a asumat rolul de candidat-parodie
Doar un singur botoşănean a fost tratat în clinicele din străinătate
Aproape 300 de botoşăneni suferă de boli rare
CAS Botoşani a chemat în judecată peste 500 de datornici
Lista de aşteptare la analizele medicale va fi mai scurtă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog