Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30856
De la 07 Ianuarie 2003
93570629
După dezvăluirile din Jurnalul, gaşca care face legea în Vama Stânca s-a repliat

Ioan Ungureanu, stăpânul absolut al Vămii Stânca

  • Ioan Rotundu
  • 11 February 2021, 20:14
Tocmai s-a împlinit anul de când am publicat o serie de reportaje despre cum funcţionează corupţia în Vama Stânca – Costeşti şi cum s-a cimentuit cârdăşia dintre vameşi şi poliţiştii de frontieră.
Am aşteptat ca instituţiile statului abilitate, primind informaţii concrete despre cum funcţionează mecanismul corupţiei în acest punct vamal să intervină. Am doar vagi informaţii că o anumită instituţie ar derula o amplă anchetă, fiind singura care s-a arătat interesată de ce se petrece în Vama Stânca. Nu dau numele instituţiei pentru a nu le compromite ancheta.
În schimb, am adunat noi informaţii despre ce s-a întâmplat în Vamă după seria de articole din Jurnalul. Cel mai aprig şi înverşunat duşman al celor pe care i-a bănuit că mi-au dat informaţii s-a arătat a fi vameşul şef Ioan Ungureanu (foto), dezmierdat Ionel. El şi-a pierdut şefia dar nu şi din averea uriaşă acumulată şi nici din privilegiile avute ca şef de vamă.
Noul şef al Vămii a fost numit Ionuţ Bunduc, ginerele fostului comisar şef Mihai Bunduc, şeful IJP Botoşani. Numai că Bunduc stă izolat în birou pentru a nu deranja activitatea vameşilor coordonată de Ionel Ungureanu pe care toţi îl respectă ca şef.
Primind mai multe reclamaţii că vameşii continuă să patroneze contrabanda cu ţigări şi condiţionează trecerea prin vamă de anumite taxe şi plocoane, bietul Bunduc s-a apărat explicând c㠄Am făcut şedinţă cu toţi vameşii şi i-am instruit să nu mai stea cu mâna întinsă pe arteră.”
Un angajat mi-a explicat că Ionel Ungureanu are în vamă 11 neamuri: fini, cumetri, nepoţi prin care controlează întreaga activitate de tip mafiot. Vameşul Romeo îi este cumătru, Dinu Rusti nepot, rude 2 poliţişti de frontieră unul dintre ei pe nume Bobică dar adevăratul partener îi este „doamna Doina”, fostă colegă de şcoală şi despre care în Vamă se bârfeşte că ar fi extrem de apropiată de Ungureanu.
Despre nepotul Dinu Rusti se merită de menţionat că bietul a dat examen în două rânduri dar n-a reuşit să le treacă. La al treilea examen a intervenit unchiul Ungureanu şi Dinuşor a deveni vameş sub autoritatea unchiului.
Imediat după ce am publicat acele articole în care arătam faptul că poliţistul de frontieră Ion Dănilă, care a desfigurat în bătaie pe un tânăr, ca să scape de sancţiune a dat unui şef de la Iaşi suma de 5 mii de euro, la Stânca s-a deplasat în două rânduri chiar şeful cel mare, comisarul şef Victor Mariciuc, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.
Deşi ştiam cui i-a dat Dănilă banii, n-am indicat niciun nume. Dar Mariciuc a venit la Stânca şi l-a schimbat pe şeful Poliţiei de frontieră de aici, poliţistul Marcel Ştirbu. Acest Ştirbu cunoştea cui a dat Dănilă banii pentru că a fost un fel de intermediar. Probabil că a fost bănuit de divulgarea informaţiei, deşi eu am primit-o din cu totul altă sursă însoţită şi de nişte detalii picante.
În locul lui Ştirbu, şeful Mariciuc l-a numit pe poliţistul Melinte. Acesta, ştiind ce se întâmplă în Vama Stânca, a început să facă căprărie cu poliţiştii. Adică nuŹ-i mai lăsa să treacă apa Prutului la magazinul shop din Republica Moldova pentru a aduce ţigări şi băuturi, îi supraveghea în tură să nu primească atenţii sau să lase să treacă maşinile cu ţigările de contrabandă.
Cu un astfel de comportament, Melinte a stârnit nemulţumirea vameşilor şi a poliţiştilor că le-a tulburat afacerile. Cum, necum, şeful cel mare de la Iaşi, comisarul şef Mariciuc l-a schimbat pe incoruptibilul Melinte şi l-a pus şef interimar pe Vasile Luca. Acest poliţist Vasile Luca a fost vameş sub şefia lui Ungureanu şi a îndeplinit funcţia de şef de grupă.
Acum, la Vama Stânca, cu Vasile Luca la Poliţia de Frontieră şi cu şeful vameşilor Ionuţ Bunduc izolat în birou, gaşca lui Ionel Ungureanu se bucură de deplină libertate.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 8 – 14.02.2021
Bancul săptămânii: Replică matrimonială dură
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Sorin Cîmpeanu, după școala online:
Calitatea actului educaţional a scăzut foarte mult. Pierderile sunt mari şi foarte mari. E greu de crezut că vom putea recupera tot
În toamnă s-ar putea să fie nevoie de un rapel la vaccinurile anti-covid, iar apoi de o doză anuală
Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască
Temeri nejustificate ale cetăţenilor din Frumuşica
Ioan Rotundu
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Dezmăţul legislativ şi financiar la nivel de IŞJ Botoşani îmbracă forme agravante
Ioan Rotundu
Potlogăriile lui Nechifor lăudate la Radio România Iaşi
Ioan Rotundu
Corupţia din Vama Stânca se bucură de protecţia înalţilor şefi (II)
Dosarul zilei: De ce s-au răsculat cei din Flămânzi?
Bruta pusă director de PNL se numeşte Cristian Delibaş
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă