Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24450
De la 07 Ianuarie 2003
120659079
După doi ani de procese:

Sancţiune administrativă anulată şi despăgubită cu 3000 lei reparaţii morale

  • Ioan Rotundu
  • 19 April 2018, 23:00
Pe vremea când Traian Atanasiu era directorul Staţiunii Popăuţi şi se afla în graţiile lui Ionică Nechifor care-i stabilea cum şi ce trebuie să facă, acesta, la indicaţia lui Nechifor l-a sancţionat disciplinar pe cercetătorul ştiinţific Gheorghe Hrincă. Prin Decizia nr. 303/6.04.2016, Hrincă a fost sancţionat disciplinar cu diminuare din salar în baza unor motive inventate.
Gheorghe Hrincă a contestat decizia la Tribunalul Botoşani, dosar nr. 1505/40/2016, dar pentru că decizia i-a fost înmânată mult mai târziu de data aplicării sancţiunii, cu intenţia vizibilă ca acesta să piardă termenul legal de contestare, Hrincă a depus contestaţia la Tribunalul Botoşani în data de 2 noiembrie 2018.
Strategia tandemului Atanasiu – Nechifor de a-l pune pe Hrincă în imposibilitatea de a contesta sancţiunea a dat roade. Judecătoarea Tatiana Timofte se pronunţă în data de 7 decembrie 2016 prin a decide: „Admite excepţia tardivităţii contestaţiei şi, pe cale de consecinţă, respinge ca tardivă contestaţia formulată de reclamantul Hrincă Gheorghe împotriva Deciziei nr. 363/6.04.2016 emisă de pârâta Staţiunea de Cercetare pentru Ovine şi Caprine Popăuţi –Botoşani. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţa publică din 7.12.2016.”
Hrincă declară apel la Curtea de Apel Suceava . Judecătorul de apel analizând motivele contestaţiei invocate de Hrincă dispune rejudecarea la prima instanţă sau la instanţa competentă. Soluţia pe scurt: „Admite apelul. Anulează sentinţa civilă nr. 1144 din 7.12.2016 a Tribunalului Botoşani şi trimite cauza spre rejudecare primei instanţe. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.Document: Hotarâre 267/2017 06.04.2017”
Retrimis spre rejudecare la Tribunalul Botoşani, dosarul ajunge tot la judecătoarea Tatiana Timofte pe care deja Hrincă o suspectase de la primul proces că s-a situat de partea cuplului Atanasiu – Nechifor, aşa că o recuză. Degeaba însă, prin instanţele botoşănene recuzarea nu are succes, indiferent de motivele invocate sau suspiciunile aduse în discuţie legate de corectitudinea judecătorului de dosar.
Judecând şi a doua oară contestaţia lui Hrincă, Tatiana Timofte a trebuit să ţină cont şi de indicaţiile transmise de curtea de Apel Suceava care sunt obligatorii, aşa că n-a avut încotro şi, după mai multe termene de judecată cerute fără rost de către conducerea Staţiunii i-a admis în parte contestaţia:
„Admite în parte contestaţia formulată de reclamantul Hrincă Gheorghe împotriva Deciziei de sancţionare nr.303/6.04.2016 emisă de pârâta Staţiunea de cercetare-dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi-Botoşani. Anulează Decizia nr. 303/6.04.2016. Obligă pârâta să restituie reclamantului suma reţinută în baza deciziei de sancţionare. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 3000 lei cu titlu de daune morale. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţa publică din 26.10.2017.”
Noua sentinţă a fost apelată atât de către Gheorghe Hrincă cât şi de conducerea Staţiunii dar la Curtea de Apel Suceava ambele apeluri au fost respinse aşa că sentinţa Tribunalului Botoşani a rămas definitivă iar Staţiunea bună de plata sumei de 3.000 lei cu titlu de daune morale către Hrincă.
Firesc ar fi ca această sumă să fie recuperată de la cei doi combinatori de şicane împotriva lui Hrincă dar cine s-o facă? Cei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti care sunt competenţi să ia o astfel de măsură sunt pe faţă protectorii lui Ionică Nechifor.
Acest proces este încă o dovadă că în justiţia botoşăneană unii judecători pactizează cu una dintre părţile din proces şi caută să-i acorde dreptate cu orice preţ, iar dacă judecătorul este recuzat, recuzarea este respinsă. Nu cu mult timp în urmă am prezentat cazul de la Judecătoria Botoşani, respectiv dosarul în care Cătălin Stavără avea calitatea de inculpat, el fiind un apropiat al judecătoarei Anca Lemnaru.
Recuzată de reclamanta Anca Jijie, judecătoarea a continuat să judece dosarul. În astfel de cazuri dreptatea a venit din partea Curţii de Apel Suceava. Cum de la această instanţă judecătorească dreptatea este la loc de cinste iar prin instanţele de judecată botoşănene are trecere vechiul PCR – Pile, Cunoştinţe şi Relaţii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reacția Hertei Muller, după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor:
Glumiți? Nu știam că fac parte din Uniunea Scriitorilor
Primarul oraşului Ghimbav, reţinut de procurorii DNA pentru şapte infracţiuni de abuz în serviciu
Iordache: Am abrogat neglijența în serviciu pentru că se amesteca cu abuzul în serviciu;
Abuzul în serviciu, fără prag valoric / Despre criticile magistraților: "Care
Modificările Codului Penal preconizează în mod explicit dezincriminarea unor fapte grave
Centenarul Unirii şi penalii parlamentari
Ioan Rotundu
Doi oficiali de rang înalt din sănătate girează o gală unde antivaccinista
Olivia Steer a fost premiată pentru "rolul activ" în sănătatea oamenilor
Iohannis despre securitatea regională:
Amenințarea este ”comportamentul ostil” care vine dinspre Rusia. Încurajăm prezența militară americană pe terioriul României
Iohannis despre Codurile penale:
Unele propuneri sunt absolut inacceptabile. Este inadmisibil să facă modificări cu dedicație
Scenariu al Guvernului Dăncilă pentru a convinge oamenii să opteze pentru sistemul public de pensii:
Contribuții zero de la 1 iulie 2018 către Pilonul II de pensii
Tăriceanu, despre Pilonul II de pensii:
Cei care doresc să treacă la Pilonul I să facă opțiunea scrisă, ceilalți rămân la Pilonul II / Tăriceanu spune că nu știe despre scenariul contribuțiilor zero de la 1 iulie 2018 către Pilonul II de pensii
Un doctor și-a împărțit salariul cu infirmierele:
"S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere. Statul nu a pus nici un ban în plus, a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă, medicilor"
Grevă generală în sistemul sanitar pe 11 mai.
Horoscopul zilei de 20.04.2018
Bancul zilei: Fructul liniştii
Fostul prim procuror adj. Aurel Simion este cercetat penal
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă