Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6663
De la 07 Ianuarie 2003
101750785

După întâlniri cu cei care fac jocurile Rusiei la Chişinău

  • Filat s-a văzut şi cu ambasadorul SUA
  • 13 August 2009, 23:00
Dupa ce s-a întâlnit cu ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, şi Reprezentantul prorus al Uniunii Europene la Chişinău, Kalman Miszei, Liderul PLDM, Vlad Filat, s-a întâlnit în seara zilei de 12 august si cu ambasadorul SUA în R. Moldova, Asif Chaudhry, transmite Romanian Global News. Solicitat de UNIMEDIA să ofere mai multe detalii despre această întâlnire, liderul liberal-democrat a declarat că întrunirea a avut loc la socilicitarea ambasadorului american, timp în care au discutat despre situaţia economică şi politică din R. Moldova.
"Am vorbit despre perspectivele relaţiilor bilaterale R. Moldova - SUA. Aşa cum ne-am asumat angajamentul în cadrul Coaliţiei pentru Integrare Europeană, relaţiile cu Statele Unite ale Americii urmează să fie bazate pe un parteneriat stategic", a menţionat Vlad Filat.
"Totodată, am vorbit şi despre perspectica implementării programului "Provocările Mileniului", unul foarte important pentru ţara noastră. Am transmis dorinţa noastră de a construi relaţii în interesul ambelor părţi, primind în acelaşi timp confirmarea că SUA va avea aceeaşi atitudine pozitivă, de susţinere a eforturilor R. Moldova în construcţia unui stat de drept şi integrarea în Uniunea Europeană", a mai precizat acesta pentru UNIMEDIA.
Tot Vlad Filat a declarat ieri in cadrul unui interviu acordat agentiei Infotag ca viitoarea coalitie de guvernamant nu doreste o rafuiala politica cu comunistii si a evocat posibilitatea acordarii unor garantii presedintelui inca in exercitiu, Vladimir Voronin, excluzand insa imunitatea pentru acesta. "Nu ne stabilim ca scop reglarea de conturi sau realizarea unei actiuni de vendeta (cu Partidul Comunistilor - n.red.) in Moldova", a spus Filat. El a mai mentionat ca, daca vor fi necesare anumite decizii pentru a-i asigura lui Voronin unele garantii, dar nu imunitate, "acest lucru ar putea avea loc in perspectiva si, cu siguranta, vor exista si parti garante in acest sens, cum ar fi UE sau partenerii externi care pot sa asigure astfel de intelegeri (...) trebuie insa sa fie clar pentru toata lumea: cei care au incalcat legislatia vor raspunde in fata legii", a mai adaugat liderul PLDM „Avem soluţii pentru toate situaţiile, însă, nu cred că se va ajunge atât de departe. Preşedintele ţării va fi votat. Va fi o persoană care va întruni calităţile unui adevărat şef al statului: va fi preşedintele tuturor cetăţenilor şi nu a unui singur partid", susţine preşedintele PLDM, Vlad Filat citat de Info Prim Neo, preluata de Romanian Global News.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ce cred liderii Alianţei pentru Integrare Europeană despre alegerea preşedintelui
Guvernul „portocaliu” din Ucraina pregăteşte asimilarea românilor din Ucraina
Mesajul Patriarhului Daniel către emigraţia română de pe glob
Astronomi români, pe podiumul mondial la Rio de Janeiro
Noutăţi de ultimă oră la „Zilele oraşului Flămânzi”
Flămânzeni care înnobilează Cartea de Aur a oraşului Flămânzi
Pogea operat
Horoscop
Directorul de la Memorial s-a retras din funcţie
Nu doar drumurile sunt ţinta autorităţilor, ci şi podurile
Pensionarii botoşăneni se pregătesc de pe acum de sărbătoare
Bătăuşii de pe stadioane vor fi puşi la respect
Peste 100 de directori aşteptaţi la Botoşani să vadă sistemul de salubrizare
Lucrează numai cu programare
Prima zi de şcoală
Adevărata Românie (V)
la peştera Urşilor şi Scărişoara
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă