Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Aniversări
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17695
De la 07 Ianuarie 2003
122877762

Durerea de dinţi de la ministerul Sănătăţii ni se trage

  • 1 February 2009, 23:00
De ani de zile botoşănenii s-au obişnuit să înfrunte durerea violentă de măsele şi să aştepte fie o noapte, fie chiar zile la rând, la sfârşit de săptămână sau în zilele sărbătorilor legale, până când pot trece pragul cabinetelor stomatologice pentru intervenţia "de urgenţă". Un serviciu de urgenţă care să funcţioneze permanent ar schimba situaţia, dar aşa ceva nu mai există de multă vreme în municipiu.
Reprezentanţii stomatologilor botoşăneni au cerut încă din urmă cu doi ani organizarea în cadrul Spitalul Judeţean a unui serviciu stomatologic de urgenţă la care botoşănenii să se poată adresa la orice oră din zi sau din noapte, sâmbăta sau duminica, precum şi în perioada sărbătorilor legale. Stomatologul Brânduşa Ciornei, preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din Botoşani, precizează că solicitarea care a fost avansată şi de către Colegiul Naţional al Medicilor Dentişti a ajuns la Ministerul Sănătăţii.
Solicitarea a venit atât din partea reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate, cât şi din partea stomatologilor botoşăneni, dar a rămas fără răspuns. Stomatologii, dar şi reprezentanţii instituţiei de asigurări de sănătate susţin că vor solicita şi noii conduceri ai Ministerului Sănătăţii să aprobe înfiinţarea unui cabinet de stomatologie pentru urgenţe. "Este o problemă că un astfel de serviciu nu există nu există acum în municipiul Botoşani. Cu ani în urmă, înainte ca dentiştii să lucreze în sistemul privat, în Policlinica stomatologică exista un astfel de serviciu de urgenţă, care funcţiona şi pe timp de noapte, în week-end sau în zilele sărbătorilor legale. S-ar putea reînfiinţa şi acum, dar decizia se poate lua doar la nivel de minister. Demersurile trimise ministerului de noi au rămas fără răspuns”, susţine Brânduşa Ciornei.
Reprezentanţii Colegiului Dentiştilor din Botoşani susţin că găsirea unei formule prin care s-ar putea asigura permanenţa la serviciul de urgenţe stomatologice pentru municipiul Botoşani nu ar fi dificilă dacă Ministerul Sănătăţii Publice ar fi de acord să asigure gărzi plătite de la nivelul Spitalului Judeţean pentru medicii care ar face de serviciu la cabinetul respectiv. “Dacă medicii vor fi plătiţi corespunzător pentru serviciul de gardă nu vor fi probleme în funcţionarea serviciului de urgenţe stomatologice", consideră preşedinta Colegiului Dentiştilor. Dar cu actualele tendinţe de a se reduce orice cheltuială în sistemul sanitar este puţin probabil ca oficialii din minister să fie impresionaţi de durerile de măsele apărute în miez de noapte sau în zilele de sărbătoare şi să decidă să plătească gărzile medicii dispuşi să lucreze la un cabinet pentru urgenţe. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi civilizaţia cozii româneşti
Comentariul comentariilor XXI
Ioan Rotundu
De vreme ce tăcem, mai este loc de mărire!
Ioan Rotundu
O lecţie de ordin moral şi inteligenţă
Fiţi lei, nu miei - sfatul meu pentru cei care nu fac faţă ratelor la bănci
Proiectul de buget pe 2009 - principalele prevederi
Horoscop
Este deştept, frumos, bogat şi vrea o româncă frumoasă
Din nou despre mafia din piaţă
de ieri, legume şi fructe mai scumpe
Un limbric simpatic
Propunere de program anticriză
Egner vorbeşte de parcă nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase
Vâzdoagă, în privinţa urbanismului, vede paiul nu pădurea
Primăria Dorohoi are şanse să fie reabilitată
Răileanu bravează cu plevuşca, nu cu rechinii infractori din piaţă
Se caută la Dorohoi un acar Păun pentru eşuarea Programului Samtid
Botoşănenii vor avea în curând paşapoarte cu cip
În anul 2008 Poliţia comunitară a aplicat aproape 9.000 de contravenţii
Numărul donatorilor de sânge a scăzut drastic
criză acută de sânge
O nouă luptă cu apa din conducte
S-a declanşat vânătoarea de sporuri după modelul Boc
Agenţie de Credite pentru Studenţi
Berbec irlandez
Urări aniversare
Ţigări în valoare de 3500 lei confiscate la Santa Mare
Autovehicul cu numere expirate descoperit de poliţiştii de frontieră
Autovehicul cu numere expirate descoperit de poliţiştii de frontieră
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog