Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9515
De la 07 Ianuarie 2003
122895164

E vremea interlopilor

  • Ioan Rotundu
  • 27 July 2011, 23:00
N-am crezut vreodată că voi prinde vremurile când hoţii, tâlharii, mafioţii, traficanţii de carne vie şi droguri, devalizatorii de societăţi cu capital de stat vor fi prezentaţi naţiunii române ca exemple de competenţă profesională şi demni de a fi promovaţi în funcţii guvernamentale. Iată că PDL-ul m-a ajutat să prind aceste vremuri şi chiar să le simt pe propria-mi piele de contribuabil.
Oameni din lumea interlopă precum Costel Iancu, a fost numit de Guvernul Boc şef la o instituţie guvernamentală. A fost nevoie de reacţia virulentă a presei, ca acesta să demisioneze şi să plece de unde a venit. Nu fără a ameninţa pe cei care au scris despre mediul său de viaţă interlop că îi va chema în judecată.
Ionel Manţog, prins de liberali cu mâna în averea statului, a fost dat pe mâna procurorilor anticorupţie. Adrian Videanu a considerat că o astfel de persoană numai bine i se potriveşte pe post de consilier la ministerul Economiei. Acum vrea să-l promoveze director general la Complexul Energetic Turceni, exact acolo de unde s-a înfruptat din averea statului. Şi iar presa a reacţionat, şi iar Guvernul Boc a primit-o peste sfârlă.
Să lăsăm atmosfera de corupţie guvernamentală şi să aruncăm o privire prin atmosfera politică botoşăneană, că este mult mai aproape de noi. Aşa de aproape, că nici nu mai vedem din cauza bârnei pedeliste ce ni s-a aşezat peste ochi.
Avem şi noi interlopii noştri, bine ancoraţi în mediul politic. Dan Bulgaru era până nu demult un bişniţar ordinar, ce vindea ţigări de contrabandă în zona imediată a sediului Poliţiei Botoşani, mai exact avea delimitat sectorul de pe Bulevardul Eminescu, cunoscută drept a „Complexului comercial”. PDL-ul l-a onorat cu un loc 17 pe Lista de candidaţi la consiliul judeţean. N-a ieşit consilier, dar a fost angajat consilierul personal al preşedintelui Mihai Ţâbuleac. Adică pe post de sfătuitor. Aici mă aflu întru dilemă. Având în vedere trecutul lui Ţâbuleac din perioada cât era patron şi director general la Vinalcool, sincer mă întreb, cine pe cine consiliază?
Prin PSD se află un anume Ilie Rotaru, interlop cu experienţă acumulată prin Occident. Omul nu s-a dus prin Spania la cules de căpşuni. S-a dedicat acelor activităţi infracţionale care te umplu de bani: drogurile şi prostituţia. În Botoşani este cunoscut sub porecla de „Chinezul”. Rotaru s-a remarcat în campania alegerilor parlamentare, prestând munci specifice în favoarea actualului deputat Costică Macaleţi. Acum în PSD este luptă aprigă. Macaleţ îl vrea şef la Garda de Mediu. Cel puţin aşa susţine fostul preşedinte Conţac.
Mă veţi întreba ce legătură sunt între cei doi interlopi naţionali, pe care Guvernul Boc a vrut să-i impună în funcţie de demnitar, şi cei doi interlopi de pe la noi, mult mai mici în dimensiunea lor infracţională? Există o legătură, chiar indisolubilă. Toţi patru au finanţat campaniile electorale ale PDL şi PSD. Altfel spus, aceste două partide nu s-au sfiit să folosească bani murdari, proveniţi din activităţi ilicite, numai să ajungă la putere. Iar odată ajunse la putere, fără vreo urmă de remuşcare, au dorit să-i promoveze pe aceşti interlopi în funcţii înalte de stat.
S-a afirmat că şi campania lui Florin Ţurcanu a fost finanţată de persoane dubioase. Deocamdată aceşti dubioşi stau în umbră. Atâta vreme cât nu vor aspira la demnităţi publice, iar Ţurcanu le va răsplăti serviciile pe alte căi decât implicarea instituţiilor statului, n-am nimic cu ei. Însă am cu Ţurcanu, ca om politic, care a ajuns să obţină funcţii eligibile uzând de banii unor persoane certate cu legea. Astfel de politicieni nu ajung în Parlamentul României pentru a concepe şi vota legi corecte. Dovadă că este aşa, Institutul de Politici Publice Bucureşti a descoperit că parlamentarii PDL au negociat financiar obţinerea de investiţii de la buget pentru colegiile unde au fost aleşi. Dacă minciuna stă cu regele la masă, în România corupţii stau la masă cu liderii PDL. Şi acesta este numai începutul Guvernului Boc!
24.02.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Viaduct CFR Dângeni - Vlasăneşti - video
Vrednică lucrare creştină
Din secretele carmangerului Scriba
Eliminarea lui Conţac face parte dintr-o strategie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog