Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16109
De la 07 Ianuarie 2003
120811382

E.ON Gaz a băgat spaima în botoşănenii cu centrale

  • 24 March 2011, 23:00
Încălzirea locuinţelor cu centrale individuale devine o variantă din ce în ce mai costisitoare. Cel puţin aşa au constatat o parte dintre locuitorii municipiului odată cu citirea facturilor de regularizare, ajunse în cutiile poştale zilele trecute.
Având ca perioadă de facturare luna ianuarie şi o parte a lunii februarie, facturile au înştiinţat botoşănenii că au de plătit sume ce depăşesc, în multe cazuri, posibilităţile financiare de la sfârşitul sezonului rece.
Mihai F., de pe strada Marchian, spre exemplu, locuieşte într-un imobil ce nu este conectat la termoficarea centralizată. Acesta a aflat că după o plată prezumată de cca 160 de lei pentru luna ianuarie, are de achitat la regularizare încă 700 de lei.
Prin urmare s-a adresat societăţii SC Modern Calor solicitând informaţii privind posibilitatea branşării la sistemul centralizat de încălzire, supărarea botoşăneanul venind şi de la temperatura scăzută din apartamentul său, în întreg sezonul rece.
„Făcând un calcul, aflu că trebuie să plătesc peste 500 de lei pe lună pentru un apartament cu patru camere, unde temperatura în dormitorul copilului a fost săptămâni întregi de 17 grade Celsius. Fiind puţini locatari, iar blocul fără sistem centralizat de încălzire, când lipsesc de-acasă câteva zile, găsesc în casă o temperatură de 12-13 grade.”, se arată în adresa adresată Societăţii Modern Calor de către botoşăneanul Mihai F., pentru care, din păcate, locuieşte în afara zonelor unitare de termoficare, societatea neavând soluţii momentan pentru rebranşare.
Şi în alte zone ale municipiului Botoşani facturile de regularizare pentru gazul consumat de centralele individuale au adus surprize neplăcute. În blocurile ANL Cişmea, Valentin S. chiriaşul unui apartament de două camere, trebuie să plătească o factură de regularizare de 600 de lei, bani ce se adună la suma evidenţiată de factura prezumată pentru luna ianuarie.
În comparaţie, botoşănenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au plătit, în locaţii similare, facturi cu mult mai mici. În zona centrală pentru încălzirea şi apa caldă dintr-un apartament cu patru camere, în care proprietarul are posibilitatea să regleze cu ajutorul repartitoarelor temperatura interioară, factura pentru luna ianuarie se încadrează între 70 şi 110 lei.
Concret, în blocul O4, din Calea Naţională nr. 107, Daniela N. a primit pentru luna ianuarie o factură de 75 de lei, în timp ce, tot pentru un apartament cu patru camere, cu o suprafaţă totală de circa 90 de metri pătraţi, Costel Ţ. are de plătit 109 lei.
Un alt caz, făcut deja public, este cel al fostului consilier local Valentin Guraliuc, care a plătit pentru consumul de agent termic pentru două camere aferent lunii ianuarie, suma de 120 de lei.
Într-un apartament fără repartitoare, căldura poate costa peste 100 de lei de fiecare cameră, însă căldura furnizată de S.C. Mordern Calor asigură un confort termic de peste 23 de grade Celsius. În ANL Griviţa, spre exemplu, în apartamente cu două camere s-a consumat în luna ianuarie căldură şi apă caldă în valori cuprinse între 60 şi 270 de lei. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Descoperirea bătrânei
Nu vă mai luaţi după "toţi proştii" - Boc şi Igas
Ascensiunea şi căderea lui Adrian Severin
Grădiniţa din Broscăuţi închisă de alunecările de teren
Pe culmile penibilului: Adrian Severin sub zodia lui “je m’en fiche”
Are nevoie Romania de reglementari pentru lobbying?
Portugalia va avea nevoie de 75 miliarde euro
dacă autorităţile decid să ceară sprijinul UE
Surpriza din Ţinutul Secuiesc
Un aparat francez a doborât un avion de luptă libian
Accesarea fondurilor europene – subiect deschis luni la instituţia Prefectului
Caricatura zilei
Achiziţionarea „Lacul cu nuferi” s-a împotmolit în birocraţie
Rectificare pozitivă la Consiliul Judeţean
Bani pentru echilibrarea bugetului spitalelor
Conducerea IŞJ Botoşani şi-a postat salariile pe site
Spitalele forţate să se încadreze în una din cele cinci categorii stabilite
Protest situat între nesimţire şi penibil
Ioan Rotundu
Liderul sindical Marius Petcu, prins de DNA în timp ce ar fi luat mită
Ţâbuleac nu mai poate răbda impertinenţa ministrului Cseke
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă