Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17586
De la 07 Ianuarie 2003
122903235

E.ON îi dojeneşte molcom pe politicieni

  • 21 November 2012, 23:00
Furnizorul de energie electrică şi gaze naturale din zona Moldovei a atras atenţia politicienilor care îşi lipesc chipul pe componente ale sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale. Aceştia avertizează că afişajul abuziv, de orice natură, fie comercial sau electoral, implică riscuri multiple, atât pentru integritatea persoanelor, cât şi pentru siguranţa reţelelor de distribuţie.
„Indicatoarele de avertizare aplicate pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale, cum ar fi stâlpi, firide de branşament, posturi de transformare, staţii de reglare măsurare a gazelor naturale, cutii de protecţie etc., atenţionează asupra pericolelor pe care le prezintă intervenţiile în aceste instalaţii. Acoperirea acestor indicatoare este ilegală şi îi privează pe oameni de dreptul de a fi informaţi asupra pericolelor, fiind astfel expuşi la accidente ce pot avea urmări deosebit de grave”, transmite Departament Comunicare al E.ON România.
Pe lângă indicatoarele de avertizare, pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale sunt inscripţionate atât elemente de identificare ale acestora, cât şi caracteristici de funcţionare, distanţe de amplasare etc. Acoperirea acestora îngreunează activitatea angajaţilor, fiind necesar un timp mai îndelungat pentru efectuarea unor operaţiuni în condiţii de siguranţă.
„De-a lungul timpului au fost situaţii în care prin ignorarea indicatoarelor de securitate sau prin acoperirea lor, au avut loc accidente soldate cu decese. Aceste experienţe neplăcute ne determină să-i atenţionăm pe toţi cei care folosesc elementele sistemelor de distribuţie pentru afişaj abuziv că sunt direct responsabili în cazul producerii unor accidente.
Mai mult decât atât, inclusiv cei care lipesc/montează materiale publicitare se expun unor riscuri majore de electrocutare, acţionând în vecinătatea liniilor electrice aeriene sau a altor echipamente, fără respectarea măsurilor de siguranţă. În acelaşi timp, intervenţiile neautorizate pot cauza şi avarii în reţelele de distribuţie, cu întreruperea alimentării cu energie a consumatorilor”
, adaugă reprezentanţii E.ON.
Aceştia au precizat că îndepărtarea afişelor şi refacerea inscripţiilor de avertizare presupune alocarea unor resurse financiare şi umane importante din partea E.ON. La o primă estimare costurile se ridică la ordinul milioanelor de lei, sume ce în mod normal sunt alocate pentru lucrări de modernizare a sistemelor de distribuţie. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ce vom primi… după alegeri
Botoşani: Micii voluntari ai binelui la Carnavalul toamnei
Gastronomie: Costiţă cu mazăre în sos de roşii
Petru Bogatu: Lecţia preşedintelui Timofti
Mircea Diaconu îşi pierde mandatul de senator
Problemele sistemice ale eşecului managementului Fondurilor Structurale în România
OMV va vinde gazul din Marea Neagră românilor numai dacă au preţ
Tensiunea socială - sabia deasupra capului
USL Botoşani a blocat la Darabani sărbătoarea Zilei naţionale
Ioan Rotundu
Lăsaţi copiii să vina la mine!
Comentariul comentariilor sau… a cui este ruşinea
Ioan Rotundu
Manevrele ciudate ale lui Portariuc vizavi de investiţia Cornişa
Botoşani: Prefectul Macaleţi a chemat aleşii şi numiţii la ordin
semnalul a fost ca ei să înţeleagă cine-i boss-ul
Primarul Portariuc radiază falsă umanitate canină
el declară că nu se va supune dorinţei societăţii civile
Firmele de medicamente vor lupta împotriva corupţiei
lupul pus să păzească stâna
10% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar n-au condiţii de acreditare
Cadrele didactice nu mai vor să facă de serviciu pe şcoală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog