Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3665
De la 07 Ianuarie 2003
118355197

E.ON vrea să investească în termoficare

  • 11 December 2007, 23:00
E.ON România şi-a manifestat disponibilitatea de a investi în societatea de termoficare din Botoşani. Executivul Primăriei Botoşani a primit o adresă oficială din partea E.ON România ce comunică faptul că au început lucrul la proiectul Retehnologizarea şi extinderea capacităţii de producere a energiei termice în cogenerare în sistemul de alimentare centralizată de energie termică. „Această adresă ne confirmă faptul că E.ON va investi în societatea Termica. Lucrul îmbucurător este că intervenim pe lângă partea de distribuţie şi pe cea de producere a energiei termice. Asigurarea căldurii va fi astfel făcută la un preţ mai scăzut pentru Botoşani”, a declarat primarul municipiului Botoşani Cătălin Flutur.
Acesta susţine că propunerea are ataşat un calendar şi modul de colaborare. Proiectul presupune un parteneriat al E.ON România cu Primăria municipiului Botoşani. Vor fi prezenţi în acest sens o echipă de proiect şi un comitet de coordonare care va funcţiona la nivelul municipiului. Comitetul este condus de un polonez de la o companie multinaţională. Municipalitatea va trebui să intre în Consiliul Local cu această propunere, deoarece Primăria trebuie să pună la dispoziţia investitorului un teren.
Este vorba de o porţiune de teren din curtea Termicii, pe care societatea botoşăneană de termoficare o are în concesiune. Etapele propuse prin proiect sunt analiza necesarului de energie termică pentru municipiul Botoşani pe termen mediu şi lung şi avantajele. La acest prim pas va fi realizat un studiu de evaluare pentru piaţa locală de energie termică şi un studiu de piaţă pentru a vedea cui se vinde energia. Va urma evaluarea soluţiilor şi a costurilor finale.
După prezentarea beneficilor proiectului trebuie realizată o analiză a contextului legislativ şi identificarea soluţiilor şi pregătirea documentaţiilor. „Cred că este un pas bun pentru investiţii în sursă. Pe ei nu îi interesează atât costul căldurii ci vinderea energiei produse în cogenerare”, a precizat edilul şef al municipiului Botoşani. Se doreşte ca până la sfârşitul lunii februarie să fie definitivată partea de documentaţie, pentru ca în luna noiembrie să înceapă propriu zis implementarea proiectului. „Noi am mai avut solicitări, dar E.ON este o firmă mare şi probabil că vom avea rezultatele scontate”, a subliniat primarul Cătălin Flutur. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tinerii botoşăneni încurajaţi să îşi facă o carieră
Comentariul comentariilor (IX)
(Ioan Rotundu)
Îngrijorare pe seama nevotării bugetului de stat
Primarul Flutur face cu ochiul către PDL
Am fost impresionat de durerea lor
Ioan Rotundu
Ultima rectificare de buget a anului
Social democraţii şi-au stabilit criteriile de selectare a candidaţilor
Ţărăniştii vor să abordeze politica alianţelor
Sindicaliştii ies astăzi în stradă, pentru că aşa au promis
Botoşănenii primesc ajutoare pentru a putea achita factura la încălzire
Bolnavii de diabet vor beneficia gratuit de o analiză
Amenzi duble faţă de anul trecut, pentru un Mediu mai curat
Garda de Mediu a fost dotată cu încă o maşină
Oana Pellea este Vrăjitorul din OZ
Trei medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică
Unde petrec vedetele Pro Tv Crăciunul şi Revelionul?
Mirarea martorului
Horoscop
Oportunitate bună pentru o casă nouă
Funcţia şi puterea legii continuă să genereze monstruozităţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă