Acesta susţine că propunerea are ataşat un calendar şi modul de colaborare. Proiectul presupune un parteneriat al E.ON România cu Primăria municipiului Botoşani. Vor fi prezenţi în acest sens o echipă de proiect şi un comitet de coordonare care va funcţiona la nivelul municipiului. Comitetul este condus de un polonez de la o companie multinaţională. Municipalitatea va trebui să intre în Consiliul Local cu această propunere, deoarece Primăria trebuie să pună la dispoziţia investitorului un teren.
Este vorba de o porţiune de teren din curtea Termicii, pe care societatea botoşăneană de termoficare o are în concesiune. Etapele propuse prin proiect sunt analiza necesarului de energie termică pentru municipiul Botoşani pe termen mediu şi lung şi avantajele. La acest prim pas va fi realizat un studiu de evaluare pentru piaţa locală de energie termică şi un studiu de piaţă pentru a vedea cui se vinde energia. Va urma evaluarea soluţiilor şi a costurilor finale.
După prezentarea beneficilor proiectului trebuie realizată o analiză a contextului legislativ şi identificarea soluţiilor şi pregătirea documentaţiilor. Cred că este un pas bun pentru investiţii în sursă. Pe ei nu îi interesează atât costul căldurii ci vinderea energiei produse în cogenerare, a precizat edilul şef al municipiului Botoşani. Se doreşte ca până la sfârşitul lunii februarie să fie definitivată partea de documentaţie, pentru ca în luna noiembrie să înceapă propriu zis implementarea proiectului. Noi am mai avut solicitări, dar E.ON este o firmă mare şi probabil că vom avea rezultatele scontate, a subliniat primarul Cătălin Flutur. (Bianca ALBU)