Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26703
De la 07 Ianuarie 2003
104532405

„Echipaj de pompieri” – concurs destinat copiilor cu CES

  • 14 May 2014, 23:00
Copiii cu cerinţe educative speciale din judeţ se întrec joi, la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” din municipiul Dorohoi, pentru titlul de cel mai bun „Echipaj de pompieri”. La start, care se va da la ora 10.00, se vor alinia 12 echipaje (şase formate din elevi care frecventează clasele I-IV, şase formate din elevi de la gimnaziu), clasate pe primele trei locuri la fazele zonale.
Competiţia are două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor. La proba practică, concurenţii trebuie să recunoască accesoriile folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor şi să-şi arate îndemânarea pentru realizarea unor noduri pe două rastele de concurs special amenajate.
Proba practică este contracronometru.
Unic la nivel naţional, concursul „Echipaj de pompieri” a fost organizat la iniţiativa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în scopul pregătirii acestei categorii de elevi în vederea protecţiei propriei vieţi, dar şi pentru a-i învăţa să acorde primul ajutor persoanelor aflate în situaţii critice. Echipajele clasate pe primele trei locuri vor primi cupe, medalii, diplome şi dulciuri. Vineri, începând cu ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv se va desfăşura etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”.
Competiţia se adresează tuturor elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia elevilor din clasa a XII-a, având ca obiectiv înţelegerea rolului, locului şi atribuţiilor protecţiei civile în România.
Concursul are două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar cu 15 de întrebări din domeniul protecţiei civile. Pentru a fi desemnaţi câştigători concurenţii trebuie să demonstreze că ştiu să acorde primul ajutor în caz de dezastre, să folosească mijloacele de protecţie individuală, cunosc măsurile de protecţie, comportare şi intervenţie adecvate factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă.
Echipele clasate pe primele trei locuri vor fi premiate.
Informare şi Relaţii Publice

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Lecţie de credinţă
Petru Bogatu: Hess, Rogozin, duba şi misterele lunii mai
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Ponta: managerii cu liderii sindicali, o sa puna Posta pe butuci
Perchezitii la 49 de sucursale Omniasig
uane Butcher: Joe Biden vine si pentru continuarea combaterii coruptiei, e pacat ca progresele "sa se piarda"
Legislatia UE care a determinat Romania sa blocheze spatiul aerian petru Rogozin
Serghei Lavrov: Ucraina este in pragul unui razboi civil
Seminarul Național de AIKIDO AIKIKAI la Botoşani
PSD: Guvernul Ponta repară nedreptățile regimului Băsescu-Boc (P)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă