Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8363
De la 07 Ianuarie 2003
122580302

Economia romaneasca a crescut de doua ori mai rapid decat media din UE in trimestrul patru 2017

  • 14 February 2018, 23:00
Cu un avans de 7% in trimestrul al patrulea din 2017, comparativ cu perioada similara a anului 2016, Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica, in ritm anual, din Uniunea Europeana in perioada octombrie - decembrie 2017, arata o estimare preliminara, publicata miercuri de Eurostat, noteaza Agerpres. Comparativ, produsul intern brut al zonei euro a crescut cu 2,7%, si cu 2,6% in UE, in trimestrul patru 2017 comparativ cu trimestrul patru 2016. Datele Eurostat arata, insa, ca ritmul de crestere a economiei romanesti a incetinit in trimestrul patru 2017, pana la 7%, dupa un avans de 8,5% in trimestrul al treilea.
Pe ansamblul anului 2017, PIB a crescut cu 2,5% atat in UE, cat si in zona euro.
De asemenea, in trimestrul patru comparativ cu trimestrul al treilea, ritmul de crestere a economiei romanesti a incetinit semnificativ pana la 0,6%, de la un avans de 2,4% in trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul al doilea. In acest caz, avansul economiei romanesti este identic cu cel inregistrat in UE si zona euro, unde PIB a crescut cu 0,6% comparativ cu trimestrul precedent, dupa un avans de 0,7%.
Datele publicate de Eurostat sunt similare celor anuntate anterior de Institutul National de Statistica (INS), potrivit caruia economia Romania a consemnat un avans de 7% in anul 2017 comparativ cu anul precedent, iar in ultimul trimestru al anului trecut, fata de perioada similara din 2016, avansul Produsului Intern brut a incetinit la 6,9% (serie bruta) de la 8,8% in T3. Fata de trimestrul III din 2017, in ultimele trei luni ale anului economia Romaniei a crescut cu 0,6%.
Eurostat subliniaza, insa, ca datele comunicate miercuri ar putea fi revizuite intr-o noua estimare care ar urma sa fie data publicitatii in data de 7 martie 2018.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 15.02.2018
Bancul zilei: Nevasta instalatorului
Şefi de instituţii racolaţi de Raluca Stâncescu în câmpul său infracţional (II)
Ioan Rotundu
AFP, despre cresterea economica record a Romaniei:
Un boom care ingrijoreaza
Superimunitatea pentru judecatorii Curtii Constitutionale, adoptata de Senat:
nu pot fi urmariti penal, arestati preventiv sau trimisi in judecata fara votul a doua treimi dintre ei/ Legea merge la promulgare
INS: In anul 2017, economia a crescut cu 7% (date semnal)
Investitorii straini, exasperati de lipsa infrastructurii,
cer Guvernului Dancila sa isi asume direct marile proiecte
Liviu Dragnea annta Congres extraordinar PSD in luna martie,
cand va cere vot de incredere si va pune "institutiile de forta in matca lor"
Ingrid Mocanu si Horia Georgescu, 4 ani de inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale
Decizia nu e definitiva
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog