Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7082
De la 07 Ianuarie 2003
95197249
Ecouri editoriale în revista Luceafărul.net

La vremuri nepotrivite, scrieri potrivite!
Ioan Rotundu-Dângeanu: ÎNCĂ IMI PASĂ

  • Articol scris de: Ion Istrate / 11 Dec 2015
  • 13 December 2015, 23:00
Deşi omenirea e în evoluţie, societatea românescă în planul social-politic e înspre cădere. Şi nu e o cădere oarecare, ci una fără poticnire. Calcă rău, se împiedică aproape să se prăvălească şi să îngenunche în faţa iuţelii curentului progresist. Socialul, parte a sistemului comunitar-uman cu viaţa şi raporturile oamenilor în societate sau a atitudinii lor faţă de aceasta, este afectat cu pregnanţă. Glasul celor mulţi este înăbuşit de durere, de suferinţă, care, din ce în ce mai mult, împinge spre resemnare şi răbdare. O atitudine aparent pasivă, fiindcă legic se acumulează în energii şi devin potenţiale ,,bombe”, care, pe fondul unei asemenea stări de nemulţumire generală, se dezlănţuie cu efect major şi profund, întocmai ca cel al ,,reacţiilor în lanţ” într-un proces chimic.
Furia catifelată a mulţimii, în acest sfârşit de toamnă, este edificatoare pentru cele spuse mai sus, când, determinată de un prilej, o ocazie, a izbucnit pe fondul unei cauze cunoscute: politicienii s-au îmbogăţit exponenţial, afundând baza electorală spre sărăcie, care ne ţine la extrema Europei, o periferie de ev mediu. Şi nu ar fi aceasta o nenorocire, înavuţirea lor, dar principiile şi valorile morale în administrarea treburilor ţării, de sus până jos, sunt reprobabile, corupţia fiind dominantă.
Să avem oare parte de o ,,revoluţie de catifea”? Un lucru benefic, dar şi o concluzie tristă: suntem în urma cehilor cu mai mult de 25 de ani! O mişcare de catifea nu poate fi asemuită cu revoluţia de catifea a cehilor. La noi încă nu avem o masă de întelectuali care să fie în stare a închega un program politic pentru o vajnică reformă a sistemului actual. Cei mai mulţi dintre intelectualii noştri sunt complici ai sistemului corupt, provocat de politicieni.
Un rol important în acest sens îl are jurnalismul, implicarea sistemului media în reliefarea cu curaj a fenomenului care se adânceşte pe zi ce trece, sărăcirea unor pături sociale şi, mai grav, discriminarea tineretului – şansa sau accesul la formare a celor inteligenţi dar săraci.
La Ioan Rotundu – un devorator al ticăloşilor din mediul politic şi social -, ticăloşia este înghiţită pe nemestecate, macerată şi oferită publicului ca subiect al reportajelor şi editorialelor jurnalistice şi, apoi, adunarea lor în cărţi. Cărţi pe care viitorul le va decela, scoţând la iveală diamantina reportajelor jurnalistice şi plasarea pe un loc meritat a unui devorator al ticăloşiei politice despre care am mai vorbit, referindu-mă, aşijderea, la autorul acestui volum, Ioan Rotundu-Dângeanu. Ioan Rotundu, un exponent al glasului din social pentru a linşa ticăloşia unora care fac politică…
Şi… ar mai fi multe de spus!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deputatul Claudiu Manda a injurat de mama un roman ce lucreaza in Marea Britanie.
Cine este parlamentarul PSD
Certuri intre ministrul Culturii si parlamentari, dupa ce s-au respins banii pentru "Cumintenia pamantului"
Prognoza meteo pentru luni si marti
Microvuzul SRL Botoşani - anunţ de interes public
Evolutia economiei romanesti din anul 2015 in cinci indicatori
Euro 2016: Romania, in grupa cu Franta, Elvetia si Albania
Zeci de mii de polonezi au manifestat la Varsovia pentru "apararea democratiei"
Lupte de strada in Leipzig, 69 de politisti au fost raniti, 50 de masini de politie au fost avariate
Punct de cotitura in istoria Arabiei Saudite: o femeie a fost aleasa intr-o functie publica
Rusia anunta ca unul dintre distrugatoarele sale a tras lovituri de avertizare spre o nava turceasca in Egee
Horoscopul zilei de 14.12.2015
Bancul zilei: Răzbunarea soţiei
Reţeta zilei: Pilaf cu carne de porc
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10.12.2016
În afară de mulţumiri, n-am alte mijloace de recompensă
Ioan Rotuindu
Botoşani: Ipocrizia senatorului Doina Federovici
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă