Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22977
De la 07 Ianuarie 2003
87414811
Ediorial

Costele, dacă tăceai, filozof rămâneai!

  • Ioan Roundu
  • 9 September 2019, 19:40
Considerându-se, probabil, cel mai potrivit pentru a-i felicita pe elevii botoşăneni la început de an şcolar, deputatul PSD Costel Lupaşcu a remis presei un Comunicat din care speculez: „Educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major pe agenda publică. Şcoala are un rol esenţial în pregătirea tinerilor pentru viaţă. Rolul profesorului rămâne mereu în prim plan în opera de formare a personalităţii elevilor. Profesorul fiind considerat principalul modelator al personalităţii elevilor, începând de la imprimarea unei conduite externe, până la formularea aspiraţiilor şi idealurilor lor de viaţă.”
Intrând niţel în conţinutul acestui paragraf, constatăm că una spune social-democratul şi cu totul alele sunt faptele guvernării PSD. Avem în judeţ şcoli începute a se construi încă din anul 2008 şi rămase nefinalizate. Şcolile cu WC-ul în spatele curţii, la Flondora – Manoleasa cu WC-ul sub gardul bisericii, grădiniţe care funcţionează în spaţii neadecvate, comune la care cornul şi laptele nu ajunge decât la peste câteva luni de la începutul anului şcolar pentru că PSD-iştii din conducerea Consiliului Judeţean Botoşani nu şi-au făcut jocul comisionului etc.
Dacă ne referim la actul educaţional, acesta este pe cale de dispariţie. În satele cu puţini elevi şcolile s-au desfiinţat iar în locul lor s-au ridica biserici spaţioase, elevii fiind lăsaţi să parcurgă pe jos, zilnic, kilometri peste kilometri. Conducerile de şcoli sunt numite numai pe criteriul politic, cel al competenţei profesionale fiind eliminat în aplauzele învăţătorilor şi profesorilor ajunşi la catedră doar pentru că au carnet de membru PSD.
Într-o atmosferă de teroare pentru învăţătorii şi profesorii competenţi care sunt tot mai huliţi şi umiliţi de colegii ce se bucură de protecţia PSD, pregătirea elevilor se dovedeşte tot mai catastrofală de la un an la altul. Examenele de evaluare sunt trecute de tot mai puţini absolvenţi de clasa a VIII-a iar prin judeţ avem licee unde niciun elev nu a luat bacul.
Distrugerea sistemului de învăţământ de către guvernele PSD a fost şi este o politică de partid prin care se urmăreşte controlul absolut asupra cursului vieţii pentru viitoarele generaţii de tineri votanţi.
În această cheie trebuie înţeles mesajul de felicitare transmis elevilor botoşăneni de către deputatul PSD Costel Lupaşcu. Mesajul mai poate fi completat şi cu învăţătura personală a deputatului. Politicianul, ca toţi cei din PSD care se respectă cu trecutul lor, a absolvi o facultate juridică la distanţă, ca să nu se molipsească de prea multă carte care i.-ar fi dăunat carierei politice. O astfel de facultate se absolvă cu firfireii lui tăticu, mai ales dacă eşti şi înregimentat în tineretul PSD.
Lupaşcu a absolvit facultatea în timp ce ocupa funcţia de vicepreşedinte la Organizaţia Municipală de Tineret PSD Botoşani. Carnetul de partid şi bănuţii lu’ babacu i-a adus licenţa şi chiar un masterat. Aşa s-a putut ridica fostul brancardier de la Spitalul de Recuperare la rang de funcţionar public, director la Casa de Asigurări de Sănătate şi actual deputat.
Practic, mesajul lui Lupaşcu către elevii care nu se vor decide să rămână în România după absolvirea studiilor este să se înscrie în PSD şi viitorul le va fi asigurat. Napoleon spunea fiecărui soldat că are în raniţă bastonul de mareşal, dar numai el a ajuns să ocupe o aşa demnitate militară. La români, părinţii spun copiilor c㠄ai carte, ai parte”. Iată că au venit socialiştii din PSD şi le transmit, sublimnal, elevilor c㠄n-ai carte, ai parte în PSD”.
Cert este că acest an va rămâne scris cu litere de aur în istoria învăţământului românesc postdecembrist: premierul şi totodată preşedintele PSD Viorica Dăncilă s-a dus la şcoală. Probabil că la ea s-a gândi Lupaşcu când s-a decis să-i felicite pe elevi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 9 – 15.09.2019.98.2019
Bancul săptămânii: Traian Băsescu şi Coca-Cola
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.09.2019
Lumea lu Rotundu : Turcanenii
Românii primesc bonus de la PSD 10 ani închisoare dacă rostesc adevărul
Ioan Roundu
Anunț cu privire la reluarea curselor de transport în comun in satul Cătămarești-Deal
Fostul primar Pitorac a depus plângere penală împotriva actualului Dan Oloeru
Ioan Roundu
Liberalii, dacă vor la guvernare, s-o facă fără Orban
Ioan Rotundu
Consilierul judeţean PSD Todică s-a plâns cumătrului Târzioru
Ioan Rotundu
Cum beţivanul drumar Todică l-a dărâmat pe şeful Poliţiei Săveni
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu - Emisiunea din 13.09.2019
Dacă mâine ar suna din nou Alexandra la 112, situația s-ar putea repeta
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă