Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11351
De la 07 Ianuarie 2003
85040795
Editoirial

De azi, începe marea descătuşare

  • Ioan Rotundu
  • 27 May 2019, 0:18
Ieri, în cadrul alegerilor europarlamentare şi a referendumului pentru blocarea penalilor de a mai ocupa funcţii publice, ura adunată de români în cei doi ani şi jumătate de guvernare ALDE – PSD s-a descătuşat. Dacă Guvernul PSD a pus bâta jandarmilor pe românii care au avut curajul să protesteze faţă de falsa guvernare PSD, cei bătuţi, mai ales cei din diaspora, s-au răzbunat.
S-au răzbunat nu cu bâta ca guvernanţii, ci elegant, manierat precum cavalerii medievali, folosind ca luptă arma civilizată şi democratică a votului. Ieri, naţiunea română, mă refer la acei membri ai săi care nu s-au lăsat păcăliţi de mirajul unei false prosperităţi promise de PSD, s-a descătuşat nu numai de ura politică ce-o avea asupra socialiştilor ci şi de frustrările unei vieţi tot mai chinuită, mai plină de temeri de la o zi la alta.
De astăzi societatea românească va începe marea descătuşare de toate constrângerile impuse de o guvernare antidemocratică, antieuropeană şi protectoare cu infractorii de toate categoriile.
Astăzi, şeful infractorilor îşi va lua pedeapsa meritată. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu mai au a se teme de puterea răzbunătoare a lui Dragnea pentru că românii, prin votul lor de ieri, l-au dezinvestit de puterile discreţionare cu care se laudă de doi ani şi jumătate că a fost investit prin votul popular.
PSD-ul a fost votat de 2,5 milioane de români. Ieri, prin votul lor dat referendumului, 8 milioane de români l-au dezinvestit de puterile sale obţinute prin fraudă electorală, prin false promisiuni cu care şi-a ascuns adevăratul scop: subjugarea justiţiei ca mijloc de netezire a drumului României spre o dictatură a sa.
Procurorii, judecătorii trebuie să se simtă de astăzi descătuşaţi de temerile induse lor de către scorpia roşie numită de Infractorul şef Dragnea în fruntea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor. Mă refer aici la Adina Florea, acest magistrat care şi-a trădat jurământul profesional depus în as respecta legea în orice împrejurări şi condiţii. Procurorii şi judecătorii nu trebuie să se mai teamă de anchetele gestapovitului Netejoru, pus de acelaşi infractor şef Dragnea la conducerea Inspecţiei Judiciare. Nu este departe ceasul când Netejoru va răspunde pentru toate abuzurile comise asupra magistraţilor, mai ales asupra fostului procuror şef al DNA Codruţa Koveşi.
De astăzi, procurorii şi judecătorii să închidă uşa în nasul celor din PSD care până ieri le telefona sau îi chema la ordin şi le impunea ce decizii să dea în anumite dosare. Vremurile Rodicăi Stănoiu reînviate de fostul ministru demagog al Justiţiei, Tudorel Toader, au apus. Sper să fi apus pentru totdeauna.
Infractorii cocoţaţi la guvernare n-au reuşit să pună mâna şi pe funcţia de Procuror General al României. Această instituţie a rezistat asaltului lui Dragnea. Procurorii din instituţie să-şi facă datoria corect şi legal. Cu prioritate să finalizeze dosarul abuzurilor Jandarmeriei din 10 august 2018 şi ale celor comise în acest an. Este important ca această instituţie pe care ministrul Carmen Dan a transformat-o în mijloc de represiune a PSD-ului să înţeleagă că este în slujba ţării şi nu a unui partid politic aflat la putere. Vinovaţii, politicieni şi ofiţeri comandanţi, să răspundă pentru faptele lor din 10 august..
Preşedintele Klaus Iohannis să treacă de la vorbe la fapte şi să apere justiţia folosindu-se de toate prerogativele sale constituţionale. Constituţia îi permite să prezideze şedinţele CSM, această instituţie care ar trebui să apere onoarea magistraţilor şi să prevină promovarea în funcţiile de înaltă responsabilitate în stat a magistraţilor compromişi profesional. Să prezideze şedinţele până va avea convingerea că membrii CSM apără independenţa justiţiei şi nu se mai lasă şantajaţi de politic.
Va trebui descătuşată şi Constituţia României din ghearele piraţilor strâns uniţi sub cupola PSD şi care pretind că sunt judecători la Curtea Constituţională a României şi apără poporul de atacurile puterii la adresa democraţiei constituţionale. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu şi alţi câţiva judecători, impropriu numiţi aşa pentru că ei n-au rang de magistrat,a profitând de un vot majoritar în rândul celor 9 membri ai Curţii, au mutilat Constituţia după cum a fost vrerea lui Dragnea. Vor trebui şi ei să răspundă pentru faptele lor, ca să fie de învăţătură pentru cei care-i vor urma în funcţie în următorii ani.
DNA-ul să reia lupta împotriva corupţiei la aceleaşi cote la care se afla pe vremea Codruţei Koveşi. Actuala putere, începând de ieri, nu mai poate emite ordonanţe de urgenţă prin care să modifice legile penale în interesul lor. Poporul, prin votul majoritar şi zdrobitor de ieri le-a luat aceste puteri. Să facă bine DNA-ul şi să-i culeagă pe toţi cei descoperiţi că şi-au bătut joc de banul public.
A sosit şi momentul de a se face curăţenie, cel puţin de ordin moral şi de imagine pentru credibilitate, şi în Parlament. Partidele din opoziţie, ieşite întărite după votul de ieri, să se coalizeze şi să schimbe întreaga conducere a Senatului şi Camerei Deputaţilor formată din infractori periculoşi.
UDMR-ul, acest partid profitor pe seama libertăţilor democratice ale românilor, să fie lecuit de ipocrizie politică prin a fi eliminat din orice combinaţie a unei viitoare guvernări. Sunt în PSD parlamentari cinstiţi care în aceste zile se vor delimita de Liviu Dragnea. Votul lor ar putea fi folosit în folosul românilor şi am convingerea că vor accepta un astfel de rol.
Urgent Parlamentul să ridice imunitatea la toţi senatorii şi deputaţii cărora DNA-ul le-a cerut-o pentru a putea fi traşi la răspundere pentru abuzurile şi ilegalităţile comise. Să-l vedem pe Călin Popescu Tăriceanu cum se va putea apăra de acuzaţia că a primit 800 mii dolari mită atunci când nu se mai poate ascunde în spatele imunităţii parlamentare.
O prioritate trebuie să fie pentru cei din actuala opoziţie depolitizarea instituţiilor statului de toţi impostorii şi incompetenţii puşi în funcţie de PSD. Este extrem de important să fie salvat sistemul de învăţământ din ghearele directorilor puşi de PSD, sistemul de sănătate de managerii incompetenţi, administraţia publică centrală şi locală, toţi aceşti nevolnici urmând a fi înlocuiţi cu persoane care au dovedit competenţă profesională la examene corect organizate, fiind eliminată complet condiţia de apartenenţă politică.
Este nevoie ca românii ţinuţi în ignoranţă politică şi civică să fie luminaţi, să fie treziţi la realitate din falsul vis în care i-a adormit PSD-ul iar pentru aşa ceva trebuie grabnic reformat Consiliul Naţional al Audiovizualului, această instituţie care a devenit aprig apărător al televiziunilor mogulilor penali.
Eu cred că începând de astăzi, în România a început marea descătuşare de tenebrele guvernării ALDE – PSD. Iar pentru acest nou început istoric trebuie să mulţumim diasporei, Să procedăm cu ei precum Cuza cu moş Ion Roată. Unde guvernul PSD a dat cu bâta, noi să venim cu fapte de recunoştinţă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum se împart mandatele de europarlamentar după alegeri: PNL îi revin 10, PSD și USR-PLUS, câte 8
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
Puşcăriaşul Dragnea şi final la vol. III „Doar politicieni sau şi ticăloşi?”
Ioan Rotundu
Falsul argument de a nu-şi da demisia
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 27.05 – 2.06.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Instincul proprietăţii
Condoleanţe pentru senatorul PNL Costel Şoptică
De la Botosani la Verona Invierea II
Grişa, primarul PSD situat la limita dintre beţia puterii şi cea a prostiei
Ioan Rotundu
Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
Preotul Cezar Leonte calcă din nou pe drumul credinţei
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora I
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă