Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3794
De la 07 Ianuarie 2003
87569301
Editorial

Când tupeul devine el însuşi tupeu

  • Cel mai citit editorial la săptămânii
  • 21 May 2015, 23:00
Din nou premierul Victor Ponta l-a luat peste picior pe preşedintele Klaus Iohannis. Luând act că preşedintele va ataca la Curtea Constituţională modificările la Codul penal şi de procedură penală, Ponta a catalogat intenţia preşedintelui drept „Propagandă securistă”. Ce să înţelegem din afirmaţia lui Ponta, că preşedintele a fost securist, că Securitatea există şi acţionează în continuare în interiorul societăţii româneşti şi că Ponta cunoaşte acest lucru? Am afirmat în editorialul intitulat L-au descântat de sperietură, că i-a trecut că premierul Ponta a deschis cutia Pandorei iar certurile care au existat între el şi Băsescu le-a actualizat acum cu Iohannis.
Cu tupeu, Ponta a mai explicat că proiectul de lege privind modificarea celor două coduri a fost votat în Senat de către 90 de senatori, adică alături de cei ai PSD au votat şi liberalii. Iar când a fost întrebat dacă le va cere parlamentarilor PSD din Camera Deputaţilor să nu voteze modificările, Ponta a declarat cu un tupeu care a sfidat însuşi tupeul că el nu poate da indicaţii Parlamentului, că respectă separaţia puterilor în stat.
Ciudată poziţie pe care s-a situat Ponta, de vreme ce aceloraşi parlamentari PSD le cere să voteze tot ceea ce Guvernul său promovează prin proiectele de legi. Ca premier nu poate dicta parlamentarilor cum să voteze dar ca preşedinte al PSD poate cere parlamentarilor partidului să nu voteze mult compromiţătoarele modificări care au adus din nou România în centrul atenţiei Uniunii Europene şi lumii.
Dacă preşedintele Iohannis nu pune repede şi ferm piciorul în prag, premierul Ponta îl va discredita în ochii românilor, îl va compromite şi va începe să-l saboteze în tot ce va încerca să întreprindă.
Este limpede că Ponta, neavând nicio putere asupra DNA, încearcă să îşi apere baronii şi inclusiv pe el prin aceste modificări a legii penale. Se va vedea cine câştigă acest război: DNA sau Ponta şi ai lui. Cert este că dacă aceste modificări vor trece de Camera Deputaţilor, preşedintele Iohannis nu va promulga legea şi o va contesta la Curtea Constituţională unde, sunt convins sută la sută, modificările vor fi declarate neconstituţionale iar Ponta va plăti cu libertatea acest al său comportament lipsit de scrupule.
Un alt tupeist este Liviu Dragnea. Omul nu acceptă că a fost condamnat pentru o vinovăţie clară, vizibilă pentru întreaga ţară nu numai pentru magistraţi. Încercând să stârnească compătimirea românilor a ajuns să afirme ca fretele său care a murit de cancer ar fi murit de ruşinea că el, Liviu Dragnea, a fost cercetat penal şi inculpat în acest dosar.
Politicieni de teapa lui Dragnea nu recunosc nici în al 12-lra ceas vinovăţia şi gravitatea faptelor comise. El declara cu ceva timp în urmă că o condamnare a sa va însemna dispariţia campaniilor electorale pentru că nici un candidat nu va mai avea curajul să-şi facă campanie. Dar Dragnea n-a fost condamnat pentru campanie ci pentru diabolicul mecanism pus la cale pentru a frauda referendumul. Numai că despre această vinovăţie el nu pomeneşte nimic ci doar numai de ceea ce crede că poate stârni mila, compătimirea românilor.
Condamnarea luzi Dragnea duce la o dispariţie, dar nu a campaniilor electorale ci a furtişagurilor la secţiile de votare. Nu se va prăbuşi România prin această condamnare a sa cum nu s-a prăbuşit nici până acum când zeci de politicieni şi miniştri au fost condamnaţi. Dimpotrivă, devenim tot mai puternici.
Însă Dragnea are o anumită dreptate. Condamnarea i-a venit de la nişte fapte prea mărunte faţă de ce are el pe conştiinţă. Să nu uite că toate faptele au şi o răsplată a lor. Vine vremea când va răspunde şi pentru restul.
Din păcate pentru noi, ne confruntăm în continuare cu politicieni tupeişti gen Ponta şi Dragnea, tupeul lor sfidând însuşi tupeul ca îndrăzneală a neruşinării. Părerea mea!
Ioan Rotundu
18.05.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Crin Antonescu, la concertul aniversar PNL
E ultima oara cand ma adresez unei asemenea adunari liberale
Ginerele lui Vasile Blaga, audiat de procurori
ANAF: 283 de sesizari penale pentru prejudicii de 1,51 miliarde lei, in primele 4 luni
Exemplu de gandire "strategica" din partea Companiei de Autostrazi
Revizuieste acum pe 5 milioane de euro Studiul de Fezabilitate la o autostrada programata in Master Plan sa fie construita abia dupa 2023
Victor Ponta, la Chisinau: Cazul George Simion sa fie analizat in justitie, nimeni nu va contesta decizia
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Ora de diriginţie
Reţeta zilei: Cârnaţi dobrogeni
Romania, prinsa in spirala devastatoare a populismului
Cu onestitate despre cresterea alocatiilor pentru copii
Două minuni creştin-ortodoxe şi una luterană
Ioan Rotundu
Caricatura zilei. Cadou pentru Elena
Botoşani: Primarul Portariuc umilit din nou de directorul Eugen Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă