Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24133
De la 07 Ianuarie 2003
120879746
Editorial

Cât de şiret poate fi preşedintele Ţurcanu?

  • Ioan Rotundu
  • 8 January 2014, 23:00
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, tocmai a declanşat un nou scandal în instituţie. De parcă scandalul început încă de anul trecut cu liderii PSD nu i-ar fi fost îndeajuns, preşedintele Ţurcanu a început anul 2014 mai generând un scandal. Deşi mulţi ar înclina să creadă că acest nou scandal ar proveni de la împărţirea puterii între cei aflaţi la conducerea instituţiei, eu cred că tot acest scandal este de fapt unul profund politic. La începutul acestei săptămâni preşedintele Ţurcanu a semnat un „ordin de serviciu” prin care a format o comisie de control care să verifice activitatea celor doi vicepreşedinţi: liberalul Gheorghe Sorescu (foto) şi social-democratul Paul Pavăl dar şi activitatea administratorului financiar Radu Judele.
De e ar fi avut nevoie Ţurcanu de un astfel de control de vreme ce el a ştiut şi ştie zilnic câţi pureci fac cei doi vicepreşedinţi dar mai ales cum administrează Judele finanţele instituţiei? Are nevoie, nu pentru a cunoaşte mai amănunţit ce activităţi desfăşoară cei trei factori de conducere ci mai ales pentru a dispune de un fond de justificări care să-i stea la baza unor decizii cu caracter politic. În fond, pe cine ar urmări preşedintele Ţurcanu să îndepărteze din conducerea CJ şi de ce?
Răspunsul la această întrebare ar putea avea două variante sau unul singur obţinut prin contopirea celor două variante. Să începem cu social-democratul Paul Pavăl. El este un ghimpe al PSD care-l înţeapă pe Ţurcanu ori de câte ori acesta ar avea de luat decizii care să boicoteze, să şubrezească puterea politică a PSD-ului în judeţ. Oricât de discret ar lucra Ţurcanu, Pavăl tot ar afla de ce pune la cale şi şi-ar informa şefii din partid, aşa cum o şi face în momentul de faţă. Ori, comisia de control ar putea să-i ofere lui Ţurcanu dovezi şi argumente că Poavăl nu este potrivit pentru funcţia de vicepreşedinte, iar Ţurcanu să ceară consilierilor judeţeni revocarea acestuia din funcţie.
Încă de anul trecut liderii PSD l-au acuzat pe Ţurcanu că a făcut înţelegere politică cu PDL şi că în cadrul Consiliului judeţean ia decizii cu votul democrat-liberalilor şi nu al social-democraţilor cum ar fi normal, având în vedere Alianţa USL. Având controlul votului în rândul consilierilor judeţeni, Ţurcanu îl poate revoca fără probleme pe Paul Pavăl, răzbunându-se astfel pe cei din PSD.
A doua variantă ar putea fi răfuiala lui Ţurcanu cu propriul său liberal Gheorghe Sorescu. De ceva timp se tot mârâie pe la colţuri de către liberalii loiali lui Ţurcanu cum că Sorescu ar râvni la funcţia de preşedinte al partidului. Anul trecut, în vreo două rânduri, Ţurcanu a declarat public că Sorescu este un bun specialist dar prea orgolios şi dominat de dorinţa de mărire. Ce mărire să mai vrea Sorescu, care deja este vicepreşedinte al PNL Botoşani, decât funcţia de preşedinte?!
Aşadar, controlul ordonat de Ţurcanu ar putea să-l vizeze direct pe Sorescu şi se pare că acesta a simţit deja că Ţurcanu i-.a pus gând rău, dovadă şi declaraţiile sale acide legate de decizia lui Ţurcanu de a anunţa o comisie de control care să-l verifice.
Eu aş înclina să cred că preşedintele Ţurcanu are în plan a se răfui cu ambii vicepreşedinţi. În locul lui Pavăl ar putea fi ales vicepreşedinte un democrat-liberal iar a lui Sorescu un liberal credincios şi care n-are aspiraţii politice de mărire. În ce-l priveşte pe administratorul financiar Radu Judele, acesta a fost inclus în ecuaţie ca pion otrăvit cu menirea de a abate atenţia publică de la principalul scop urmărit.
Desigur, cele comentate mai sus pot fi doar presupuneri iar preşedintele Ţurcanu să vrea cu adevărat să afle cum au lucrat colaboratorii săi. Dar asta ar însemna să aflăm că în tot cursul anului trecut Ţurcanu n-a ţinut îndeaproape în frâu problemele judeţului şi le-a lăsat pe seama vicepreşedinţilor care şi-au făcut de cap iar el şi-a dat seama abia acum, la început de an. Nu este Florin Ţurcanu omul care să nu ţină din scurt problemele administraţiei judeţului şi să le fi lăsat pe seama altora. Nu este un naiv!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Discriminarea Mercedesei
Horoscop
Statistica: Noiembrie a urcat numărul şomerilor la 740.000 de persoane
Vânzările de alimente, băuturi, tutun şi carburanţi au scăzut în primele 11 luni din 2013
Statistic, rămânem cu 50 de euro lunar. Practic, avem fiecare un deficit lunar de 85 de lei
Ministerul Transporturilor a sesizat DNA după un control la CFR, având indicii privind săvârşirea unor infracţiuni
Iliescu spune altceva decât Ponta despre condamnarea lui Năstase
Fostul ministru al agriculturii Stelian Fuia, urmărit penal de DNA în cazul unor imobile ale Staţiunii Fundulea
Efectul "marţea neagră"
înalt oficial american vine în România pentru a discuta despre statul de drept cu oficiali guvernamentali
Deosebiri esenţiale între cazul Năstase, Urdangarin şi al infantei Cristina
Promo "Presa-n gura lu' Rotundu" - Tele'M Botoşani
Botoşani: Uimitoarele aventuri ale primarului de Unţeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă