Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22105
De la 07 Ianuarie 2003
86893093
Editorial

De acum avem şi o „miercurea neagră”

  • Ioan Rotundu
  • 11 November 2015, 23:00
Ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României poate fi numit „miercurea neagră”. Parlamentarii PSD au legiferat o ultimă ticăloşie a lor de partid menită să destabiliizeze bugetul României pentru anii următori începând cu cel al anului 20916. Majorarea salariilor bugetarilor cu 10% fără a exista resurse în buget ne aminteşte de acea ticăloşie pusă la cale de Guvernul Tăriceanu în cârdăşie cu parlamentarii PSD când la sfârşit de mandat, în toamna anului 2008, a majorat lefurile profesorilor cu 50% tot fără acoperire în resurse bugetare.
După alegerile parlamentare din toamna anului 2008, noul guvern format din PDL şi PSD nu a pus în aplicare legea majorării salariilor profesorilor pe motiv că nu sunt bani în buget.
Dar de faptul că nu erau bani se ştia şi în momentul în care legea a fost votată în Parlament de către toţii parlamentarii liberali şi social-democraţi.
Ieri, în Parlament, majorarea salariilor s-a făcut în aplauzele liderilor de sindicat care au venit să pună presiune asupra votanţilor. Parlamentarii liberali au avut ocazia să arate românilor că ştiu să fie responsabili de viitorul lor şi de aceea n-au votat o lege care le va aduce noi biruri fiscale.
Dar ticăloşi precum colegii lor social-democraţi au votat legea în speranţa că se vor înfrupta şi ei din voturile bugetarilor în alegerile locale şi parlamentare de la anul. Speranţe deşarte pentru că bugetarii sunt de stânga şi nu vor vota niciodată cu un partid de dreapta.
Precum Iliescu le-a mulţumit minerilor în iunie 1990 pentru că l-au scăpat de protestatarii din Piaţa Universităţii pe care i-au ciomăgit până ce unii şi-au dat duhul, ieri, în Parlament, Rovana Plumb a mulţumit liderilor de sindicat pentru ajutorul dat PSD-ului ca să-i determine pe liberali să voteze majorarea salariilor pentru membrii lor de sindicat.
Această ticăloasă care a distrus prin deciziile luate ca ministru al Muncii zeci de mii de locuri de muncă în sistemul privat, la anul, când se va constata cât de dezastruoasă a fost pentru România decizia de ieri de majorare a salariilor, precum Iliescu, va nega că i-a adus pe liderii de sindicat pe post de mineri şi că le-a mulţumit. Aceşti ticăloşi sunt şi de o laşitate greu de imaginat.
Referitor la atitudinea ipocrită a liberalilor l-am remarcat din nou pe marele demagog Eugen Nicolaescu, cel care în cadrul USL a ridicat munţi de osanale lui Ponta şi apoi l-a porcăit cum i-a venit la gură. Nicolaescu, cu mult fariseism politic a declarat că liberalii au votat legea dar că aşteaptă de la Guvernul Cio0loş un studiu de impact. Acesta ne ia de proşti pe toţi! Studiul de impact trebuia făcut înainte de a se legifera majorarea. Acum, când legea a fost votată, studiul de impact doar va confirma ceea ce se ştia: nu sunt bani la buget să se acopere majorarea.
Trist este că dacă Guvernul Cioloş va pune legea în aplicare, atunci va trebui să echilibreze bugetul prin a introduce noi taxe şi impozite. Iar acestea îi vor viza exact pe toţi românii care muncesc în sistemul privat, inclusiv pe tinerii ieşiţi în stradă. Iată cum ticăloşii din PSD s-au răzbunat pe protestatarii din stradă, decizie cu caracter de răzbunare pe care am anticipat-o cu câteva zile înainte.
Practic, parlamentarii PSD au băgat adânc mâna în buzunarul celor care muncesc în sistemul privat şi a răsplătit generos fidelitatea bugetarilor de a vota constant cu candidaţii PSD-ului.
Preşedintele Băsescu, în ticăloşia sa, i-a liniştit pe liderii de sindicat punând să li se verifice averile şi veniturile. Imediat toţi liderii de sindicat s-au dat la fund şi nu mai aveau apariţii publice. Cum a venit la putere Guvernul Ponta, liderii de sindicat au ieşit la rampa publică şi au început să hăcuiască bugetul ţării în favoarea angajaţilor de la stat, blocând dezvoltarea economică a ţării.
Aceşti lideri de sindicat sunt o piedică în dezvoltarea sistemului privat, a creării de noi locuri de muncă prin dezvoltarea investiţiilor, a debirocratizării instituţiilor statului şi a schimbării sistemului, cerinţă a protestatarilor din stradă.
Ieri, în Parlament, la istorica „marţea neagră” s-a adăugat şi „miercurea neagră”, zile memorabile în care ticăloşii care formează actuala clasă politică şi-au bătut joc de o ţară întreagă. Nu m-aş mira ca vreo lichea social-democrată să propună în Parlament un proiect de lege prin care aceste zile să fie considerate de importanţă naţională şi să fie comemorate ca simboluri de luptă asumate de PSD pentru salvarea statului de drept în România.
O astfel de ticăloşie s-ar potrivi perfect cu istoria postdecembristă a partidului care n-e fericit cu Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta şi acum Dragnea, başca o sumedenie de trepăduşi slugarnici gen Rovana Plumb. . Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Alina Gorghiu: Am votat majorarea salariilor bugetarilor, asteptam de la noul Guvern un studiu de impact
In Parlament, ca la mineriada
sindicalistii au facut scandal si au sustinut vehement cresterea salariilor bugetarilor cu 10%. Rovana Plumb - Va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru noi
Amendamentul PSD privind cresterea salariilor bugetarilor cu 10%, adoptat cu un vot covarsitor de deputatii din toate partidele
Aplauze in plen
Noul guvern ar putea lua masuri de compensare a daunelor relaxarii fiscale
Deputatii au votat infiintarea Agentiei de Administrare a Bunurilor Sechestrate, sub un nou nume
Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate
Decizie istorica la nivel european
Dupa divort, tatii sunt egali cu mamele in privinta copiilor. Cristi Danilet: Sa nu uitam ca sotul divorteaza de sotie, nu si de copil
S-a dus cultura "Willkommen". Germania aplica din nou Acordul de la Dublin pentru refugiatii sirieni
Avioanele rusesti au lovit 277 de tinte in Siria in doua zile, SUA 11 intr-o zi
Horoscopul zilei de 12.11.2015
Bancul zilei: Un hoibby riscant
Reţeta zilei: Ardei capia pentru ciorbiţe şi tocăniţe
Dragi manifestanti, PSD tocmai v-a facut un cadou de despartire: va mai ia niste bani din buzunar
Prin furcile caudine ale incompetenţei
Ioan Rotundu
Botoşani; Un nou cuc marca Portariuc adăugat cucurilor anterioare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă