Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3327
De la 07 Ianuarie 2003
78430879

Editorial

  • 30 June 2013, 23:00
Liderul suprem al liberalilor, preşedintele PNL Crin Antonescu, în nepriceperea sa de a face ceva serios pentru români şi a-i salva de la nenorocirea în care i-a adus Băsescu şi ai lui, se ocupă de demersuri politice potrivite chipului şi asemănării sale.
Văzând că strategia sa de până acum n-a adus partidul la guvernare şi nici nu sunt şanse de împlinirea acestui vis, Antonescu s-a agăţat de o ultimă speranţă: asocierea cu partidul lui Dan Voiculescu, în fapt cu Antenele acestuia.
Crin Antonescu se hrăneşte cu speranţe deşarte. Sub nici o formă PNL-ul nu va ajunge la guvernare făcând o alianţă cu Partidul Conservator. Nu liberalii vor câştiga dintr-o astfel de alianţă. Ei doar vor pierde şi mai mult din electorat. De câştigat va câştiga doar Dan Voiculescu şi apropiaţii săi, care văd în această alianţă politică încă o portiţă nesperată de a rămâne cu toţii în Parlament.
Partidul Conservator, dacă ar fi să meargă singur în alegeri, n-ar întruni cei 5%, procentul necesar intrării, în cazul de faţă rămânerii, în Parlament.
Voiculescu a preferat rolul de remorcă a PSD, dar a rămas partid parlamentar. Cum cei din PSD nu mai vor să se lase păcăliţi de Voiculescu şi Antenele sale, copoiul Voiculescu, securistul din el a simţit pericolul şi a mirosit că-i rost de un chilimet cu liberalii.
Iar Crin Antonescu, în naivitatea sa de politician cu vederi neaşteptat de limitate, crede că dacă se va întovărăşi la drum cu Voiculescu va da lovitura electorală în alegerile de la anul. Aiurea! Nu va da nici o lovitură. Va intrat în Parlament, alături de o mână de oameni ai PC dar nu va obţine un scor care să-l propulseze cu partidul la guvernare.
A fost o vreme când am văzut în Crin Antonescu o speranţă pentru români. I-a dezamăgit pe toţi cei care au crezut în el. N-a demonstrat nici că-i un lider de opoziţie demn de luat în seamă de guvernanţi, nici că-i un senator harnic în a participa la conceperea unor legi pentru popor şi nu pentru cei aflaţi la putere. Antonescu n-a muncit nici la Senat, nici pentru partid. Un astfel de lider politic nu mai poate fi crezut, chiar dacă vorbeşte cu har oratoric. Discursurile sale nu fac viaţa românilor mai uşoară.
Aşa privesc eu alianţa politică PNL – PC, aşa o privesc toţi cei care s-au convins că la putere sau în opoziţie, clasa noastră politică este una ticăloşită, cu preşedintele Băsescu în frunte. Interesant va fi pasul lui Victor Ponta. El nu şi-a băgat capul sub cununia acestei alianţe dar nici n-a respins-o categoric. Social-democraţii ştiu că fără ei alianţa PNL – PC n-are nici un viitor politic de succes. Ponta va aştepta să vadă cât de serios şi uniţi primesc liberalii alianţa. Apoi va cântări ce profit politic poate obţine dacă intră în combinaţie. Cred că mai degrabă Ponta ar vrea o alianţă post electorală şi nu una electorală-
Un cuvânt greu va avea de spus Iliescu şi Năstase. Cred însă că PSD-ul nu va intra în alianţă. Este spre avantajul lor să meargă singuri în alegeri. În momentul de faţă PSD-ul este varianta de vot a românilor şi nu cred că până la alegerile de la anul să apară un alt partid minune care să-i convingă pe români să-l voteze. Dac[ se vor alia, vor avea ;i ei de pierdut. Părerea mea!
10.01.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Invidia lui Gheorghe
Lumea lu' Rotundu: Conflict între asociaţii
Gastronomie: Mămăliga moldovenească
Netrebnicii
De ce-a ţinut cu dinţii directoarea Maxim la secretizarea activităţii sale?
în horă s-a prins numele notarului Agache şi a ex-prefectului Macaleţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă